Rejser
til
Amsterdam

Pris fra

...

Hoteller

8

Prisniveau

Priseksempel fra Amsterdam
  • 1,5 liter vandca. 7,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskel0 timer
  • HovedstadAmsterdam
  • SprogHollandsk
  • Befolkning17 020 000

Rejser til Amsterdam

Amsterdam, landet og regionen Hollands hovedstad ligner ingen andre byer. I de snoede gader i centrum trænges cyklister og sporvogne, og langs kanalerne transporteres både varer og turister. I Amsterdam er der gang i den døgnet rundt, og udbuddet af kunst og forlystelser er meget stort. Rejs hertil på en romantisk weekend eller bliv længere

Amsterdams kanaler
Amsterdams ældre bydele spreder sig som en ventilator med kanaler og gader i halvcirkler. Byen har næsten 1300 broer og et 70 km langt netværk af kanaler, og det er let at fare vild, men se det som en fordel og en god måde at opleve Amsterdam på. De vigtigste kanaler er Singelgracht, Herrengracht, Keizergracht og Prinsengracht. Lær dig kanalernes navne og beliggenhed, det gør det hele meget nemmere.

Tulipaner fra Amsterdam
Amsterdamborgerne elsker at gå på markeder. Det mest kendte er det flydende blomstermarked, der ligger på Singelkanalen ved torvet Muntplein. Her på de gyngende husbåde finder du masser af planter i krukker og afskårne blomster som solsikker, roser og liljer samt naturligvis masser af tulipaner.

Antikvitetshandlerne ligger samlede i kvarteret omrking Nieuwe Spiegelstraat, gaden der går over kanalerne mod Rijksmuseum. Byens store varehus hedder Magna Plaza, det gamle fine postkontor, ikke langt fra Damrak.

To andre markeder, hvor du kan gøre gode fund, er Albert Cuyomarkt og Waterlooplein. Her venter spændende oplevelser med mulighed for at finde alt fra teaterrekvisitter og second hand til møbler og grøntsager. Begge markeder er lukket om søndagen.

På cykel til Van Gogh og Anne Frank
Van Gogh-museet, Anne Franks Hus og blomstermarkedet er gode holdepunkter. Men egentlig er det nok bare at gå rundt blandt butikker, cafeer, broer, kanaler, pramme og 1600-tals huse, der vender de høje gavle ud mod gaderne. Vil du gøre som en ægte hollænder, så lejer du en cykel og kan hurtigt køre mellem de store seværdigheder i byens hjerte.

Du kan også tage en rundtur med båd på kanalerne, hvor du kan nyde de dekorerede husbåde, en lækker indonesisk rijstaffel eller slå dig ned med en forfriskning midt i den igangværende folkefest på Laidesplein.

Rejsetyper i Amsterdam

Anbefalede hoteller - Amsterdam