2018-05-03
Stine Sørensen
De seneste år er Kroatien strøget til tops på listen over solhungrende danskeres foretrukne rejsemål – og med god grund! Kroatien byder på vand så klart som krystaller, mad med inspiration fra det italienske køkken, gode priser og lune sommeraftener.

Med flere ugentlige, direkte flyafgange har mange danskere allerede besøgt Kroatiens mere kendte rejsemål Split og Dubrovnik. Men vidste du, at der ud fra Kroatiens kyst findes tusindvis af øer, som bare venter på at blive udforsket? Har man egen sejlbåd, kan man naturligvis besøge øerne på bedste ”Kurs mod fjerne kyster”- stil. Men fortvivl ej, hvis du ikke selv er nogen søulk - mange af øerne er forbundet til fastlandet med broer eller daglige færgeafgange.

TUI bringer dig her en guide til fem af Kroatens mest formidable øer.

Solstrålen Hvar

Hvar er ikke kun den mest kendte af øerne i Kroatiens skærgård, det er også øen med flest soltimer. Den velbesøgte ø er flere gange blevet udset til at være blandt verdens smukkeste øer. Her finder du det krystalklare vand, Kroatien er kendt for, i en fin kombination med små, maleriske middelalderbyer. Her fyldes næsen med duft fra rosmarin og lavendel. Hvar er Kroatiens svar på Saint Tropez med feststemning hele sommeren.

Rejser du med børn, er Soline i Hvar et rigtigt godt valg. Her finder du lavvandede strande og der er mange restauranter at vælge imellem for både små og store familier.
Se vores rejser til Hvar

Rejs til Kroatien med TUI
Hvar har flest solskinstimer i den kroatiske skærgård.

Strandparadiset Brac

Præcis som ved Grenen i Skagen skyder Bracs aflange sandstrand i en spids ud i det turkisblå hav: Zlatni Rat eller Det Gyldne Horn, som det også kaldes. Her ved du aldrig, om standen ligger til øst eller vest, da den ændrer udseende næsten dag for dag afhængig af vejr og vind. Vindsurfere, sejlere og børnefamilier strømmer til Kroatiens måske nok bedste strand.
Ud over den eminente strand er Brac også kendt for sin lokale olivenolie og gode mad. Lammekoteletter er blandt hofretterne. Du kommer let til øen med færge fra Split.

Se vores rejser til Brac

Romantiske Korcula

Den billedskønne ø Korcula er helt sikkert et besøg værd med sin middelalderby omgivet af frodig pinjeskov. Derudover byder Korcula på flere musikoplevelser, da der sommeren igennem er flere festivaller på øen. Hver torsdag i juli og august kan du overvære sværddansen ”Moreska”. Med det kølige klima i skovene og gode stigninger langs havet er Korcula særlig populær blandt cyklende turister.

Se vores rejser til Korcula

Rejs til Kroatien med TUI
Korcula med hyggelig middelalderstemning og frodige omgivelser.

Afslappende Lopud

Skal du koble helt af fra hverdagens stress og støj, skal du besøge den bilfrie ø Lopud. Øen tilhører Elafita-øerne, og den kan besøges med færge fra Dubrovnik. Her kan du ligge på langs på de fine strande eller udforske verden under overfladen, da området er oplagt til snorkling. Du kommer let rundt på øen med cykel mens du får duften fra citrontræer, vinranker og urter, som findes overalt på øen.

Se alle vores rejser til Dubrovnik-kysten

Livskraftens ø Lošinj

I mere end et århundrede har Lošinj været kendt som et helse-mekka. . Her finder du smuk skov, klart vand og mange urter, som anvendes inden for naturmedicin. Øen har over 200 soldage om året, og luften er som ren alpeluft. Lošinj lokker også dykkere til, som vil udforske grotterne og skibsvragene, der ligger ud for øens kyster.

Rejs til Kroatien med TUI
Igrane med de snoede stræder og små havne.

Se alle vores rejser til Istrien
Vi håber, du nu har lært Kroatiens fem smukkeste øer lidt bedre at kende. Læs mere om Kroatien som rejsemål her.

Lignende indlæg

Barbados – det perfekte rejsemål for en romantisk ferie

Blændende hvide strande, turkist vand og tropisk grøn beplantning. Barbados er virkelig alt, hvad du kan forvente af et caribisk paradis, og lidt til. Svøm med skildpadder, besøg botaniske gårdhaver og afslut dagen på klipperne ved Northpoint med en magisk solnedgang. Det er helt sikkert Barbardos, du skal rejse til, hvis du vil have en rigtig romantisk ferie med dit livs kærlighed.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-27

5 vilde vandparker i Europa

Få ting her i verden kan lokke det indre legebarn frem hos både børn og voksne som vand. Kombinerer du vandet med fart, kraftige vandfald og mange højdemeter har endorfinniveauet en tendens til at stige ligeså højt som humøret. Her har vi samlet nogle af Europas vildeste vandparker med potentiale til at fremkalde ægte lykkerus.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-24

Albanien er sommerens nyhed

Mellem Montenegro og Grækenland langs med Adriaterhavets kyst, ligger Albanien. I nord tårner høje alpetoppe sig mod himlen, og i syd finder du fine strande langs hele rivieraen. Her findes noget for enhver smag. Paradisstrande med azurblåt hav, vandrestier, naturoplevelser, historiske seværdigheder og velsmagende mad.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-07

Orlando, Miami eller Fort Lauderdale: Hvor skal du bo i Florida?

Florida er næsten fire gange større end Danmark, og de tre mest populære byer – Orlando, Miami og Fort Lauderdale – er meget forskellige. Det er derfor ikke helt lige meget, hvor du bor. Er du vild efter en rejse til solskinsstaten, men ved endnu ikke, hvor du skal bo i Florida? Så læs med her når vi giver dig en lynguide til The Sunshine State.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-03