De bedste udflugter på Phuket – fra kultur til eventyr

Fyld dine sanser (og din Instagramkonto) med nye indtryk væk fra hotelpoolen. Thailands største ø, Phuket, er utrolig rig på oplevelser. Her giver vi tips til alt fra snorkling og junglevandring til buddhistiske templer, madlavningskurser, flowriding og at bade med elefanter.

Har du bestilt en rejse med TUI, kan du bestille dine udflugter under Min side her på TUI.dk. Du kan også bestille alle udflugter separat på vores oplevelsesside goTUI.com.

Thailandsk madlavningskursus

Hvad er hemmeligheden bag en rigtig god wok? Hvordan får man den rette balance mellem lime, chili, ingefær, koriander og alle de andre krydderier, der har gjort det thailandske køkken så populært? På denne udflugt deler eksperterne ud af deres tricks.

Dagen begynder på markedet i Phuket Town, hvor vi udvælger de bedste råvarer. Derefter tager vi til Thai Cookery School. I et veludstyret restaurantkøkken får hver deltager sin egen station og tilbereder med kokkens hjælp en frokost, som bliver dagens højdepunkt.

Her kan du bestille eller bare læse mere om udflugten Thailandsk madlavningskursus.

Rejs med TUI til Phuket
Dufte, farver og smage der tilsammen bliver en symfoni

Ørundtur med lidt mere af det hele

I stedet for at besøge en seværdighed ad gangen – hvorfor så ikke klemme de fleste sammen på én og samme dag? Denne udflugt tager dig til både guldglinsende templer, tropisk natur og et hektisk byliv. Frokost, guide og entréudgifter indgår. Det eneste du skal tænke på er at vælge et par behagelige sko samt at huske kameraet, så du er klar til følgende:

  • Den 45 meter høje skulptur Big Buddha (se billedet)
  • Templet Wat Chalong med en eventyrlig arkitektur
  • Besøg og prøvesmagning på en cashewnøddefabrik
  • Et imponerende kinesisk tempel i Phuket Town
  • En gåtur i den hektiske markedsgade Thalang Road

Her kan du bestille eller bare læse mere om udflugten Phuket Explorer.

Rejs med TUI til Phuket
Big Buddha troner på toppen af et bjerg med en fantastisk udsigt.

Bad med elefanter

Thailands dyreliv og regnskov er på programmet, når du kører over broen til Khao Lak på fastlandet. På vildtforvaltningscentret Seaside Retreat er dyrenes velfærd i centrum og elefantridning er bandlyst. I stedet kan du komme tæt på de store dyr ved at fodre dem og – hvis du har lyst – bade med dem i floden.
I løbet af udflugten sejler vi på en bambusflåde gennem junglen, besøger et skildpaddecenter og spiser ægte thailandsk frokost ude i det fri.

Her kan du bestille eller bare læse mere om udflugten Elefanter ved Seaside Retreat Khao Lak.

Rejs med TUI til Phuket
Elefanterne elsker det daglige bad i floden.

Prøv Flowriding – perfekt for teenagere

Både ældre børn og legesyge voksne kan her tilbringe lidt tid med eventyr og mælkesyre. Flowriding er en sport der minder om både bølgesurfing og snowboard. Du rider på den kunstige bølge i et stort bassin under åben himmel i Surf House Phuket. Lektionerne varer en time og ledes af en instruktør, der hurtigt lærer dig at beherske brættet stående.

Her kan du bestille eller læse mere om udflugten Flowriding i Surf House Phuket.

Rejs med TUI til Phuket
Du behøver ikke at vente på ”den perfekte bølge” – den er der hele tiden.

Bådtur med roning og snorkling

Thailands måske mest spektakulære natur finder man i Phang Nga-bugten, hvor høje kalkstensklipper stikker op af vandet som kegler, der er iklædt tropisk vegetation. Denne bådtur bringer dig til øerne Koh Hong og Koh Phak Bia. Du kan komme rigtig tæt på grotter og mangrovetræer i en kajak. Og du kan også snorkle ved koralrev med farverige tropiske fisk.

Her kan du bestille eller bare læse mere om udflugten Koh Hong Island med katamaran.

Rejs med TUI til Phuket
Du behøver ikke at ro selv, det gør en navigatør i hver kajak.

Dit eget jungleeventyr

Hvorfor se naturfilm på tv, når man kan træde direkte ud i samme slags eksotiske landskab i virkeligheden? Denne fire timer lange vandretur tager dig gennem regnskoven i en nationalpark oppe blandt det centrale Phukets bjerge. Vi snor os forbi lianer og passerer små vandløb, mens guiden udpeger de tropiske planter, lige fra bambus til vilde orkideer. Med lidt held kan du måske også få øje på nogle af regnskovens pattedyr som aber og flyvende lemurer.

Her kan du bestille eller bare læse mere om udflugten Junglevandring på Phuket.

Rejs med TUI til Phuket
Visse steder er ret krævende – husk gode sko, vand og en solhat.