Rejser
til
Lissabon

Pris fra

...

Hoteller

10

Prisniveau

Priseksempler fra Funchal
  • Pizzaca. 70,-
  • 1,5 liter vandca. 5,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskel-1 time
  • HovedstadLissabon
  • SprogPortugisisk
  • Befolkning10 320 000

Rejser til Lissabon

Lissabon

Lissabon er som en tidsmaskine. Den ene dag går du rundt i de historiske bydele blandt snævre brostensstræder, der minder om den tid, da portugiserne herskede over vendenshavene. Næste dag besøger du den arkitektoniske nyskabelse MAAT og spiser frokost nede i Docas, havneområdet der er fyldt med smarte restauranter og klubber. Byen indeholder alt hvad en god storbyferie kræver.

Da Lissabon er bygget på syv høje er der mange udsigtspunkter, hvor du kan beundre byen fra oven. Et tip er Miradouro Santa Catarina med den bedste udsigt over floden Tagus og den mægtige 25'nde april-broen, der ligner Golden Gate Bridge. Mellem Baixa og Bairro Alto kan du desuden tage Elevador de Santa Justa, en charmerende elevator med café højest oppe i tårnet.

Et andet charmerende transportmiddel er sporvognene, der kører op og ned af bakkern i de stejleste dele af byen. Tag for eksempel nummer 28, der fungerer som en sightseeingtur gennem hele det centrale Lissabon.

Alfama – gamle bydel

For at få det bedste ud af din storbyfeie og kunne finde rundt i byen, skal du kende de fire bydele Alfama, Baixa, Bairro Alto og Belém. Alfama er den ældste og mest charmerende bydel med en labyrint af smalle stræder, hvor husene læner sig op af hinanden. Vi du have en fornemmelse af den portugisiske sjæl, så er det Alfamas restauranter du skal besøge. Her fremføres ofte fado, den bittersøde sangstil, der flyder over af længsel og sorg.

Shoppinggadernes Baixa

I Baixa finder du masser af shoppinggader og fortovscafeer. Her ligger også det livlige torv Rossio, der er et populært mødestede for alle slags fornøjelser.

Bohemeagtige Bairro Alto

De gamle bohemeagtige kvarterer i Bairro Alto skifter ansigt fra om dagen til om aftenen. I dagtimerne domineres området af ultramoderne butikker, håndarbejdsboder og antikbutikker. Om aftenen forvandles kvarteret til Lissabons forlystelsesområde med utallige restauranter, barer og klubber – de fleste ikke større end en almindelig dagligstue.

Historie og nutidskunst i Belém

Bydelen Belém bærer præg af Portugals stolte fortid. I havnen lå i tidernes morgen verdensomsejlerne på vej mod nye mål. I dag er der en moderne marina med restauranter og en hyggelig strandpromenade. Her ligger også fortet Torre de Belém og Jeronimusklostret, begge med på Unescos verdensarvsliste.

Det nyeste tilskud nede i det tidligere industriområde er nybyggede MAAT, Museum of Art, Architecture & Technology. Det imponerende museum er delvist indrammet i en tidligere el-central med en smuk, bueformet entré i hvide kakler, der vender ned mod floden.

Kunstskatte og skaldyr

Ældre kunst kan du se i Museu de Arte Antiga og nutidig kunst i Museu de Chiado. Et andet forslag til de kunstinteresserede er Museu Nacional de Azulejo – de smukke portugisiske kaklers eget tempel.

Med sin beliggenhed ved kysten byder Lissabon naturligvis på en masse fiske- og skaldyrsrestauranter. Grillede sardiner, nyfangede muslinger kogt i hvidvin og hummer er blot nogle eksempler på de lækkerier, der hentes op af havet.

Rejs til Lissabon med TUI

Vores storbyferier til Lissabon sker med rutefly, hvilket indebærer at rejselængderne er fleksible. Vi har ingen guider på rejsemålet, men du kan kontakte vores onlinecenter via telefon, mail eller sms – både før og i løbet af rejsen.

Rejsetyper i Lissabon