Gran Canaria eller Tenerife – hvilken ø skal du vælge?

Sommer året rundt med 2 700 soltimer, temperaturer, der sjældent kommer under 20 grader, og strande så langt øjet rækker. Det er ikke svært at forstå, hvorfor Kanarieøerne lokker mange besøgende til. Sværere er det at vælge, hvilken af øerne rejsen skal gå til, for hvilken er bedst? Gran Canaria eller Tenerife? Her hjælper vi dig med at finde ud af, hvilken af øerne, der passer bedst til dig.

Kanarieøerne er et populært tilflugtssted for solhungrende sjæle. Øgruppen, vest for Sahara og syd for Madeira, har været et af danskernes fortrukne feriesteder gennem årtier. Og interessen er fortsat stor. Øernes placering på landkortet giver dem en særegen og unik natur. Faktisk er det næsten som at bevæge sig gennem et helt kontinent på hver enkel ø.

Uanset om du allerde har planer om en rejse, planlægger en tur langt ude i fremtiden eller satser på en i sidste øjeblik, kan du se vores liste over de bedste tips til kanariske klassikerne her.

Gran Canaria

Det skal du opleve

Smukke sandstrande, gode bademuligheder og mange fine hoteller fordelt på hele øen. Her finder du både storbyen Las Palms med den gyldne Playa de Las Canteras i nord og Maspalomas’ smukke sanddyner ind til Playa del Ingles i syd.

Den eventyrlyste bliver nemt forelsket i øens midtpunkt, Pico de las Nieves, med kuperet natur og storslående udsigtspunkter. Nær herved ligger de historiske byer Teror og Artenara. Du oplever mest af øens imponerede natur ved at leje en bil og køre på tværs af øen.

De bedste hoteller

Vil du bo bekvemt med nyrenoverede værelser, rummelige pools og all inklusive? Så skal du besøge RIU Vistamar ved Amadores-stranden i Puerto Rico. I samme by kan du få en unik hoteloplevelse på The One, hvor hver lejlighed har en privat terrasse og mini-pool. Vil du være nær Puerto Rico centrum, kan du også vælge Puerto Rico-klassikeren Revoli Playa.

Rejser med børn og familie

Rejser du med et større selskab med børnefamilier? Radiosson Blu Resort & Spa Mogan er et familiehotel i høj klasse med flere pools, børneklub, fitness og spa. Vil du have et mere prisvenligt alternativ til hele familien er Africana et udmærket alternativ nær stranden i Playa del Ingles.

Shopping og byliv nær hotellet

Puls, shopping og natteliv får du naturligvis mest af i Las Palmas, øens hovedstad. Cantur City Hotel ligger midt i byen, bare 50 meter fra stranden, og godt ti minutter til byens bedste is-sted: Heladeria Peña la Vieja!

Tenerife

Det skal du opleve

3 718 meter over havet. Så højt strækker bjerget på Tenerifes midte sig – et blikfang i horisonten fra naboøerne. Det er en storslåen oplevelse at besøge Teide og gå langs de støvede stier af gammelt lava, mens du drømmer dig væk til en tid, længe inden turisterne kom til øen. Derudover har øen et rigt maritimt liv. Ud for Costa Adeje og Los Cristianos’ kyst finder du nogle af de bedste steder til at spotte delfiner og kaskelothvaler.

Kun 30 kilometer derfra ligger Playa de la Arena med blandt andet Siam Waterpark. Her findes der et væld af vandrutsjebaner til både store og små, hvilket gør det til det perfekte udflugtsmål for hele familien.

Luksushoteller på Tenerife

Er du ude efter luksus og komfort, så er Botanico & The Oriental Spa Garden det optimale valg. Både royale og tidligere præsidenter har boet her og med god grund. Spa-afdelingen er i verdensklasse, ligesom værelserne og service er det. Når vi taler om højt serviceniveau, er det også værd at nævne RIU Buena Vista i Playa Paraiso, som er et umådeligt populært hotel. Hotellet er et paradis for dem, der foretrækker pools, og All Inklusive indgår i prisen.

Rejs med TUI til Botanico & The Oriental Spa Garden
Fantastisk udsigt fra Botanico & The Oriental Spa Garden på Tenerife.

Voksenhotel med rolig atmosfære

For dig, der vil have voksen atmosfære i det populære område, hvor Los Cristianos og Playa de las Americas mødes, er Saint George et godt alternativ. Vil du være sikker på, at hotellet er helt børnefri, skal du i stedet vælge det nærliggende Vanilla Garden, hvor aldersgrænsen er 18 år. Blue Star Marylanza Suites & Spa tilbyder muligheden for en aktiv ferie med Tenerifes bedste fitnesscenter og gåafstand til golfbanen. Når pulsen har lagt sig, kan du komme helt ned i gear i hotellets spa – i øvrigt også en af øens bedste.

Resjer med TUI til Gran Canaria og Tenerife

Du kan rejse til de fleste rejsemål på Gran Canaria og Tenerife året rundt, men udbuddet hos TUI er størst i vinterhalvåret. Her kan du også bestille en bekvem rejse med charterfly.

Lignende indlæg

Strande på Zanzibar

Øen Zanzibar, som ligger ud for Tanzania, er en af de paradisøer, som man kun ser på forsiden af rejsemagasiner eller på postkort. Kridhvide strande og svajende, grønne palmer, udsigten til et krystalklart hav og stråtægte parasoller. Men hvad gør de forskellige strande særlige? Og hvilke er must-see´s? Lad os guide dig til Zanzibars kendetegn - den ene smukke strand efter den anden.
Sissi F.N Sissi F.N

Tenerife for hele familien

I de kolde og blæsende vintermåneder vælger mange danske familier at tanke op på D-vitaminkontoen med en tur til de kanariske øer. Tenerife er et populært valg – især på grund af den smukke grønne natur og ikke mindst den kæmpe vulkan, Teide, i centrum af øen. Udover de lune og milde dage byder øen på mange oplevelser for hele familien. Vi har samlet nogle af de allerbedste lige her.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Blue Star 2.0 – nyd, oplev & bidrag

Fra og med april 2020 står navnet Blue Star for noget nyt og endnu bedre. Vi udvikler nemlig de 50 favorithoteller, så du kan nyde ferien på en måde, der også mindsker belastningen af miljøet, klimaet og lokalsamfundet.
Astrid S Astrid S

Kap Verde eller Kanarieøerne til vinter?

Kanarieøerne og Kap Verde – to af det østlige Atlanterhavs største øgrupper – har både ligheder og forskelle. Øgrupperne har samme geografiske udformning: I vest er øerne grønne og fyldt med bjerge, og den østlige del er mere lavtliggende og har fine sandstrande. Der er dog også mange ting, som gør øgrupperne forskellige. Her er en guide, som forhåbentligt kan gøre beslutningen om vinterferiens rejsemål lidt lettere.
Laura Laura