Cypern - Middelhavets bedste badevand

2017-03-04
Laura
At badevandet ved Cyperns strande er det reneste i Middelhavet, har Det Europæiske Miljøagentur EEA slået fast. For de tilrejsende betyder dette fantastiske udsigter. Denne udsigt bliver kun bedre, hvis den ses fra en udflugtsbåd. Fra havets overflade er det muligt at se 20-30 meter ned.

Ayia Napa

I EU´s årlige undersøgelse European Bathing Water Quality kom Cypern i 2016 på en andenplads (nummer et var Luxemborg). Cypern ligger altså foran alle andre lande i Middelhavet og lang før os heropppe i Norden.

En konsekvens af dette er, at man ofte ser mennesker stå og fotografere havet. Med den klare turkisblå farve, er det meget forståeligt, at nogle vil forevige synet. For os, som kommer fra andre dele af verdenen, er det krystalklare vand mindst lige så eksotisk som en bid halloumi.

Herunder har vi samlet fine undervandsbilleder fra det cypriotiske hav.

Cyperns bedste strande

Omkring Ayia Napa ligger fine sandstrande på rad og række. Fra vest, kan man følge strandpromenaden fra Makronissos Beach forbi Golden Beach, Nissi Beach og Sandy Bay, for til sidst at komme ind til havnen og den mest centrale strand Grecian Bay.

Fig Tree Bay ligger ved en bugt med krystalklart vand. På Fig Tree Bay-stranden kan man gå langs promenaden, der ligger parallet med havet. Går man mod nord kommer man til Pernera Beach, som er lige så fin og én kilometer lang.

Pafos, på den sydvestlige kyst, er en chamerende by med både strande og badeklipper. Nogle kilometer mod øst, ikke langt fra

Aphrodite Hills, finder man den berømte klippestrand Petra tou Romiou. Myten hævder, at det var her gudinden Afrodite blev født af havets skum. Det siges tilmed, at man kan bekæmpe barnløshed ved at svømme rundt om en havklippe, i retning mod uret. Overtro eller ej er stranden et besøg værd.

Ayia Napa strand
Foto over en af de fine strande i Ayia Napa.

Lignende indlæg

Sådan er det at rejse til Mauritius

Kridhvide strande, kokospalmer, afkobling og et turkisblåt hav. For mange er Mauritius et drømmerejsemål. Vi har mødt Emma og Johan, som var på Mauritius i januar. Her fortæller de om rejsen og giver gode råd til, hvordan du går mest ud af livlige Mauritius.
Stine Sørensen Stine Sørensen

5 vilde vandparker i Europa

Få ting her i verden kan lokke det indre legebarn frem hos både børn og voksne som vand. Kombinerer du vandet med fart, kraftige vandfald og mange højdemeter har endorfinniveauet en tendens til at stige ligeså højt som humøret. Her har vi samlet nogle af Europas vildeste vandparker med potentiale til at fremkalde ægte lykkerus.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-24

Albanien er sommerens nyhed

Mellem Montenegro og Grækenland langs med Adriaterhavets kyst, ligger Albanien. I nord tårner høje alpetoppe sig mod himlen, og i syd finder du fine strande langs hele rivieraen. Her findes noget for enhver smag. Paradisstrande med azurblåt hav, vandrestier, naturoplevelser, historiske seværdigheder og velsmagende mad.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-07

Kanarieøerne eller Kap Verde - vi guider dig til den rette vinterferie

Kanarieøerne og Kap Verde – to af det østlige Atlanterhavs største øgrupper – har både ligheder og forskelle. Øgrupperne har samme geografiske udformning: I vest er øerne grønne og fyldt med bjerge, og den østlige del er mere lavtliggende og har fine sandstrande. Der er dog også mange ting, som gør øgrupperne forskellige. Her er en guide, som forhåbentligt kan gøre beslutningen om vinterferiens rejsemål lidt lettere.
Laura Laura 2018-11-16