Lanzarote eller Fuerteventura – hvilken ø skal du vælge?

Både Lanzarote og Fuerteventura er solsikre øer, og de har begge gode strande og smuk natur, men hvad adskiller dem? Vi hjælper med at finde frem til den ø, som passer bedst til netop dig. Læs vores 5 bedste grunde til at vælge henholdsvis Lanzarote eller Fuerteventura.

De kanariske øer er populære rejsemål, når vi skal på ferie i vinterhalvåret. Måske skal du besøge dem for første gang denne vinter, eller du har lyst til at prøve en ny ø, men er usikker på, hvor rejsen skal gå hen. Her kan du forhåbentligt blive lidt klogere på de østlige kanarieøer, Lanzarote og Fuerteventura.

5 grunde til at vælge Lanzarote

Æstetisk design

Er du til stilrent design, kunst og smuk arkitektur? På Lanzarote bliver du mødt af en gennemtænkt byggestil med smukke hvidkalkede huse med grønne eller blå vinduer og døre. Takket være øens berømte arkitekt og kunster, César Manrique, så er der i dag regler for, hvordan der må bygges på øen. Han har til og med skabt en del seværdigheder, hvor naturen bliver en del af kunstværket.

TIP: Oplev César Mariques hjem, numera museum, i Tahiche og grotten Jameos del Agua med underjordiske barer og koncertsal.

Papagayostrandene

Lanzarote har mange fine strande, men for en helt unik oplevelse skal du begive dig ud til Papagayostrandene. De ligger i en nationalpark nær Playa Blanca og består af flere små viger og enorme sanddyner. Nationalparken ligger cirka fem kilometer fra Playa Blanca, og du kan gå eller cykle hertil.

TIP: Husk at medbring en picnic eftersom der ikke findes servering på naturstranden.

TUI Blue Natura Palace – parhotel

I udkanten af Playa Blanca ligger TUI Blue Natura Palace. Hotellet passer perfekt til jer, som vil nyde ferien på tomandshånd, nyde skønne dage ved den laguneformet pool, træne og spise godt på ferien. Samtidig har hotellet en af øens bedste gæstevurderinger med hele 8,7 ud af 10 mulige.

TIP: Besøg hotellets spa og prøv en muddermassage sammen med din udkårne.

Vinsmagning

At køre rundt omkring i Lanzarotes vindistrikt nær Yaiza og Tinajo med en lejet bil er en skøn oplevelse. Det kan hurtigt blive til mange fotostop, eftersom naturen er så dramatisk og vinrankerne står i den sorte vulkanjord i ly fra stenmure. At den lokalproducerede vin samtidigt er af høj kvalitet, gør ikke oplevelsen dårligere. Malvasía er den mest almindelige drue her.

TIP: Kør forbi El Grifo og smag deres egen vin – gården er en af Spaniens ældste vingårde.

Lystbådehavnen Marina Rubicon

På det sydligste Lanzarote ligger den fine lystbådehavn Marina Rubicon med loungebarer, caféer og småbutikker med mærkevaretøj og indretningsartikler. Om aftenen tændes gadelygterne og strandpromenaden fyldes med folk, som spadserer omkring, drikker et glas vin eller ser på bådene i solnedgangen. Fra hotel TUI Blue Flamingo Beach kan du gå til Marina Rubicon på godt en halv time langs strandpromenaden.

TIP: Besøg det lokale gademarked onsdag og lørdag formiddag med smykker, håndværk og kunst.

5 grunde til at vælge Fuerteventura

Surfing

Fuerteventura er et velkendt mekka for vindsurfing, og særligt den nordlige del af øen dyrker surf-kulturen. Her findes alt, hvad en surfer kan drømme om: Hemmelige strande og laguner, vild natur og afslappende atmosfære i Corralejos små gader. Den pålidelige vind på Fuerteventura skaber perfekte forhold til vindsurfing og kitesurfing, og derfor afholdes der også flere internationale konkurrencer netop her.

TIP: Besøg surfer-byen Lajares på den nordlige del af øen.

Sanddyner og øde strande

Det, som adskiller Fuerteventura fra de øvrige kanariske øer, er uden tvivl strandene. Med en omkreds på mere end 200 kilometer er øen omgivet af strande af forskellig karakter. De fleste er både brede og lange, så der findes godt med plads og smukke udsigter udover landskabet.

TIP: Oplev sanddynerne i nationalparken Las Dunas, der ligger cirka fem kilometer fra Corralejo.

Fiskebyer

Med en lejet bil kan du opleve gemte hjørner af Fuerteventura, som de færreste turister besøger. Den lille by Ajuy på vestkysten har ingen hoteller – bare nogle enkelte, hyggelige restauranter med friskfanget fisk og lækre skalddyr på menuen. Du kan følge vejen fra Pajara.

TIP: Besøg den dramatiske, sorte vulkanstrand i Ajuy.

Dragefestival i Corralejo

En gang om året fyldes himlen over Corralejo på Fuerteventura med farverige drager. Begivenheden er gylden mulighed for at få det perfekte billede til din Instagram-profil eller postkortet til mormor. Dragefestivalen arrangeres ved Playa del Burro i begyndelsen af november, og i løbet af tre dage samles drage-fantaster fra hele verden for at dyste og vise deres imponerende drager frem.

TIP: Dragefestivallen i november nær Playa del Burro.

Quesería med øens egen ost

Smagfulde oste som laves efter traditionelle metoder, er noget af det, Fuerteventura især er kendt for. På øen findes der mange ostemejerier, hvor du kan kigge forbi til en prøvesmagning, en rundvisning eller bare for at købe et godt stykke ost til din tapas. Man laver både frisk og lagret gadeost i mange former, heriblandt en ost som er overdækket med cayennepeber.

TIP: Ostesmagning på mejeriet Granja La Villa i Betancuria.

En lille opsummering: Lanzarote er en vulkanø med spændende seværdigheder, lange og børnevenlige strande og en behagelig feriestemning. Du kan besøge vulkanlandskaber, grille på lavasten og besøge naboøen La Graciosa. Fuerteventura har kanarieøernes længste strande, ørkenlignende landskab, frisk vind og er perfekt til dig, som vil sole, bade, cykle, løbe eller surfe.

Vi håber, du nu har lidt nemmere ved at vælge mellem disse to fantastiske rejsemål. Er du fortsat i tvivl, om det skal være Fuerteventura, Lanzarote eller en helt tredje ø? Læs vores guide og find den kanariske ø, som passer til dig!

Her kan du læse mere om alle TUIs Kanarieøer her.

Lignende indlæg

De bedste strande i Mexico

Langs Mexicos kyst ligger nogle af verdens smukkeste strande. Fordi der er så mange strande, kan du også let finde en favorit, uanset om du kan lide at være omringet af jungle, palmer eller gamle ruiner. Vi lister vores favoritstrande, som du ikke må gå glip af, når du besøger Mexico.
Sissi F.N Sissi F.N

TUI er Danmarks mest bæredygtige rejseselskab

TUI er Danmarks mest bæredygtige rejseselskab i kategorien ”Rejser” ifølge danske forbrugere. Det fremgår af årets Sustainable Brand Index. Sustainable Brand Index er Europas største uafhængige varemærkestudie med fokus på bæredygtighed. Selv i Sverige ligger TUI i toppen af listen.
Sissi F.N Sissi F.N

Hvor er det varmt i påskeferien?

Er du på udkig efter et rejsemål i påskeferien? Drømmer du også om at kunne læne dig tilbage i en solstol og nyde solens lune stråler? Men du er måske i tvivl om, hvor du egentlig får mest sol i påskeferien… i så fald er du kommet til det helt rette sted. For lige her guider vi dig til, hvor der er hhv. lunt, varmt og meget varmt i påskeferien.
Freyja Freyja

Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.
Freyja Freyja