2018-05-03
Stine Sørensen
De seneste år er Kroatien strøget til tops på listen over solhungrende danskeres foretrukne rejsemål – og med god grund! Kroatien byder på vand så klart som krystaller, mad med inspiration fra det italienske køkken, gode priser og lune sommeraftener.

Med flere ugentlige, direkte flyafgange har mange danskere allerede besøgt Kroatiens mere kendte rejsemål Split og Dubrovnik. Men vidste du, at der ud fra Kroatiens kyst findes tusindvis af øer, som bare venter på at blive udforsket? Har man egen sejlbåd, kan man naturligvis besøge øerne på bedste ”Kurs mod fjerne kyster”- stil. Men fortvivl ej, hvis du ikke selv er nogen søulk - mange af øerne er forbundet til fastlandet med broer eller daglige færgeafgange.

TUI bringer dig her en guide til fem af Kroatens mest formidable øer.

Solstrålen Hvar

Hvar er ikke kun den mest kendte af øerne i Kroatiens skærgård, det er også øen med flest soltimer. Den velbesøgte ø er flere gange blevet udset til at være blandt verdens smukkeste øer. Her finder du det krystalklare vand, Kroatien er kendt for, i en fin kombination med små, maleriske middelalderbyer. Her fyldes næsen med duft fra rosmarin og lavendel. Hvar er Kroatiens svar på Saint Tropez med feststemning hele sommeren.

Rejser du med børn, er Soline i Hvar et rigtigt godt valg. Her finder du lavvandede strande og der er mange restauranter at vælge imellem for både små og store familier.
Se vores rejser til Hvar

Rejs til Kroatien med TUI
Hvar har flest solskinstimer i den kroatiske skærgård.

Strandparadiset Brac

Præcis som ved Grenen i Skagen skyder Bracs aflange sandstrand i en spids ud i det turkisblå hav: Zlatni Rat eller Det Gyldne Horn, som det også kaldes. Her ved du aldrig, om standen ligger til øst eller vest, da den ændrer udseende næsten dag for dag afhængig af vejr og vind. Vindsurfere, sejlere og børnefamilier strømmer til Kroatiens måske nok bedste strand.
Ud over den eminente strand er Brac også kendt for sin lokale olivenolie og gode mad. Lammekoteletter er blandt hofretterne. Du kommer let til øen med færge fra Split.

Se vores rejser til Brac

Romantiske Korcula

Den billedskønne ø Korcula er helt sikkert et besøg værd med sin middelalderby omgivet af frodig pinjeskov. Derudover byder Korcula på flere musikoplevelser, da der sommeren igennem er flere festivaller på øen. Hver torsdag i juli og august kan du overvære sværddansen ”Moreska”. Med det kølige klima i skovene og gode stigninger langs havet er Korcula særlig populær blandt cyklende turister.

Se vores rejser til Korcula

Rejs til Kroatien med TUI
Korcula med hyggelig middelalderstemning og frodige omgivelser.

Afslappende Lopud

Skal du koble helt af fra hverdagens stress og støj, skal du besøge den bilfrie ø Lopud. Øen tilhører Elafita-øerne, og den kan besøges med færge fra Dubrovnik. Her kan du ligge på langs på de fine strande eller udforske verden under overfladen, da området er oplagt til snorkling. Du kommer let rundt på øen med cykel mens du får duften fra citrontræer, vinranker og urter, som findes overalt på øen.

Se alle vores rejser til Dubrovnik-kysten

Livskraftens ø Lošinj

I mere end et århundrede har Lošinj været kendt som et helse-mekka. . Her finder du smuk skov, klart vand og mange urter, som anvendes inden for naturmedicin. Øen har over 200 soldage om året, og luften er som ren alpeluft. Lošinj lokker også dykkere til, som vil udforske grotterne og skibsvragene, der ligger ud for øens kyster.

Rejs til Kroatien med TUI
Igrane med de snoede stræder og små havne.

Se alle vores rejser til Istrien
Vi håber, du nu har lært Kroatiens fem smukkeste øer lidt bedre at kende. Læs mere om Kroatien som rejsemål her.

Lignende indlæg

Hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår

Oliven, halloumi, hummus, tzatziki, yoghurtdressing, brød, trækulsgrillet kød... Det cypriotiske køkken henter sin inspiration fra hele Middelhavet og fra Mellemøsten. Forestil dig at kunne fråse i disse lækkerier uden at skulle tænke på, hvad det koster. Her har vi udvalgt fem forskellige hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår!
Sissi Sissi 2019-05-21

Luksushoteller på Cypern

# Luksushoteller på Cypern Bekvemmelighed, femstjernet service og gourmetmiddage i solnedgangen. Alt dette får du på en af Middelhavets mest solsikre øer, med Europas reneste badevand! Her er fem af vores absolut mest luksuriøse hoteller på Cypern – både eksklusive voksenhoteller og fantastiske familiehoteller, til store og små livsnydere.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14

De bedste swim up-hoteller til børnefamilien

Et skønt hotel med afslapning og familieaktiviteter danner grundlag for den perfekte ferie med børn. Du vågner, udhvilet og viklet ind i lagnerne og strækker dig. Middelhavets salte dufte er bevaret siden I kom i går. Familien er endelig samlet på swim up-hotellet.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-13

Bestil din egen villa på Cypern

Har du overvejet at leje hus på Cypern? Med os kan du bestille hele pakken, både egen villa og fly. Vi har flere villaer at vælge mellem, nogle med fire soveværelser og plads til 8 personer! Du kan blandt andet vælge at bo i en villa med havudsigt eller med adgang til børneklub på et nærliggende hotel. Læs mere og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-12