Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.

Semana Santa i Barcelona

Byt påskesilden ud med tapas i Cataloniens hovedstad. Påsken er en vigtig højtid i Spanien og kaldes Semana Sana på spansk. Og du behøver slet ikke at kede dig langfredag, for du kan bl.a. begive dig ud i Barcelonas gader og kigge på de mange traditionelle optog.

Gaden Carrer de atritxol er bestemt også et besøg værd - for det er en del af Barcelonas sukkergade. Her er der masser af konditorier og chokoladebutikker, og omkring påske kan du opleve de berømte påskekager Monas de Pascua i butiksvinduerne. Du må heller ikke gå glip af en kop varm chokolade fra de hyggelige cafeer. For i Spanien er den varme chokolade virkelig cremet og velsmagende - ligesom ren, smeltet chokolade. Og endnu bedre bliver det med en nybagt churro at dyppe i chokoladen. Mums!

Her kan du læse meget mere om vores rejser til Barcelona

Kvinde med nybagte churros i Barcelona
Mmm, vi kan næsten dufte de spanske churros.

En miniferie på solkysten

Vil du fejre påske i Spanien og samtidigt kunne bade og nyde solen, så skal du rejse til Costa del Sol. Påskens helligdage betyder nemlig, at du ikke behøver at ofre alle dine optjente feriedage på en miniferie i solen.

Costa del Sol ligger næsten så sydligt i Spanien, som du kan komme, og kysten lever i høj grad op til sit navn med dagstemperaturer over 20 grader allerede i april.

Her kan du læse endnu mere om vores rejser til Costa del Sol.

Costa del Sol på ferie med TUI
Var det noget med Costa del Sol i april?

Nyd forårsfølelsen i Rom

Italiens hovedstad passer perfekt til en weekend - eller en forlænget en af slagsen. På bare tre-fire dage kan du nemlig opleve nogle af verdens mest berømte seværdigheder som bl.a. Colosseum, Peterskirken og det Sixtinske Kapel, for bare at nævne et par.

Og i mellemtiden kan du shoppe løs hos alt fra dyre mærkevarebutikker som Gucci og Armani til mere almindelige butikker med mere overkommelige priser.

Læs mere om vores rejser til Rom her.

Oplev Colosseum i Rom med TUI
Colosseum er bare én af mange ting at opleve i Rom.

Spis dig mæt i æg i London

Æg hører bestemt til påsken, og i Storbritannien konsumeres omkring 34 millioner æg om dagen! Men det er ikke kun i form af en klassiske udgave med æg og bacon. For i London kan du finde masser af lækre morgenmads- og brunchsteder, der serverer æg i alle mulige former. Skulle det for eksempel være noget med et pocheret æg med hummer eller røget laks? Det er nemlig nogle af de spændende retter, som du kan få på det populære Balans Soho Society i området Seven Dials – men husk at bestille bord på forhånd, hvis du vil lægge vejen forbi.

Her kan du læse mere om vores rejser til London.

Brunch med æg på cafe i London
Maden på Balans Soho Society i London kan varmt anbefales. (Uanset om det er påske eller ej)

Påske i det prisbillige Prag

I løbet af april er der påskemarked på Staromestse Namesti, som er torvet mit i Prag. Gå en tur rundt blandt boderne med farvet pynt og kunsthåndværk eller smag på de lokale retter.

I Prag er priserne små, så du kan få meget for pengene. De fleste ved, at øl er billigt (en øl koster ca. 10 kroner), men vidste du også, at en hovedret på en fin restaurant kun koster en rund 100-lap? Skål for det!

Læs mere om vores rejser til Prag her.

udsigt ud over Prag
Prag er virkelig et besøg værd i foråret