Ny ø! Velkommen til La Graciosa

Hvor mange øer består kanarieøerne egentligt af? Tæller man de største og mest kendte, kommer man frem til, at der findes syv øer og flere småøer. For nyligt anerkendte Spanien dog La Graciosa som den ottende kanarieø. La Graciosa har den mindste befolkning blandt øgruppen og huser til og med en nationalpark. Det vilde landskab og den korte færgetur gør øen til et oplagt udflugtsmål på ferien!

Forslaget om at anerkende La Graciosa som den ottende kanarieø kom fra øboerne selv. Med tanke på, at øen er en nationalpark, er det vigtigt at beskytte miljøet og samtidigt forbedre forholdene for øens beboere.

La Graciosa er blot otte kilometer lang og fire kilometer bred, og øen ligger godt to kilometer nord for Lanzarote. Den tilhører provinsen Las Palmas og er en del af Teguise kommune på Lanzarote. Øen består først og fremmest af bjergområder, og den er i princippet opbygget på vulkansand. Der findes ingen asfalterede veje, så det er ikke så underligt, at 70% af alle motorkøretøjer på øen er Land Rovers.

Hvordan kommer du til La Graciosa?

Færgen går flere gange dagligt fra Orzola på det nordlige Lanzarote, og overfarten tager kun godt 20 minutter. Man kan ikke få bilen med ombord på færgen, men cyklen er til gengæld mulig at medbringe. Afgangstiderne varierer afhængigt af sæsonen. På Bisofera Express og Lineas Maritimas Romeros hjemmeside kan du se den aktuelle sejlplan og priser.

Overnatningsmuligheder på La Graciosa

De fleste besøgende bor i havnebyen Caleta de Sebo eller i byen Casas de Pedro Barba. Caleta de Sebo ligger på den sydøstlige del og er en charmerende, lille fiskerby med lave, hvide huse, gader af sand, småbutikker og et par hoteller. Det er her, færgerne fra Lanzarote lægger til.

Byen Casas de Pedro Barba ligger længere mod nord end Caleta de Sebo. For turister som vil have en overnatning, er der 3-4 hoteller og B&B at vælge imellem – heriblandt et nybygget lejlighedshotel. Vil du blive lidt længere, er det også muligt at leje et helt hus i Casa de Pedro Barba. Det er en god idé at være ude i god tid, eftersom der ikke findes så mange alternativer – særligt i højsæsonen.

Rejs med TUI til kanarieøerne
Krystalklart hav ved Playa La Francesa, La Graciosa

Oplevelser på La Graciosa

På La Graciosa finder du total ro, og det er populært at leje mountainbikes på havnen og cykle rundt til nogle af øens strande. Tyve minutter fra havnen ligger Playa de Las Conchas. Stranden har fået sit navn efter alle muslingeskallerne, som findes her. Herfra kan du spotte småøerne Montaña Clara og Alegranza.

En anden fin strand, som er værd at besøge, er Playa La Francesa, der ligger cirka to kilometer fra Caleta de Sebo. Du kan selvfølgelig bade ved de større strande, men der er også flere små badeviger langs kysten. Badning i havnen anbefales ikke grundet de mange både og færger.

Øens størrelse til trods findes der tre cykelruter: Én der tager dig rundt om bjerget El Mojón og Amarilla, en fra øens højeste punkt Las Agujas til bjerget Bermeja og byen Casa de Pedro Barba samt en sti langs kysten forbi stranden Playa La Frencesa. Kan du lide at vandre, er der også mulighed for det.

Rejs med TUI til kanarieøerne
Fra Playa La Francesa har du udsigt ud over det imponerende vulkanlandskab

Hurtig fakta om La Graciosa:

Areal: 29 km2

Antal indbyggere: 750 fastboere

Højeste punkt: Agujas Grades, 266 meter over havets overflade

Rejser hertil: Tag med færgen fra Orzola, Lanzarote. En tur-/returbillet koster cirka 20€

Fra Lanzarote kommer du let til den nye, ottende kanarieø. Oplev øen som en dagsudflugt eller bliv for et par dage. Øen er absolut et besøg værd!

Vil du også opleve den nye kanarieø, så læs mere om vores rejser til Lanzarote her.

Lignende indlæg

Sådan fungerer et corona-tilpasset hotel

Rejser til udlandet i sommeren 2020 blev udskudt i flere måneder, og de startede først i midten af juli. I pausen har rejsearrangører, flyselskaber og hoteller indført nye rutiner og forberedt sig grundigt på at gøre din ferie så sikker som muligt. Her kan du læse konkrete eksempler fra et af TUIs hoteller.
Noora Noora

En tryggere rejse – TUIs handlinger og tips

Efter en tid som har været overvældende og anderledes for os alle, ved vi, at mange savner at rejse. Vi modtager mange skønne hilsner fra vores kunder, der fortæller om de steder, de savner mest lige nu. Det er klart, at vi stadig ønsker at være i stand til at opleve spændende destinationer, møde nye mennesker, lære af hinanden osv., men det vil være anderledes at rejse end før. Hvor vi vælger at tage hen, og hvordan vi vælger at tage dertil spiller en stor rolle.
Freyja Freyja

Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.
Freyja Freyja

Miniguide til Curaçao

Sammen med Aruba og Bonaire udgør Curacao de såkaldte ABC-øer i Caribien. Her finder du krystalklart vand, vilde naturoplevelser og snorkling i verdensklasse.