Storby og strand – 7 rejsemål til miniferie

Selvom den danske sommer har budt på masser af solskin, så kan man alligevel få sved på panden ved tanken om, at vi nu går en mørkere tid i møde. Du har måske ikke så meget ferie til overs, men sensommervarmen findes tættere på, end du tror. Vi har fundet syv byer i Europa, hvor du enkelt kan kombinere storbyferie med livet på stranden – også selvom det bare er for en weekend.

Europa har et utal af seværdige storbyer som både byder på kulturelle oplevelser, smukke parker, shopping i verdensklasse og fantastiske gastronomiske oplevelser i hyggelige, smalle gader. Hvad kunne være bedre? Jo, hvis nu du kunne kombinere alle herlighederne med smukke strande og sensommersolen. Fælles for alle rejsemål her på siden er, at stranden kun ligger et stenkast fra byens puls.

Nice

Langs strandpromenaden Promenade del Anglais i Nice finder du lange strande med både luksusrestauranter og mere enkle, hyggelige spisesteder. På Castel Plage kan du bade i klart, blåt vand og leje en solstol, hvis du planlægger at bruge hele dagen på stranden. Blue Beach er perfekt for dig, som har lyst til at prøve kræfter med lidt vandsport.

Du bør ikke fylde kufferten helt op, når du rejser til Nice. På shoppinggaden Avenue Jean Médecin finder du nemlig let noget, som er værd at købe med hjem. Om eftermiddagen kan du besøge den gamle bydel, fare vild i byens smalle gader fra 1700-tallet og opleve den smukke arkitektur som blandt andet tæller katedralen Sainte-Réparate. Middagen kan indtages på én af de mange restauranter i den gamle bydel – og er du til østers og andre skalddyr, så bliver du ikke skuffet.

Den Franske Riviera har en god infrastruktur, og du kommer nemt rundt i byen med lokalbus. Du kan også springe på toget eller leje en bil og besøge Antibes, Cannes, Monte Carlo eller Monaco.

Barcelona (Spanien)

Strandlivet er bare ti minutter fra bykernen i Barcelona. Du kan desuden let tage ud til flere gode strande via metroen. Ved de fleste strande findes der brusere og opbevaringsskabe til ens personlige ejendele. Det tager ca. 20 minutter at gå fra La Rambla til en af Barcelonas mest populære strande, Barceloneta. Nova Icaria er en lidt mindre og roligere strand.

Når du er færdig med at danse på stranden, kan du besøge La Rambla. Her ligger Zara, Desigual, Mango og mange flere. Glem ikke at besøge Gaudís La Sagrada Família - kirken der har været mere end 135 år undervejs, og hvor der forsat bygges. Gaudí har også sat sit spor i byens 17 hektar store park, Park Güell. Her kan du nyde en is på den 110 meter lange stenbænk med farverige mosaikker.

Aftnerne i Barcelona byder naturligvis på tapas og sangria med frisk frugt. Prøv eventuelt den lyse variant, Sangia de Cava, hvor rødvinen er erstatte af cava - den gør sig særlig godt i solnedgangen.

Cannes (Frankrig),

De fleste strande i Cannes er private, og det er muligt at leje solstole og-parasoller. Hvis du vil have en rolig dag på stranden, er det anbefalelsesværdigt at tage på en dagsudflugt til øerne Iles de Lérins. Her kan man bade og snorke i en lille rolig bugt.

Cannes er især berømt for sine gyldne palmer, der uddeles ved den årlige filmfestival. Den charmerende by på den Franske Riviera er spækket med eksklusive boutiquer. Du kan besøge blomstermarkedet på Allés de la Liberté, købe frisk frugt på Marché provençal de La Bocca eller frisk fanget fisk på Marché Forville.

Ligesom fra Nice har du flere populære rejsemål inden for en dagsrejse. Tag toget til Monte Carlo, Antibes, Menton eller Monaco. Derudover tager det kun 15 minutter med båd fra Cannes til uberørt natur på øen Île Sainte Marguerite.

Palma de Mallorca (Spanien)

Det er nemt og billigt at komme rundt med lokalbusserne i Palma de Mallorca. Vest for byen i Playa de Plama finder du lange, brede sandstrande. Mod øst omkring Cala Mayor finder du smukke bugter og krystalblåt vand. Ca’n Pere Antoni er en 753 meter lang og 25 meter bred sandstrand, som ligger foran katedralen La Seu. Et perfekt stop hvis du udforsker byen på cykel. Der går cykelstier langs hele bugten. Man kan cykle mod øst til Portixol, hvor der ligger flere strande, hyggelige spisesteder og strandbarer.

Du kommer nemt omkring alle byens seværdigheder ved at købe en billet til den røde ”hop on hop off”-bus. Ud over den smukke Le Seu-katedral, kan du se de imponerende krydstogtskibe og dyre yachter i haven, udforske den gamle bydel og Plaza Major, eller shoppe på Avinguda de Jaume III og La Rambla.

En storby som Palma de Mallorca har selvfølgelig restauranter til enhver pengepung og et natteliv med både cocktails barer og store klubber.

Dubrovnik (Kroatien)

I Dubrovnik >> kan du slentre langs smalle middelalderlige stræder. Udenfor de gamle bymurer i udkanten af byen ligger de fine strande. Her er vandet krystalklart og ved flere af strandene ligger restauranter og caféer i nærheden. Fra Lapad og Banje-stranden har du udsigt til den gamle by i Dubrovnik.

Byen har været på Unescos verdensarvsliste siden 1979, og den ikoniske middelalderby har da også dannet ramme om flere filmsucceser. Scener fra blandt andet Game of Thrones, King’s Landing og Star Wars-filmen The Last Jedi er indspillet her. I centrum af byen løber den marmorbelagte gågade, Stradun mellem byportene, ringmuren, spir og tårne.

I Kroatien kan du spise for meget rimelige penge, og byen er fyldt med østersbarer, smarte caféer og restauranter, der serverer mad med inspiration fra hele Middelhavet.

Alicante (Spanien)

Langs den 200 km lange kyststrækning Costa Blanca ligger smukke Alicante. Langs den berømte strandpromenade Explanada de Espagna ligger stranden Playa de Pstriguet. Her kan du bruge dagen på at teste de mange vandssportsaktiviteter eller sole på den fine strand. Hvis du vil have en lidt roligere dag på stranden, kan det anbefales at tage bussen til Playa San Juan eller Arenales del Sol.

Der er mange seværdigheder, der er værd at besøge i og omkring Alicante. Det mest oplagte er, at leje en bil, så man nemt kan komme omkring. Se vores bedste tips til en ferie med lejebil i Alicante.
Er du til fods kan du besøge middelalderborgen Santa Barbara, der tårner sig højt på toppen af bjerget Benacantil. Byen byder selvfølgelig på et væld af spanske klassikere som lufttørret skinke, spansk nougat, manchego-ost og massere smagfulde frugter og grøntsager.

Lissabon (Portugal)

Lige udenfor Lissabon ligger Guincho-stranden, som du let kommer til på cykel med tog eller færge. Tager du bussen, kan du komme til Costa da Caparica, som ligger 10 km udenfor Lissabon. Her findes flere hyggelige strandbarer og skoler, hvor du kan lære at surfe. På halvøen Troía kan du finde mange urørte strande.

Da Lissabon er bygget på syv høje, er der mange udsigtspunkter, hvorfra du kan beundre byen fra oven. Fra Miradouro Santa Catarina kan du se den 25. april broen, der ligner Golden Gate Bridge.

Går du efter shopping og cafébesøg, skal du besøge bydel Baixa. Er du mere til historie og kunst, så tag til bydelen Belém og besøg MAAT, Museum of Art, Architecture & Technology. Bydelen rummer også fortet Torre de Belém og Jeronimusklosteret, der begge er på Unescos verdensarvsliste.

Aftensmaden hentes som oftest direkte fra havet og ny-fangede muslinger kogt i hvidvin og hummer er blandt favoritterne.

Lignende indlæg

Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.
Freyja Freyja

5 tips til bryllupsrejsen ved Middelhavet

Luksuriøs afslapning eller en rejse fyldt med eventyr? Gourmet, vandreture i bjergene eller et krydstogt med stop i spændende storbyer eller ved fine strande? Det kan være svært at bestemme, hvor og hvordan I skal fejre hvedebrødsdagene og skabe et minde for livet. Men tag det helt roligt – her giver vi det bedste tips til en bryllupsrejse ved Middelhavet.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Stor guide – Kanarieøerne for to

På Kanarieøerne finder du alle ingredienserne til en vellykket ferie på tomandshånd. Uanset om du rejser med din partner, din søster eller din tennistræner, og hvad end I er på udkig efter småluksuriøs afslapning, nye indtryk, kulinariske oplevelser eller aktive eventyr. Her er den store guide, der hjælper dig med at vælge den det rigtige rejsemål og unikke oplevelser til netop jer.
Stine Sørensen Stine Sørensen

5 voksenhoteller på Cypern

Længes du efter en afslappende ferie med krystalklart badevand, skønne middage og kvalitetstid? Så er nogle af vores børnefrie hoteller på Cypern noget for dig. Uanset om du rejser med din kæreste, bedste ven eller mor. Læs videre og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen