Øhop i Kroatien

De seneste år er Kroatien strøget til tops på listen over solhungrende danskeres foretrukne rejsemål – og med god grund! Kroatien byder på vand så klart som krystaller, mad med inspiration fra det italienske køkken, gode priser og lune sommeraftener.

Med flere ugentlige, direkte flyafgange har mange danskere allerede besøgt Kroatiens mere kendte rejsemål Split og Dubrovnik. Men vidste du, at der ud fra Kroatiens kyst findes tusindvis af øer, som bare venter på at blive udforsket? Har man egen sejlbåd, kan man naturligvis besøge øerne på bedste ”Kurs mod fjerne kyster”- stil. Men fortvivl ej, hvis du ikke selv er nogen søulk - mange af øerne er forbundet til fastlandet med broer eller daglige færgeafgange.

TUI bringer dig her en guide til fem af Kroatens mest formidable øer.

Solstrålen Hvar

Hvar er ikke kun den mest kendte af øerne i Kroatiens skærgård, det er også øen med flest soltimer. Den velbesøgte ø er flere gange blevet udset til at være blandt verdens smukkeste øer. Her finder du det krystalklare vand, Kroatien er kendt for, i en fin kombination med små, maleriske middelalderbyer. Her fyldes næsen med duft fra rosmarin og lavendel. Hvar er Kroatiens svar på Saint Tropez med feststemning hele sommeren.

Rejser du med børn, er Soline i Hvar et rigtigt godt valg. Her finder du lavvandede strande og der er mange restauranter at vælge imellem for både små og store familier.

Se vores rejser til Hvar

Rejs til Kroatien med TUI
Hvar har flest solskinstimer i den kroatiske skærgård.

Strandparadiset Brac

Præcis som ved Grenen i Skagen skyder Bracs aflange sandstrand i en spids ud i det turkisblå hav: Zlatni Rat eller Det Gyldne Horn, som det også kaldes. Her ved du aldrig, om standen ligger til øst eller vest, da den ændrer udseende næsten dag for dag afhængig af vejr og vind. Vindsurfere, sejlere og børnefamilier strømmer til Kroatiens måske nok bedste strand.
Ud over den eminente strand er Brac også kendt for sin lokale olivenolie og gode mad. Lammekoteletter er blandt hofretterne. Du kommer let til øen med færge fra Split.

Se vores rejser til Brac

Romantiske Korcula

Den billedskønne ø Korcula er helt sikkert et besøg værd med sin middelalderby omgivet af frodig pinjeskov. Derudover byder Korcula på flere musikoplevelser, da der sommeren igennem er flere festivaller på øen. Hver torsdag i juli og august kan du overvære sværddansen ”Moreska”. Med det kølige klima i skovene og gode stigninger langs havet er Korcula særlig populær blandt cyklende turister.

Se vores rejser til Korcula

Rejs til Kroatien med TUI
Korcula med hyggelig middelalderstemning og frodige omgivelser.

Afslappende Lopud

Skal du koble helt af fra hverdagens stress og støj, skal du besøge den bilfrie ø Lopud. Øen tilhører Elafita-øerne, og den kan besøges med færge fra Dubrovnik. Her kan du ligge på langs på de fine strande eller udforske verden under overfladen, da området er oplagt til snorkling. Du kommer let rundt på øen med cykel mens du får duften fra citrontræer, vinranker og urter, som findes overalt på øen.

Se alle vores rejser til Dubrovnik-kysten

Livskraftens ø Lošinj

I mere end et århundrede har Lošinj været kendt som et helse-mekka. . Her finder du smuk skov, klart vand og mange urter, som anvendes inden for naturmedicin. Øen har over 200 soldage om året, og luften er som ren alpeluft. Lošinj lokker også dykkere til, som vil udforske grotterne og skibsvragene, der ligger ud for øens kyster.

Rejs til Kroatien med TUI
Igrane med de snoede stræder og små havne.

Se alle vores rejser til Istrien
Vi håber, du nu har lært Kroatiens fem smukkeste øer lidt bedre at kende. Læs mere om Kroatien som rejsemål her.

Lignende indlæg

Vi lader drømmen leve

Til trods for alt det, der sker i disse dage, så holder vi rejsedrømmen i live. Vi mindes vores tidligere rejser, og de får os til at længes og drømme os væk til den næste, kommende rejse. Og vi kan nok heller ikke helt løbe fra, at vi allerede er gået i gang med at overveje og planlægge den næste ferie, så snart det bliver muligt for os at rejse igen. Hvad er dit bedste rejseminde? Hjælp os med at holde rejsedrømmen i live ved at dele dit dejligste feriebillede og tagge det med #LadDrømmenLeve
Freyja Freyja

Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.
Freyja Freyja

Miniguide til Curaçao

Sammen med Aruba og Bonaire udgør Curacao de såkaldte ABC-øer i Caribien. Her finder du krystalklart vand, vilde naturoplevelser og snorkling i verdensklasse.

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura