2018-07-15

Ny ø! Velkommen til La Graciosa

Hvor mange øer består kanarieøerne egentligt af? Tæller man de største og mest kendte, kommer man frem til, at der findes syv øer og flere småøer. For nyligt anerkendte Spanien dog La Graciosa som den ottende kanarieø. La Graciosa har den mindste befolkning blandt øgruppen og huser til og med en nationalpark. Det vilde landskab og den korte færgetur gør øen til et oplagt udflugtsmål på ferien!

Forslaget om at anerkende La Graciosa som den ottende kanarieø kom fra øboerne selv. Med tanke på at øen er nationalpark, er det vigtigt at beskytte miljøet og samtidigt forbedre forholdene for øens beboere.

La Graciosa er blot otte kilometer lang og fire kilometer bred, og øen ligger godt to kilometer nord for Lanzarote. Den tilhører provinsen Las Palmas og er en del af Teguise kommune på Lanzarote. Øen består først og fremmest af bjergområde, og den er i princippet opbygget på vulkansand. Der findes ingen asfalterede veje, så det er ikke så underligt, at 70 % af alle motorkøretøjer på øen er Land Rovers.

Hvordan kommer du til La Graciosa?

Færgen går flere gange dagligt fra Orzola på det nordlige Lanzarote, og overfarten tager kun godt 20 minutter. Man kan ikke få bilen med om bord på færgen, men cyklen er til gengæld mulig at medbringe. Afgangstiderne varierer afhængigt af sæsonen. På Bisofera Express og Lineas Maritimas Romeros hjemmeside kan du se den aktuelle sejlplan og priser.

Overnatningsmuligheder på La Graciosa

De fleste besøgende bor i havnebyen Caleta de Sebo eller i byen Casas de Pedro Barba. Caleta de Sebo ligger på den sydøstlige del og er en charmerende, lille fiskerby med lave, hvide huse, gader af sand, småbutikker og et par hoteller. Det er her, færgerne fra Lanzarote lægger til.

Byen Casas de Pedro Barba ligger længere mod nord end Caleta de Sebo. For turister som vil have en overnatning, findes der 3-4 hoteller og B&B at vælge imellem – heriblandt et nybygget lejlighedshotel. Vil du blive lidt længere, er det også muligt at leje et helt hus i Casa de Pedro Barba. Det er en god idé at være ude i god tid, eftersom der ikke findes så mange alternativer – særligt i højsæsonen.

Rejs med TUI til kanarieøerne
Krystalklart hav ved Playa La Francesa, La Graciosa

Oplevelser på La Graciosa

På La Graciosa finder du total ro, og det er populært at leje mountainbikes i havnen og cykle rundt til nogle af øens strande. Tyve minutter fra havnen ligger Playa de Las Conchas. Stranden har fået sit navn efter alle muslingeskallerne, som findes her. Herfra kan du spotte småøerne Montaña Clara og Alegranza.

En anden fin strand, som er værd at besøge, er Playa La Francesa, der ligger cirka to kilometer fra Caleta de Sebo. Du kan selvfølgelig bade ved de større strande, men der er også flere små badeviger langs kysten. Badning i havnen anbefales ikke grundet de mange både og færger.

Øens størrelse til trods findes der tre cykelruter: Én der tager dig rundt om bjerget El Mojón og Amarilla, en fra øens højeste punkt Las Agujas til bjerget Bermeja og byen Casa de Pedro Barba samt en sti langs kysten forbi stranden Playa La Frencesa. Kan du lide at vandre, er der også mulighed for det.

Rejs med TUI til kanarieøerne
Fra Playa La Francesa har du udsigt ud over det imponerende vulkanlandskab

Hurtig fakta om La Graciosa:

Areal: 29 km2

Antal indbyggere: 750 fastboere

Højeste punkt: Agujas Grades, 266 meter over havets overflade

Rejser hertil: Tag med færgen fra Orzola, Lanzarote. En tur-/returbillet koster cirka 20€

Fra Lanzarote kommer du let til den nye, ottende kanarieø. Oplev øen som en dagsudflugt eller bliv for et par dage. Øen er absolut et besøg værd!

Vil du også opleve den nye kanarieø, så læs mere om vores rejser til Lanzarote her.

Lignende indlæg

10 tips når du rejser på ferie med børn

Kan man købe bleer og solcreme på hotellet? Viser de film om bord på flyet? Og hvordan er det nu med den håndbagage? Uanset om det er første eller 20. gang, du skal på ferie med børn kan det være en stressende oplevelse for både forældre og børn. Men det behøver det bestemt ikke at være! TUI har samlet vores bedste råd til både pakning, flyet og hotellet, når du rejser sydpå med børn, så det bliver en god familieferie for alle.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-31

Hoteller på Kanarieøerne, hvor All Inklusive indgår

Vil du vide præcis, hvad ferien kommer til at koste og være sikker på, at der altid er noget mad, der falder i hele familiens smag? Så kan det være en god idé at bestille et hotel, hvor All Inklusive indgår i prisen. Her har vi listet alle de hoteller på De Kanariske Øer, hvor du får All Inklusive med i prisen.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-13

Gran Canaria eller Tenerife – hvilken ø skal du vælge?

Sommer året rundt med 2 700 soltimer, temperaturer, der sjældent kommer under 20 grader, og strande så langt øjet rækker. Det er ikke svært at forstå, hvorfor Kanarieøerne lokker mange besøgende til. Sværere er det at vælge, hvilken af øerne rejsen skal gå til, for hvilken er bedst? Gran Canaria eller Tenerife? Her hjælper vi dig med at finde ud af, hvilken af øerne, der passer bedst til dig.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-04

Find den kanariske ø, som passer til dig

Er du til shopping, surfing eller naturoplevelser? Måske du vil blande forskellige aktiviteter. De Kanariske Øer har mange ting til fælles for eksempel den lune varme og de dejlige strande. Men der er også mange ting der adskiller dem; både natur, oplevelser og kultur. Her kan du læse, hvad der kendetegner den enkelte ø og finde netop den ø, der passer til din ferie.
Laura Laura 2019-09-21