Lej en bil og oplev Alicante

Alicante og hele Costa Blanca er mange danskeres foretrukne rejsemål i Spanien, når det gælder ferierejsen eller køb af ferieboliger. Vores tip er at leje en bil i nogle dage – på den måde får du mulighed for at opleve nogle af Costa Blancas perler, som du bare ikke må misse. Følg med og få vores fem bedste bud på oplevelser med bilen!

Costa Blanca-kysten har oplevelser for enhver smag. Området byder på lange strande, fantastiske golfbaner, god shopping og naturligvis lækker spansk mad. Du kan rejse hertil året rundt, og i vinterhalvåret er temperaturen sjældent under 14 grader. Jo længere ned ad kysten du kommer, desto varmere er det. Alicante passer både til badeferie om sommeren og til en weekend i det tidligere forår eller sene efterår.

Castillo de Santa Bárbara

På toppen af bjerget Mount Benacantil ligger den historiske borg Castillo de Santa Bárbara med en fantastisk udsigt over Alicantes havn og den gamle bydel. Det er Europas ældste fæstning, og den ligger 166 meter over havets overflade. Fra centrum tager det bare fem minutter med bil eller cirka en time på gåben at komme til borgen. Om aftenen og natten oplyser borgen hele klippen.

Illa de Tabarca

Øen Tabarca var tidligere beboet af fanger, og den fungerede som "fælgselsø". Tabarca ligger ud for Santa Pola godt 20 kilometer syd for Alicante, og øen er kun 1,8 kilometer lang og godt 400 meter bred. Tidligere var det opholdssted for pirater, som angreb Spaniens østkyst. I dag findes der 10-15 hoteller og restauranter, og øen har godt og vel 40 fastboere. Man kan spadsere rundt i byens smalle gader. På den sydlige side findes en sandstrand, og langs øens kystlinje finder du flere badeviger.
Bådturen fra Santa Pola til Tabarca tager cirka en time, og det er en hyggelig dagsudflugt. Parkering finder du i nærheden af færgelejet. Tag gerne turen på en mandag eller en lørdag, da der er marked i Santa Pola med alt fra friske råvarer til tøj. Markeder har som regel åbent fra kl. 09-14.

Guadalest

Guadalest er en af Spaniens mindste byer, og den ligger på en bjergtop cirka 60 kilometer nord for Alicante. Her bliver du mødt at små og skæve gader, kirker og et slot midt i den lille maleriske by. Fra byen kan du se det berømte klokketårn, en fæstning, små butikker og caféer.
Neden for Guadalest ligger en sø med smaragdgrønt vand, hvor du kan tage et fortryllende smukt feriebillede. Langs bilvejen til Guadalest ligger citron- og appelsinlunde samt mandel- og oliventræer. Vores tip er at stoppe ved en af citronlundene og købe nogle friskplukkede citroner – perfekt tilbehør til et glas isvand eller en gin & tonic sidst på dagen.

Palmelunden i Elche

Palmalunden i Elche er Europas største palmelund med mere end 200.000 træer. Flere af dem er over 1.000 år gamle. Palmelunden er af UNESCO til at være på verdensarvs-listen. I dag er den en del af bykernen og en af verdens største palmelunde. Uanset i hvilken retning du ser, vil det være de gigantiske palmer, som fylder blikket. Mandage og lørdage er der lokalt marked. Elche er et sandt sko-mekka, så du kan garanteret finde et par, der passer dine fødder.

Playa Cala Ti Ximo

Playa Cala Ti Ximo er en lille vig cirka 3,5 kilometer øster for Benidorm. Den er kun 60 meter lang og ligger gemt mellem spidse klipper. Den nemmeste måde at komme hertil er ved at parkere i området oven for stranden og gå det sidste stykke. Et tip er at køre langs vejen fra Guadalest, det tager cirka 40 minutter.
Rigtig god tur!