48 timer i New York

End ikke efter en hel uge når du at blive træt af New York. Men her giver vi vores bedste tips til, hvordan du får det maksimale ud af to dage med masser af New York-oplevelser – fra shopping til tjekkede musikbarer og ægte amerikansk morgenmad.

New York lever op til både fordomme og forhåbninger, fra uendelige muligheder inden for shopping, restauranter og barer til vandtårnene på hustagene, brandtrapperne og udsigten til teglhusene og vanddamp, der stiger op fra kloakristene.

Dag 1: Make up-mekka og hemmeligt værtshus i China Town

Glossier – en verden af hudpleje

Vi starter stille ud i forhold til shopping på Glossiers flagskibsbutik på Lafayette Street. Er du vild med make up og hudpleje, eller er du ude efter en god gave til nogen derhjemme? Så er det her stedet!

I døren bliver du mødt af velklædte vagter, og fortsætter du op af trappen, kommer du til en hvid sal, som ser ud til at være skåret ud af en glitrende bjergvæg. Al personalet er klædt i smarte lyserøde overalls, og på butiksgulvet findes der prøver på alle produkterne.

Du kan i ro og mag sætte sig i et ”sminke-prøverum” med skønne stole og store spejle med godt lys og prøve forskellige nuancer, inden du bestiller fra personalet, som trykker ordren ind på en tablet. Herefter skal du bare chille indtil din kasse med et håndskrevet navneskilt ankommer fra lageret på et rullebånd.

Rejs med TUI til New York
Glossiers flagskibsbutik er designet til den perfekte Insta-story.

Guddommelig artiskok-dip på Freemans Restaurant

Allerede før afrejse bør du bestille feriens første middag på Freemanns Restaurant. Restauranten ligger lidt afsides i en anonym lille gyde i nærheden af Bowery. Når du ankommer til restauranten, bliver du mødt af en lyseblå dør, som er oplyst af lyskæder.

Bag døren kan du sætte dig ved et af de rustikke træborde, og rundt omkring hænger rammer med landlige motiver blandet med jagttrofæer.

Artiskok-dippen, der serveres med brødet er ualmindelig god!

Hemmeligt værtshus i China Town

Bag en anonym rød dør i China Town gemmer Apotheke sig – en lækker bar skabt til ære for speakeasy-tiden, da USA var underlagt et spiritusforbud. På hylderne bag disken står der flere flasker, der ligner rekvisitter fra et gammelt apotek.

Her insisterer bartenderne på deres rette titel, mixolog, og drinksne er sorteret efter ønsket effekt fra euphoria enhancer til stress reliever.

Prøv for eksempel en Siren’s Call, der består af gin smagt til med ingefær, ristet tang og blæksprutteblæk. Hele herligheden bliver serveret i et krystalglas pyntet med stort lavasalt.

Rejs med TUI til New York
Hold øjnene åbne efter den røde dør på Doyers Street i China Town, så finder du Apotheke.

Dag 2 – Ramen, manicure og et kæmpe outlet

Century 21 er fuld af fristelser

Century 21 i Hell’s Kitchen er en labyrint af tøj, sko, ure, hatte, smykker og meget mere. Selv efter flere timer derinde har du kun været gennem en brøkdel af udbuddet.

Tag hertil hvis du vil gøre et røverkøb – og hvis du har tid til at lede. Da der ikke er vinduer, kan timerne nemt flyve afsted, uden at du bemærker det.

Afkobling i SoHo

Efter en udmattende shoppingtur i Century 21 er det tid til en hamburger i NoLita. Derefter går turen videre til Paintbox, en neglesalon i Soho på Crosby Street. Her kan du vælge mellem de mange designs i deres lookbook.

Momofuku Noodle Bar i East Village

Momofuku Noodle Bar kan du sidde ved disken og se på, mens maden tilberedes i køkkenet. Prøv for eksempel en ramen med røget svinekød, der er så mørt, at det nærmest smelter i munden.

Prohibition – musikbar

Aftenen fortsætter til musikbaren Prohibition. Baren har eksisteret i mere end 20 år og er både afslappet og fuld af bevægelse, når musikken går i gang. Du kan naturligvis bestille både mad og drikke.

Rejs med TUI til New York
Momofuku Noodle Bar i East Village.

Morgenmadstips til New York

Hos Cornerstone Café i East Village, har de har alt til en rigtig amerikansk morgenmad: amerikanske pandekager lavet på buttermilk, skønne omeletter, eggs Benedict og meget mere.

Boulton and Watt kan du begynde dagen med deres The Hangover-special (med blandt andet spejlæg, avokado, bacon og chipotle-aioli), så du kan klare dig helt til frokost – og lidt til.

Rejs med TUI til New York
En perfekt start på en begivenhedsrig dag i New York.

Hvis du alligevel planlægger en tur til New York, hvorfor så ikke kombinere turen med nogle dage i det charmerende Boston? Læs mere om de to rejsemål her.

Lignende indlæg

Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.
Freyja Freyja

Svært ved at vælge? Her skal du bo på Mallorca!

Hos TUI kan du vælge mellem mere end 100 hoteller på Mallorca. Men de mange valgmuligheder kan gøre ferieplanlægning helt uoverskuelig. For hvor skal du bo, og hvilket hotel passer bedst til din ferie? Vi hjælper dig her med at vælge det helt rigtige område og hotel til netop dine behov og ønsker.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Hvor skal du rejse hen i efterårsferien?

Når mørket sænker sig her hjemme og skolerne lukker ned i efterårsferien, så længes mange samtidigt mod varmere temperaturer, nye oplevelser og tid med familien. Her får du inspiration til en række rejser til både strand og storby.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Orlando, Miami eller Fort Lauderdale: Hvor skal du bo i Florida?

Florida er næsten fire gange større end Danmark, og de tre mest populære byer – Orlando, Miami og Fort Lauderdale – er meget forskellige. Det er derfor ikke helt lige meget, hvor du bor. Er du vild efter en rejse til solskinsstaten, men ved endnu ikke, hvor du skal bo i Florida? Så læs med her når vi giver dig en lynguide til The Sunshine State.
Stine Sørensen Stine Sørensen