2018-05-03
Stine Sørensen
De seneste år er Kroatien strøget til tops på listen over solhungrende danskeres foretrukne rejsemål – og med god grund! Kroatien byder på vand så klart som krystaller, mad med inspiration fra det italienske køkken, gode priser og lune sommeraftener.

Med flere ugentlige, direkte flyafgange har mange danskere allerede besøgt Kroatiens mere kendte rejsemål Split og Dubrovnik. Men vidste du, at der ud fra Kroatiens kyst findes tusindvis af øer, som bare venter på at blive udforsket? Har man egen sejlbåd, kan man naturligvis besøge øerne på bedste ”Kurs mod fjerne kyster”- stil. Men fortvivl ej, hvis du ikke selv er nogen søulk - mange af øerne er forbundet til fastlandet med broer eller daglige færgeafgange.

TUI bringer dig her en guide til fem af Kroatens mest formidable øer.

Solstrålen Hvar

Hvar er ikke kun den mest kendte af øerne i Kroatiens skærgård, det er også øen med flest soltimer. Den velbesøgte ø er flere gange blevet udset til at være blandt verdens smukkeste øer. Her finder du det krystalklare vand, Kroatien er kendt for, i en fin kombination med små, maleriske middelalderbyer. Her fyldes næsen med duft fra rosmarin og lavendel. Hvar er Kroatiens svar på Saint Tropez med feststemning hele sommeren.

Rejser du med børn, er Soline i Hvar et rigtigt godt valg. Her finder du lavvandede strande og der er mange restauranter at vælge imellem for både små og store familier.
Se vores rejser til Hvar

Rejs til Kroatien med TUI
Hvar har flest solskinstimer i den kroatiske skærgård.

Strandparadiset Brac

Præcis som ved Grenen i Skagen skyder Bracs aflange sandstrand i en spids ud i det turkisblå hav: Zlatni Rat eller Det Gyldne Horn, som det også kaldes. Her ved du aldrig, om standen ligger til øst eller vest, da den ændrer udseende næsten dag for dag afhængig af vejr og vind. Vindsurfere, sejlere og børnefamilier strømmer til Kroatiens måske nok bedste strand.
Ud over den eminente strand er Brac også kendt for sin lokale olivenolie og gode mad. Lammekoteletter er blandt hofretterne. Du kommer let til øen med færge fra Split.

Se vores rejser til Brac

Romantiske Korcula

Den billedskønne ø Korcula er helt sikkert et besøg værd med sin middelalderby omgivet af frodig pinjeskov. Derudover byder Korcula på flere musikoplevelser, da der sommeren igennem er flere festivaller på øen. Hver torsdag i juli og august kan du overvære sværddansen ”Moreska”. Med det kølige klima i skovene og gode stigninger langs havet er Korcula særlig populær blandt cyklende turister.

Se vores rejser til Korcula

Rejs til Kroatien med TUI
Korcula med hyggelig middelalderstemning og frodige omgivelser.

Afslappende Lopud

Skal du koble helt af fra hverdagens stress og støj, skal du besøge den bilfrie ø Lopud. Øen tilhører Elafita-øerne, og den kan besøges med færge fra Dubrovnik. Her kan du ligge på langs på de fine strande eller udforske verden under overfladen, da området er oplagt til snorkling. Du kommer let rundt på øen med cykel mens du får duften fra citrontræer, vinranker og urter, som findes overalt på øen.

Se alle vores rejser til Dubrovnik-kysten

Livskraftens ø Lošinj

I mere end et århundrede har Lošinj været kendt som et helse-mekka. . Her finder du smuk skov, klart vand og mange urter, som anvendes inden for naturmedicin. Øen har over 200 soldage om året, og luften er som ren alpeluft. Lošinj lokker også dykkere til, som vil udforske grotterne og skibsvragene, der ligger ud for øens kyster.

Rejs til Kroatien med TUI
Igrane med de snoede stræder og små havne.

Se alle vores rejser til Istrien
Vi håber, du nu har lært Kroatiens fem smukkeste øer lidt bedre at kende. Læs mere om Kroatien som rejsemål her.

Lignende indlæg

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12

Udflugter på historiske Samos

Samos er en ø, der har noget for alle - afslappende byer, herlige strande og grønne skove. Øens rige historie gør, at den er fuldspækket med historiske spor. Øen har været knudepunkt mellem forskellige kulturer og religioner og mange afgørende hændelser gennem tiden. Det giver mulighed for nogle fantastiske oplevelser - du skal bare vide, hvor du finder dem. Vi hjælper gerne og lister her de bedste udflugter på Samos.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-13

De 5 bedste udflugter på de græske øer

Grækenlands øverden har utroligt meget at byde på. Som om klimaet, maden og stemningen ikke var nok, så findes der udflugter og aktiviteter, der passer til historienørder såvel som strandfotografer og eventyrere. Her følger fem af vores rejsendes favoritudflugter i den græske øverden.
Laura Laura 2019-06-04