Orlando, Miami eller Fort Lauderdale: Hvor skal du bo i Florida?

Florida er næsten fire gange større end Danmark, og de tre mest populære byer – Orlando, Miami og Fort Lauderdale – er meget forskellige. Det er derfor ikke helt lige meget, hvor du bor. Er du vild efter en rejse til solskinsstaten, men ved endnu ikke, hvor du skal bo i Florida? Så læs med her når vi giver dig en lynguide til The Sunshine State.

Solen skinner næsten hver dag, året rundt, og det er derfor ikke uden grund, at Florida kaldes for The Sunshine State. Men det er meget andet end blot vejret, der lokker så mange til delstaten. Her finder du smukke strande, god shopping og ikke mindst et utal af forlystelsesparker.

Miami – skønt strandliv og pulserende natteliv

Miami er den næststørste by i Florida. Specielt Miami Beach med sit mix af art deco arkitektur og moderne højhuse plejer at ligger højt på agendaen for de mange besøgende. Her findes kilometerlange strande, trendige restauranter og barer.
Et af de mest populære områder at bo i er South Beach, som ligger nær promenaden Ocean Drive. Det passer særlig godt, hvis du vil udforske Miamis klubber. Nattelivet i South Beach er centreret omkring Washington Avenue.
Er du sportsinteresseret? Alt afhængigt af hvornår på året du rejser, kan du besøge forskellige sportsarrangementer. Sportsgrene og hjemmehold du kan opleve i Miami er basket (Miami Heat), baseball (Miami Marlins), amerikansk fodbold (Miami Dolphines) og ishockey (Florida Panthers).
I Miami finder du masser af shopping. Der er mange butikker både i Miami Beach og Downtown, men de store centre ligger oftest en stykke uden for centrum. Nogle af de storcentre, du kan besøge, er Dolphin Mall, Village of Merrick Park, Bayside Marketplace eller Miami International Mall.
Læs mere om Miami her.

Orlando – fornøjelser for store og små

Orlando er børnenes (og mange voksnes) solsikre favorit! Her finde du nemlig rigtig mange forlystelsesparker. De mest populære er Disney World og Universal Studios, men der er mange flere end det. Derfor er det et godt tip at planlægge dagene i Orlando nøje. Det tager nemlig mindst en hel dag at udforsker hver eneste park.
Selvom Orlando ofte er det naturlige valg for børnefamilier, er det lige så meget en legeplads for de voksne, barnelige sjæle. Orlando ligger et stykke inde i landet og ikke ved kysten som Fort Lauderdale og Miami. Hvis stranden ikke er det vigtigste for dig men derimod fartfyldte oplevelser, så er Orlando det helt rigtige sted for dig!

Forlystelsesparker i Orlando

Der findes mange parker at vælge imellem. Vidste du for eksempel at Disney alene har fire forskellige parker? Her er en kort oversigt over nogle af Orlandos mange forlystelsesparker.
  1. Walt Disney World Magic Kingdom Verdens mest besøgte temapark! Her kan du møde velkendte Disney-figurer og se Askepots slot.

  2. Epcot En stor park dedikeret til teknologisk innovation og international kultur. Parken består af forskellige dele, som repræsenterer forskellige lande. Hvorfor ikke få serveret afternoon tea i England? Her må du heller ikke misse 3D-eventyret ”Honey, I shrunk the audience!”

  3. Disney’s Hollywood Studios Forlystelsesparken med Hollywood Studios-tema. Tag en tur i en af hovedattraktionerne Toy Story Midway Mania.

  4. Disney’s Animal Kingdom Den største Disney-park i verden! Forlystelses- og dyrepark alt sammen i Disneys velkendte univers. Her kan du møde Disney-karakterne husk endelig at bestille biletter til at se forestillingen ”Festival of the Lion King”.

  5. Kennedy Space Center Er du fascineret af rummets mystik? Så må du ikke misse NASA’s berømte anlæg, som ligger cirka en time fra Orlando. Her kan du se rumdragter, møde rigtige astronauter og træne i simulatoren. En våd drøm for de ruminteresserede.

  6. Universal studio Florida Forlystelsespark hvor du kan opleve filmmiljøer og velkendte scener. Mis ikke ”The Simpsons 3D-ride!”

  7. Universal’s Islands of Adventure Et must for alle Harry Potter-nørder. Her ligger Hogwarts og byen Hogsmead! Rejs med The Incredible Hulk Coaster eller tag en tur i Jurassic Park River Adventure. TIP! Begge Universal-parker har Harry Potter-verdner. Køb en park-to-park-billet – så kan du tage Hogwarts Express mellem de to parker. Det alene er en stor oplevelse.

Ovenstående er kun et udpluk af de mange parker, som du kan besøge i løbet af ferien.
Læs mere om Orlando her.

Fort Lauderdale – USA’s Venedig

Hyggelig badeby og storby. Her venter lange, hvide og bredde strande, palmer og kanaler, flankeret af luksusbåde og strandvillaer. Byen har ingen direkte seværdigheder, men det betyder ikke, at der er mangel på ting at opleve. Da Fort Lauderdale er opbygget omkring kanalerne, kaldes det ofte for Floridas Venedig.
Den bedste måde at udforske byen på er med vandtaxi – du kan købe en dagsbillet og hoppe af og på, hvor du føler for det.
Kan du lide at shoppe, så er Fort Lauderdale et must, når du planlægger din rejse til Florida. Her ligger Sawgrass Mills nemlig, som er en af USA’s største outlets. I indkøbscenteret kan du sikkert bruge flere timer på at finde røverkøb blandt mærkevarer til rigtigt gode priser. Sørg for at tage bekvemme sko på, da centeret er hele 220.000 kvadratmeter, og der findes mere end 350 butikker.
Læs mere om Fort Lauderdale her.

Hvornår skal man rejse til Florida?

Florida er som sagt stort, og temperaturen adskiller sig en del imellem de forskellige byer. Til trods for at solen skinner næsten hver dag, er der store vejrmæssige forskellige på sommer- og vintersæsonen. Om sommeren føles det meget varmt i Florida på grund af den høje luftfugtighed på næsten 90 %.
Rejser du om vinteren, er vejret bedst i Fort Lauderdale og Miami, hvor det er et par grader varmere end i Orlando. Men hvis du skal besøge alle parkerne i Orlando og ikke ligge ved poolen, passer lige præcis vintersæsonen godt. Rent vejrmæssigt plejer man at sige, at den bedste tid at rejse på er omkring februar-april. Der er det nemlig mest solsikkert med en behagelig temperatur.
Her kan du vejret i Florida mere detaljeret.
Florida er meget mere end de tre byer, vi har listet her ovenfor. Derfor er vores bedste tip – uanset hvor du bor – at leje en bil, så du rigtigt kan udforske omgivelserne. Det er ofte billigt at leje bil og benzinen ligeså. Tørster du efter mere information om Florida, så læs vores 20 tips til oplevelser i Florida.
The Sunshine State venter på dig!