2019-08-20

En guide til Koh Lanta

Med sine herlige strande, afslappende stemning og magiske solnedgange er det ikke så underligt, at Koh Lanta er blevet manges yndlings-ø i Thailand. I denne guide giver vi dig vores bedste tips til Koh Lantas strande, udflugter og hoteller.

Koh Lanta er en af Thailands største øer og ligger i det sydlige Thailand, nærmere bestemt i Krabiprovinsen. Til trods for at Koh Lanta er et populært rejsemål, dominerer den rolige atmosfære næsten uanset, hvor du går. Her er der ingen højlydte barer, som holder åbent hele natten, men derimod plads til at koble af. Læs mere her og drøm dig væk til denne fantastiske ø, hvor du kan nyde tropiske frugter og varmt sand mellem tæerne hver dag.

Koh Lantas strande – 5 tips

De fineste strande ligger på den vestlige side af øen. Her kommer et udpluk af vores favoritter.

Den mest populære: Long Beach anses af mange for at være den smukkeste strand på Koh Lanta. Palmer og fyrtræer giver naturlig skygge og der findes flere hyggelige restauranter.

For børnefamilien: Ved hovedbyen Saladan mod nord ligger den lavvandede strand Klong Dao. Den passer til dig, som er ude efter en lidt mere livlig ferie med mange restauranter og butikker at shoppe rundt imellem.

Den fredfyldte: Længere mod syd finder du den lyse sandstrand Klong Nin. Her er tempoet betydeligt lavere. Du finder enkelte restauranter langs med stranden og på gaden bag stranden.

Den afsides: Vil du sole helt uforstyrret, er den lille strand Nui Beach på cirka 200 meter et godt alternativ. Her får du turkist vand og fint, hvidt sand. Frokosten serveres i den lille (og eneste) strandbar.

Den idylliske: Næsten helt nær den sydlige spids ligger Mai Pai Beach. Hvidt sand og klart vand indrammes af de regnskovsklædte bjerge. Her findes nogle hotelrestauranter, hvor du kan spise frokost.

Yoga, snorkling og dykning

Selvom livet på Koh Lanta er stille, er der rigeligt med aktiviteter og udflugter for dem, der ikke bare vil sole og bade. Her kommer fem tips til aktiviteter.

Yoga i et tropisk miljø: Oasis Yoga i Klong Dao tilbyder klasser flere gange om dagen. Bor du på Pimalai Resort & Spa, kan du prøve yoga med en magisk udsigt.

Snorkling: Ved Koh Rok snorkler du mellem koralrev og utallige fisk i det turkisblå vand.

Emerald Cave: Svøm gennem den 85 meter lange tunnel lige under bjerget for at komme frem til den gemte strand omgivet af lodrette klipper.

Dykning: Ved de to undervandsklipper Hin Daeng og Hin Muang kan du se de koralklædte bjergvægge, fisk og de mange smukke undervandsplanter. Koh Maa er også et populært dykkesite hvor du kan se livet under overfladen og fisk i alle regnbuens farver.

Koh Lanta Old Town: En fredfyldt lille by på østkysten med traditionelle thailandske træhuse, markeder og templer. Perfekt hvis du er ude efter en mere kulturel oplevelse.

Hvis du vil spise rigtig godt bør du besøge Seagul Kitchen nær Saladan. Restaurantens priser er gode og maden helt fantastisk. Det er et must at prøve deres Massaman Curry.

Tre hoteltips

På Koh Lanta findes der mange fine hoteller langs den vestlige kyst. Her har vi samlet tre hoteller, som hver især har lidt ekstra at byde på.

Moonlight Exotic Bay Resort

Moonlight Exotic Bay Resort er et meget hyggeligt hotel i rolige omgivelser. Vælger du at bo i en bungalow med begrænset havudsigt, kommer du til at bo højt oppe med en fantastisk udsigt over havet. På terrassen findes der daybed, hvor du kan tage et hvil efter en dag på stranden, mens du lytter til fårekyllingernes sang og nyder solnedgangen.

Blue Star Chada Beach Resort & Spa

Blue Star Chada Beach Resort & Spa er en favorit blandt mange børnefamilier på grund af den lavgrundede strand Klong Dao og placeringen nær Saladan. Her finder du store poolområder, børnepool og så kommer Bamse naturligvis på besøg flere gange i ugen.

Pimalai Resort & Spa

Pimalai Resort & Spa er Koh Lantas mest eksklusive hotel placeret på en bakke midt i den frodige, grønne jungle med infinitypools og en magisk havudsigt. Det er ikke så svært at forstå, hvorfor hotellet fik navnet Pimalai, som betyder ”et lille stykke af himlen” på thailandsk. Hotellet ligger ved Ba Kan Tiang Beach, langt mod syd på øen.

Lignende indlæg

Tyrkiets bedste strande

Tyrkiets bedste strande finder du langs med Middelhavskysten i syd, men med nogle fremtrædende undtagelser på vestkysten. Mange af strandene i Tyrkiet er velkendte og trækker hvert år mange turister til, men det kan også lade sig gøre at finde nogle mere rolige. Disse strande er nogle af Tyrkiets allerbedste - men uden indbyrdes rangering, for smag og behag er som bekendt forskellig. I Tyrkiet er der strande for enhver smag.
2020-01-14

5 ting, du kan foretage dig i Dubai

Dubai har noget for enhver. Her er skønne strande, fantastiske hoteller, shopping i verdensklasse, ørken lige rundt om hjørnet og lækker mad. Her har vi listet 5 ting, som du ikke bør gå glip af, når du besøger Dubai.
2019-12-15

13 af Kanarieøernes bedste strande

På Kanarieøerne findes der strande for enhver smag – fra Fuerteventuras gyldne sandstrande til Tenerifes dramatiske, sorte lavastrande. Her lister vi 13 tips til både kendte og ukendte strande på de fire mest populære kanariske øer.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-12-10

De bedste udflugter på Phuket – fra kultur til eventyr

Fyld dine sanser (og din Instagramkonto) med nye indtryk væk fra hotelpoolen. Thailands største ø, Phuket, er utrolig rig på oplevelser. Her giver vi tips til alt fra snorkling og junglevandring til buddhistiske templer, madlavningskurser, flowriding og at bade med elefanter.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-11-28