Cypern - Middelhavets bedste badevand

At badevandet ved Cyperns strande er det reneste i Middelhavet, har Det Europæiske Miljøagentur EEA slået fast. For de tilrejsende betyder dette fantastiske udsigter. Denne udsigt bliver kun bedre, hvis den ses fra en udflugtsbåd. Fra havets overflade er det muligt at se 20-30 meter ned.

Ayia Napa

I EU´s årlige undersøgelse European Bathing Water Quality kom Cypern i 2016 på en andenplads (nummer et var Luxemborg). Cypern ligger altså foran alle andre lande i Middelhavet og lang før os heropppe i Norden.

En konsekvens af dette er, at man ofte ser mennesker stå og fotografere havet. Med den klare turkisblå farve, er det meget forståeligt, at nogle vil forevige synet. For os, som kommer fra andre dele af verdenen, er det krystalklare vand mindst lige så eksotisk som en bid halloumi.

Herunder har vi samlet fine undervandsbilleder fra det cypriotiske hav.

Cyperns bedste strande

Omkring Ayia Napa ligger fine sandstrande på rad og række. Fra vest, kan man følge strandpromenaden fra Makronissos Beach forbi Golden Beach, Nissi Beach og Sandy Bay, for til sidst at komme ind til havnen og den mest centrale strand Grecian Bay.

Fig Tree Bay ligger ved en bugt med krystalklart vand. På Fig Tree Bay-stranden kan man gå langs promenaden, der ligger parallet med havet. Går man mod nord kommer man til Pernera Beach, som er lige så fin og én kilometer lang.

Pafos, på den sydvestlige kyst, er en chamerende by med både strande og badeklipper. Nogle kilometer mod øst, ikke langt fra

Aphrodite Hills, finder man den berømte klippestrand Petra tou Romiou. Myten hævder, at det var her gudinden Afrodite blev født af havets skum. Det siges tilmed, at man kan bekæmpe barnløshed ved at svømme rundt om en havklippe, i retning mod uret. Overtro eller ej er stranden et besøg værd.

Ayia Napa strand
Foto over en af de fine strande i Ayia Napa.

Lignende indlæg

Hvor er det varmt i påskeferien?

Er du på udkig efter et rejsemål i påskeferien? Drømmer du også om at kunne læne dig tilbage i en solstol og nyde solens lune stråler? Men du er måske i tvivl om, hvor du egentlig får mest sol i påskeferien… i så fald er du kommet til det helt rette sted. For lige her guider vi dig til, hvor der er hhv. lunt, varmt og meget varmt i påskeferien.
Freyja Freyja

5 ting, du kan foretage dig i Dubai

Dubai har noget for enhver. Her er skønne strande, fantastiske hoteller, shopping i verdensklasse, ørken lige rundt om hjørnet og lækker mad. Her har vi listet 5 ting, som du ikke bør gå glip af, når du besøger Dubai.

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura

Hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår

Oliven, halloumi, hummus, tzatziki, yoghurtdressing, brød, trækulsgrillet kød... Det cypriotiske køkken henter sin inspiration fra hele Middelhavet og fra Mellemøsten. Forestil dig at kunne fråse i disse lækkerier uden at skulle tænke på, hvad det koster. Her har vi udvalgt fem forskellige hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår!
Sissi Sissi