Ny ø! Velkommen til La Graciosa

2018-07-15
Stine Sørensen
Hvor mange øer består kanarieøerne egentligt af? Tæller man de største og mest kendte, kommer man frem til, at der findes syv øer og flere småøer. For nyligt anerkendte Spanien dog La Graciosa som den ottende kanarieø. La Graciosa har den mindste befolkning blandt øgruppen og huser til og med en nationalpark. Det vilde landskab og den korte færgetur gør øen til et oplagt udflugtsmål på ferien!

Forslaget om at anerkende La Graciosa som den ottende kanarieø kom fra øboerne selv. Med tanke på at øen er nationalpark, er det vigtigt at beskytte miljøet og samtidigt forbedre forholdene for øens beboere.

La Graciosa er blot otte kilometer lang og fire kilometer bred, og øen ligger godt to kilometer nord for Lanzarote. Den tilhører provinsen Las Palmas og er en del af Teguise kommune på Lanzarote. Øen består først og fremmest af bjergområde, og den er i princippet opbygget på vulkansand. Der findes ingen asfalterede veje, så det er ikke så underligt, at 70 % af alle motorkøretøjer på øen er Land Rovers.

Hvordan kommer du til La Graciosa?

Færgen går flere gange dagligt fra Orzola på det nordlige Lanzarote, og overfarten tager kun godt 20 minutter. Man kan ikke få bilen med om bord på færgen, men cyklen er til gengæld mulig at medbringe. Afgangstiderne varierer afhængigt af sæsonen. På Bisofera Express og Lineas Maritimas Romeros hjemmeside kan du se den aktuelle sejlplan og priser.

Overnatningsmuligheder på La Graciosa

De fleste besøgende bor i havnebyen Caleta de Sebo eller i byen Casas de Pedro Barba. Caleta de Sebo ligger på den sydøstlige del og er en charmerende, lille fiskerby med lave, hvide huse, gader af sand, småbutikker og et par hoteller. Det er her, færgerne fra Lanzarote lægger til.

Byen Casas de Pedro Barba ligger længere mod nord end Caleta de Sebo. For turister som vil have en overnatning, findes der 3-4 hoteller og B&B at vælge imellem – heriblandt et nybygget lejlighedshotel. Vil du blive lidt længere, er det også muligt at leje et helt hus i Casa de Pedro Barba. Det er en god idé at være ude i god tid, eftersom der ikke findes så mange alternativer – særligt i højsæsonen.

Rejs med TUI til kanarieøerne
Krystalklart hav ved Playa La Francesa, La Graciosa

Oplevelser på La Graciosa

På La Graciosa finder du total ro, og det er populært at leje mountainbikes i havnen og cykle rundt til nogle af øens strande. Tyve minutter fra havnen ligger Playa de Las Conchas. Stranden har fået sit navn efter alle muslingeskallerne, som findes her. Herfra kan du spotte småøerne Montaña Clara og Alegranza.

En anden fin strand, som er værd at besøge, er Playa La Francesa, der ligger cirka to kilometer fra Caleta de Sebo. Du kan selvfølgelig bade ved de større strande, men der er også flere små badeviger langs kysten. Badning i havnen anbefales ikke grundet de mange både og færger.

Øens størrelse til trods findes der tre cykelruter: Én der tager dig rundt om bjerget El Mojón og Amarilla, en fra øens højeste punkt Las Agujas til bjerget Bermeja og byen Casa de Pedro Barba samt en sti langs kysten forbi stranden Playa La Frencesa. Kan du lide at vandre, er der også mulighed for det.

Rejs med TUI til kanarieøerne
Fra Playa La Francesa har du udsigt ud over det imponerende vulkanlandskab

Hurtig fakta om La Graciosa:

Areal: 29 km2

Antal indbyggere: 750 fastboere

Højeste punkt: Agujas Grades, 266 meter over havets overflade

Rejser hertil: Tag med færgen fra Orzola, Lanzarote. En tur-/returbillet koster cirka 20€

Fra Lanzarote kommer du let til den nye, ottende kanarieø. Oplev øen som en dagsudflugt eller bliv for et par dage. Øen er absolut et besøg værd!

Vil du også opleve den nye kanarieø, så læs mere om vores rejser til Lanzarote her.

Lignende indlæg

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12

Vandreturer i Kroatien

Har du lyst til at vandre i det smukke Kroatien? Her giver vi dig tips til fantastiske vandrestier, der tager dig rundt i Dalmatiens Bjergene, søerne ved Plitvices nationalpark, til Krkas berømte vandfald og rundt mellem kroer og vingårde på øen Brac.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-25

Udflugter på historiske Samos

Samos er en ø, der har noget for alle - afslappende byer, herlige strande og grønne skove. Øens rige historie gør, at den er fuldspækket med historiske spor. Øen har været knudepunkt mellem forskellige kulturer og religioner og mange afgørende hændelser gennem tiden. Det giver mulighed for nogle fantastiske oplevelser - du skal bare vide, hvor du finder dem. Vi hjælper gerne og lister her de bedste udflugter på Samos.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-13