2018-06-10

20 ting du skal opleve i Florida

Florida er kendt for Disney World og Universal Studios, men også lange, hvide strande, shopping og gæstfrie mennesker. Her har vi samlet solstatens must-sees, fra Miami og Orlando til Everglades og Key West.

20 oplevelser i Florida

 1. Sol og badning på Miami Beach: South Beach på Miami Beach (som faktisk er en ø og selvstændig by uden for Miamis centrum) er en flere kilometer lang sandstrand. Tag en madakke med, hvis du ikke vil hoppe i turistfælderne.

 2. Se graffiti i Wynwood: Wynwood er bydelen, som i løbet af de senere år er blevet trendig. Her kan man besøge gallerier, småbutikker og restaurater. Tag bilen og kør gade op og ned og sug alt den bedste street art til dig.

 3. Se Miamis berømte art deco-hus: Ved South Beach findes et turistcenter, hvor man enkelt kan skrive sig op til en guidet tur blandt de pastelfarvede huse. Turen tager 1,5 til 2 timer, og man får tilmed tid til at besøge flere kendte bygninger.

 4. Fodr giraffer i Zoo Miami: Man kan let bruge en hel dag i Miamis gigantiske zoologiske have. Her findes 900 dyr og en af parkens højdepunkter er, at man kan fodre girafferne.

 5. Se en NBA kamp: Oplev det verdensberømte baskethold Miami Heat i American Airlines Arena. Her er der stor chance for, at man møder en celebrity.

 6. Lej en bil med GPS: Den kollektive trafik er ikke den bedste i Florida - det er dog billigt at leje bil. Tip! Man må - og bør - svinge højre ved rødt lys i lyskryds (hvis ikke andet er angivet), vigepligten gælder dog stadig.

 7. Flordias bedste legeland: The Plantation Wood i Fort Lauderdale har klatrestativer for alle aldre, samt et sjov legeområde med vand til de mindste. Tag badetøj og en picknick med.

 8. Kør på inlines på Hollywood Beach: I Fort Lauderdale! En hyggelig tur mellem de pastelfarvede huse og hoteller - lidt som i det gamle Florida. Her findes mange souvenier-butikker, caféer og restauranter. Tag løbeskoene eller rulleskøjterne med og udlev Florida-drømmen!

 9. En hel dag med shopping: Frister shopping og storcentre er Florida et paradis. Her er et par tips til butikkker og butikskæder man kan finde overalt:
  Bath & Bodyworks: Sæber, duftlys og cremer til gode priser.
  Old Navy: Lidt som H&M med tøj til både voksne, børn og babyer. Her kan du købe t-shirts, shorts, badetøj og meget mere.
  Carter’s: Udelukkende babytøj til en rigtig fornuftig pris. Vær opmærksom på, at størrelserne er lidt små.
  Macy’s: Storcenter med alt! Tasker, kosmetik, køkkenartikler, tøj, børnetøj og meget mere. Du får de fleste amerikanske mærker til en bedre pris end hjemme.
  Party City: Stor butik med alt tilbehør til bryllup, børnefødselsdag, halloween, dåb, nytår osv... Sjovt for hele familien.
  Payless ShoeSource: Mange flotte sko til en rigtig god pris.
  Publix: Madkæde med store butikken, der har alt inden for mad. Tip! De frisklavede sandwiches er suveræne og perfekte at medbringfe på en picnic.
  Whole Foods: Livlig madbutik, hvor alt er økologisk og organisk. Lidt dyrere, men bestemt pengene værd.

 10. Lev boheme-livet i Key West: For enden af ø-gruppen Florida Keys ligger Key West. Her blandes børnefamilier, bohemer, millionære - og turister. Hovedgaden Duval Street er fyldt med restauranter, butikker og caféer. Fortsætter man langs havnen kommer man til Souternmost Point, det sydligste kontinetale punkt i USA

 11. Mød Hemingways katte: Key West var Ernst Hemingways hjem i flere år, og i dag er hans hus et museeum. Her kan man få en guidet tur eller gå rundt selv. Gården vrimler med katte, som stammer fra Hemingways egen kat med 6 tæer.

 12. Frås fisk og skalddyr på Key Fisheries: Skip hamburgeren og pizzaen og sving forbi Key Fisheries nær Marathon på Florida Keys-øerne. En enkel restaurant med rolig stemning på pæle over havet - næsten som hentet ud af Netflix-serien Bloodline.

 13. Se alligatorer med airboat i Everglades: Everglades står på de fleste af Floridas besøgendes bucket list. Det er enkelt at komme hertil fra f.eks. Miami. Der er mange, som tilbyder bådture ud i området. Chancen for at se vilde alligatorer er næsten hundrede procent.

 14. Find muslingeskaller på Sanibel Island: En halv time nord for Naples ligger Sanibel; øen, som er kendt for sine hvide strande fyldt med muslingeskaller. Her samles ekperter og interesserede fra hele verden.

 15. Byg sandslotte på Anna Maria Island: Her findes lange og hvide strande med sand som bagepuvler. Nord for Sarasota, på Floridas vestkyst, findes øen Anna Maria Island.

 16. Lev millionærlivet i Naples: På Floridas vestkyst kigger byen Naples. Her kan man gå langs 5th Avenues smarte butikker, se solennedgangen over den Mexicanske Golf, og hvis man gemmer kameraet og turistkortet væk for en stund, kan man lade som om, at man bor i en byens overdådige huse.

 17. Besøg Kennedy Space Center: "Et lille skidt for et menneske, men et stort skridt for menneskeheden". Et par timer fra Orlando findes NASAs berømte bygninger, hvor man blandt andet kan stige ombord på rumraketten Explorer.

 18. Oplev Harry Potter-magien: I Universals forlystelsespark i Orlando træder man ind i Harry Potters magiske verden. Her findes Diagonalstrædet, flere rutsjebaner og ikke mindst Hogwarts, hvor man kan opleve den spektakulære Harry Potter-tur med 3D-effekter. Kommer man når parken åbner, slipper man for de værste køer.

 19. Gå rundt i Disney Springs: Disney Springs er Disneys eget shoppingområde. Tag hertil en aften og kig på folk, køb Frost-gadges i verdens største Disney-butik og spis på T-REX, en restaurant med dinosauer-tema.

 20. Spring køerne over i Disney World: Download Disneys egen app til mobilen, så kan man gratis vælge tre attraktioner man vil komme foran i køen på. Det fungerer super godt, og gør besøget i Walt Disney World i Orlando endnu bedre.

Er du nysgerrig på hvad TUI kan tilbyde i Florida? Læs mere her!

Lignende indlæg

Svært ved at vælge? Her skal du bo på Mallorca!

Hos TUI kan du vælge mellem mere end 100 hoteller på Mallorca. Men de mange valgmuligheder kan gøre ferieplanlægning helt uoverskuelig. For hvor skal du bo, og hvilket hotel passer bedst til din ferie? Vi hjælper dig her med at vælge det helt rigtige område og hotel til netop dine behov og ønsker.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-17

Kombinationsrejse i Thailand – få det maksimale ud af feriedagene

Drømmer du om små thailandske paradisøer med hvide strande og hængekøjer i skyggen? Eller er det farvestærke markeder, stort udbud af restauranter, barer og luksushoteller du længes efter? Føles det som en umulig opgave at vælge? Tag det roligt – det behøver du slet ikke. Du kan få både afslappende strandliv, roligt thailandsk hverdagsliv og pulserende byliv på en og samme rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-17

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura 2019-09-16

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13