2019-08-13

Rejser til regnbuefarver

Vil du være med til at fejre kærligheden og LGBT-personers rettigheder over hele verden? Der er masser af skønne rejsemål, hvor du kan planlægge ferien, så du ud over storby, kultur og kulinariske oplevelser, samtidig kan være med til at fejre priden med parader, musik, fester og inspirerende arrangementer.

Pallietter, glimmer og badges med regnbueflag er efterhånden klar til at blive strøget ud over alle Københavns gader, når den årlige pride-festival peaker med paraden. Men det betyder heldigvis ikke, du skal vente et helt år, inden du igen kan marchere med hævet regnbueflag og fejre kærligheden. De mange pride-festivaler samler folk fra hele verden, og festivalerne er ofte ensbetydende med parader, farver, musik og masser af arrangementer.

TUI har samlet nogle af de bedste rejsemål til dig, som vil have endnu flere regnbuefarver!

Maspalomas, Gran Canaria

Gran Canaria er kendt for at være et enormt LGBT-venligt rejsemål. Her dyrkes kærligheden mellem alle mennesker overalt, men især det berømte Yumbo-center i Playa Ingles er samlingspunkt. Den store festival samler omkring 50.000 mennesker til pool-parties, parader, udstillinger, koncerter og meget mere.

Udover den årlige pride byder Gran Canaria på smukke strande, ørken med sanddyner og storslået natur. Glem ikke den charmerende hovedstad Las Palmas, hvor du kan shoppe, spise tapas, besøge markeder og ligge på stranden på én og samme dag.

Maspalomas Gay Pride afholdes i maj og Winter pride Maspalomas afholdes i november.

Berlin, Tyskland

Den netop overståede pride-festival i Berlin er blandt de absolut mest populære i hele Europa med hele 600.000 besøgende. Festivallen har fundet sted siden 1979 og går under navnet Christopher Street Day eller blot CSD.

Festivalen er meget familievenlig – man skal dog forvente at se nogle meget letpåklædte festivaldeltagere.

Udover Priden kan du også opleve Berlins dramatiske historie i det tidligere grænseland. Besøg f.eks. Checkpoint Charlie – den gamle grænseovergang mellem Øst- og Vesttyskland. Berlin er ligeledes kendt for gode museer, shopping og byliv.

Berlin Gay Pride afholdes i juli

Tel Aviv, Israel

Paradedagen starter om formiddagen med arrangementer, hvor du kan høre LGBT-personer holde opløftende taler. Henover middag løber den store parade af stablen fra Ben Tsiyons Boulevard og passerer blandt andet den populære gade, Ben Yehuda. Parade-dagen afsluttes med et kæmpe beachparty, hvor du kan opleve populære artister. Festen fortsætter selvfølgelig helt til den lyse morgen.

Den populære ferieby Tel Aviv ligger kun cirka en times kørsel fra det religiøse knudepunkt Jerusalem. Du kan let tage bussen mellem de to byer, men hvis du virkelig vil opleve grædemuren, klippemoskeen, de mange markeder og den gamle by i Jerusalem, så bør du arrangere en eller flere overnatninger i denne smukke by.

Tel Aviv Pride afholdes i juni

New York, USA

Verdens største fejring af kærlighed og ligestilling finder sted i den ikoniske by, New York. Fejringen bliver ved i en hel måned og samler mere end 2 millioner mennsker. Du bør derfor undersøge programmet for de enkelte dage, inden du køber billetter, så du er sikker på at få de vigtigste begivenheder med. Priden afses som en milesten for LGBT-personer, eftersom det var den første pride på amerikansk grund.

Den kæmpe metropol byder på et utal af oplevelser, og du kommer nemt rundt med undergrundsbanen. Når du alligevel er på besøg, bør du selvfølgelig også besøge både frihedsgudinden, Time Square, Museum of Modern Art, Ground Zero og alle de andre store attraktioner.

New York Pride afholdes i juni

Glem ikke at sætte kryds i kalenderen, når WorldPride rykker til København sommeren 2021.

Lignende indlæg

Stor guide – Kanarieøerne for to

På Kanarieøerne finder du alle ingredienserne til en vellykket ferie på tomandshånd. Uanset om du rejser med din partner, din søster eller din tennistræner, og hvad end I er på udkig efter småluksuriøs afslapning, nye indtryk, kulinariske oplevelser eller aktive eventyr. Her er den store guide, der hjælper dig med at vælge den det rigtige rejsemål og unikke oplevelser til netop jer.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-23

Svært ved at vælge? Her skal du bo på Mallorca!

Hos TUI kan du vælge mellem mere end 100 hoteller på Mallorca. Men de mange valgmuligheder kan gøre ferieplanlægning helt uoverskuelig. For hvor skal du bo, og hvilket hotel passer bedst til din ferie? Vi hjælper dig her med at vælge det helt rigtige område og hotel til netop dine behov og ønsker.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-17

5 voksenhoteller på Cypern

Længes du efter en afslappende ferie med krystalklart badevand, skønne middage og kvalitetstid? Så er nogle af vores børnefrie hoteller på Cypern noget for dig. Uanset om du rejser med din kæreste, bedste ven eller mor. Læs videre og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14

Bestil din egen villa på Cypern

Har du overvejet at leje hus på Cypern? Med os kan du bestille hele pakken, både egen villa og fly. Vi har flere villaer at vælge mellem, nogle med fire soveværelser og plads til 8 personer! Du kan blandt andet vælge at bo i en villa med havudsigt eller med adgang til børneklub på et nærliggende hotel. Læs mere og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-12