2018-06-23
Stine Sørensen
Alicante og hele Costa Blanca er mange danskeres foretrukne rejsemål i Spanien, når det gælder ferierejsen eller køb af ferieboliger. Vores tip er at leje en bil i nogle dage – på den måde får du mulighed for at opleve nogle af Costa Blancas perler, som du bare ikke må misse. Følg med og få vores fem bedste bud på oplevelser med bilen!

Costa Blanca-kysten har oplevelser for enhver smag. Området byder på lange strande, fantastiske golfbaner, god shopping og naturligvis lækker spansk mad. Du kan rejse hertil året rundt, og i vinterhalvåret er temperaturen sjældent under 14 grader. Jo længere ned ad kysten du kommer, desto varmere er det. Alicante passer både til badeferie om sommeren og til en weekend i det tidligere forår eller sene efterår.

Castillo de Santa Bárbara

På toppen af bjerget Mount Benacantil ligger den historiske borg Castillo de Santa Bárbara med en fantastisk udsigt over Alicantes havn og den gamle bydel. Det er Europas ældste fæstning, og den ligger 166 meter over havets overflade. Fra centrum tager det bare fem minutter med bil eller cirka en time på gåben at komme til borgen. Om aftenen og natten oplyser borgen hele klippen.

Illa de Tabarca

Øen Tabarca var tidligere beboet af fanger, og den fungerede som "fælgselsø". Tabarca ligger ud for Santa Pola godt 20 kilometer syd for Alicante, og øen er kun 1,8 kilometer lang og godt 400 meter bred. Tidligere var det opholdssted for pirater, som angreb Spaniens østkyst. I dag findes der 10-15 hoteller og restauranter, og øen har godt og vel 40 fastboere. Man kan spadsere rundt i byens smalle gader. På den sydlige side findes en sandstrand, og langs øens kystlinje finder du flere badeviger.
Bådturen fra Santa Pola til Tabarca tager cirka en time, og det er en hyggelig dagsudflugt. Parkering finder du i nærheden af færgelejet. Tag gerne turen på en mandag eller en lørdag, da der er marked i Santa Pola med alt fra friske råvarer til tøj. Markeder har som regel åbent fra kl. 09-14.

Guadalest

Guadalest er en af Spaniens mindste byer, og den ligger på en bjergtop cirka 60 kilometer nord for Alicante. Her bliver du mødt at små og skæve gader, kirker og et slot midt i den lille maleriske by. Fra byen kan du se det berømte klokketårn, en fæstning, små butikker og caféer.
Neden for Guadalest ligger en sø med smaragdgrønt vand, hvor du kan tage et fortryllende smukt feriebillede. Langs bilvejen til Guadalest ligger citron- og appelsinlunde samt mandel- og oliventræer. Vores tip er at stoppe ved en af citronlundene og købe nogle friskplukkede citroner – perfekt tilbehør til et glas isvand eller en gin & tonic sidst på dagen.

Palmelunden i Elche

Palmalunden i Elche er Europas største palmelund med mere end 200.000 træer. Flere af dem er over 1.000 år gamle. Palmelunden er af UNESCO til at være på verdensarvs-listen. I dag er den en del af bykernen og en af verdens største palmelunde. Uanset i hvilken retning du ser, vil det være de gigantiske palmer, som fylder blikket. Mandage og lørdage er der lokalt marked. Elche er et sandt sko-mekka, så du kan garanteret finde et par, der passer dine fødder.

Playa Cala Ti Ximo

Playa Cala Ti Ximo er en lille vig cirka 3,5 kilometer øster for Benidorm. Den er kun 60 meter lang og ligger gemt mellem spidse klipper. Den nemmeste måde at komme hertil er ved at parkere i området oven for stranden og gå det sidste stykke. Et tip er at køre langs vejen fra Guadalest, det tager cirka 40 minutter.
Rigtig god tur!

Lignende indlæg

Hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår

Oliven, halloumi, hummus, tzatziki, yoghurtdressing, brød, trækulsgrillet kød... Det cypriotiske køkken henter sin inspiration fra hele Middelhavet og fra Mellemøsten. Forestil dig at kunne fråse i disse lækkerier uden at skulle tænke på, hvad det koster. Her har vi udvalgt fem forskellige hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår!
Sissi Sissi 2019-05-21

Aktiviteter på Cypern - 7 tips til alle aldre

Cypern har noget for enhver smag. Bløde sandstrande, krystalklart vand, høje bjerge, skønne vandreture, god mad, fantastiske hoteller, vingårde og charmerende byer. Her er nogle tips til Cypern, så du kan se og opleve mere af denne fantastiske ø.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-20

Luksushoteller på Cypern

# Luksushoteller på Cypern Bekvemmelighed, femstjernet service og gourmetmiddage i solnedgangen. Alt dette får du på en af Middelhavets mest solsikre øer, med Europas reneste badevand! Her er fem af vores absolut mest luksuriøse hoteller på Cypern – både eksklusive voksenhoteller og fantastiske familiehoteller, til store og små livsnydere.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14

9 grunde til at I skal bo på TUI Family Life

Når vi holder ferie, at det vigtigt at alle trives og kan gøre lige præcist det, vi hver især har lyst til. Men vigtigst af alt, er ferien der, hvor vi gør ting sammen – og hvor vi skaber de minder, vi deler resten af livet. TUI Family Life er det perfekte valg til familieferien. Læs her hvorfor!
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-04-14