5 vilde vandparker i Europa

Få ting her i verden kan lokke det indre legebarn frem hos både børn og voksne som vand. Kombinerer du vandet med fart, kraftige vandfald og mange højdemeter har endorfinniveauet en tendens til at stige ligeså højt som humøret. Her har vi samlet nogle af Europas vildeste vandparker med potentiale til at fremkalde ægte lykkerus.

Siam Park – Tenerife, Spanien

Flere gange udpeget til at være verdens bedste vandpark med mange innovative og actionfyldte attraktioner. Her kan du blive kastet afsted af verdens største, kunstigt skabte bølger eller tage en tur ned af megarutsjebanen, som er hele 200 meter høj.

Siam Park på Tenerife er bygget i thailandsk stil med forlystelser formet som drager og slanger. Her finder du også et thailandsk tempel, hvis tårn består af en uhyrlig vandrutsjebane, der har et lodret fald på 28 meter og giver ”kilden i maven” en helt ny betydning.

Siam Park ligger ved Costa Adeje og ligger på en bakke, hvilket gør at vandrutsjebanerne smelter ind blandt buske og træer.

Rejs med TUI
Siam Park er noget helt særligt.

WaterWorld – Ayia Napa, Cypern

En af Europas største vandparker med en unik beliggenhed bare et stenkast fra Middelhavet. Den græske mytologi er et gennemgående tema i hele parken, hvilket man ser på navne og udformning af de 18 attraktioner.

WaterWorld passer særligt godt til børnefamilier, eftersom attraktionerne er åbne for selv de mindste. En af de mest populære rutsjebaner er Serpentin Slides – totalt 150 meter vandrutsjebane med et virvar af hårnålesving. WaterWorld er blandt de mest populære turistattraktioner på Cypern og er flere gange blevet udnævnt til at være en af verdens bedste vandparker.

Aquapark – Biscarrosse, Frankrig

Er du frisk på at blive skudt fem meter lige op i luften for så at lande i det store blå? Giant Catapult er bare et af de mange trækplastre på verdens største oppustelige vandpark, AquaPark, beliggende ved stranden Port Maguide.

Konceptet er hovedsageligt til de fysisk aktive, som vil have en udfordring. Her kan du give dig i kast med forhindringsbaner, trampoliner, en fem meter høj klatrevæg, vandrugby samt vandrutsjebaner, hvor du til sidst bliver kastet lige ned i vandet. Med andre ord: Har du stræk for vand eller højder, skal du holde dig på sikker afstand.

Slide and Splash – Lagoa, Portugal

Her kan du kombinere vandlegen med at se parkens medarbejdere fremvise dyr som slanger og papegøjer. Udover dyrene tilbyder Slide and Splash et enestående udbud af attraktioner.

Spørgsmålet er, om du tør at give Black Hole et forsøg? Det er en lukket vandrutsjebane, hvor du mærker, hvordan det er at køre rigtigt hurtigt – uden at kunne se noget. Det er nemlig helt mørkt hele turen igennem. Den eventyrlystne kan tage en anden udfordring op – Kamikaze – frit fald fra 18 meters højde.

Slide and Splash passer perfekt til familier, hvor der er behov for attraktioner i stor spændevidde til mange aldre.

Faliraki Waterpark – Rhodos, Grækenland

Grækenlands største vandpark med Giant Slide som den mest iøjnefaldende attraktion. Prøv at lade være med at grine, når du rutsjer gennem 147 meter hårnålesving. Vil du spænde buen endnu mere og opleve endnu højere hastigheder, står Turbo Slide til din rådighed. Bagefter kan du koble af i Lazy River, hvor du i en stor badering flyder rundt på en høj med udsigt ud over Middelhavet.

Får du smag for havudsigten kan du hoppe i bølgebassinet og opleve følelsen af det gyngende hav. Faliraki Waterpark tilbyder attraktioner for alle aldre og ligger bare 13 kilometer fra Rhodos by.

Rejs med TUI
Vandland er sjovt for både børn og voksne.

3 Splashworld-favoritter

Hvis du er vild med vandparker, så anbefaler vi, at du prøver et TUI SplashWorld-hotel. Her bor du på et hotel, hvor du i løbet af hele ferien har fri adgang til et vildt vandland.

Tsilivi Waterpark – Tsilivi, Grækenland

På Zakynthos østkyst ligger Hotel Aqua Bay og Tsilivi vandpark. Her kan du slippe legelysten fri blandt vandrutsjebaner, et bølgebassin og ikke mindst Turbolance, som sender dig ud på en svimlende stejl og næsten lodret tur. De allermindste kan hygge sig mellem vandsprøjtende og farverige kreationer som blæksprutter, delfiner, elefanter og svampe.

WaterPark Lago Taurito – Gran Canaria, Spanien

Vandrutsjebanernes højborg på Gran Canaria finder du ved Hotel Taurito Valle og Hotel Lago Taurito i Playa Taurito på den sydvestlige del af øen. Her kan du mæske dig i serpentinsving, stejle skråninger og virkelig høje hastigheder. I Space Bowl opnår du en fart på 50 kilometer i timen og havner til slut i en stor skål, hvor centrifugeringskraften får dig til at glide langs kanten – lige indtil du taber farten og triller ned i vandet gennem skålens midterste hul.

Eftalia Island Waterpark – Türkler, Tyrkiet

På hotellet Estalia Splash Resort står tolv vandrutsjebaner står til din rådighed med ægte nerverystere som Free Fall, Body Slide og Black Hole – en 89 meter lang og spændende rejse i mørkets og uvishedens tegn. For de mindre børn findes der flere separate pools med små klatrestativer, et piratskib og mindre vandrutsjebaner.

Vandparken har en utrolig smuk beliggenhed lige ved stranden, og fra toppen af attraktionerne kan du se ud over Middelhavets glimtende horisont.

Lignende indlæg

13 af Kanarieøernes bedste strande

På Kanarieøerne findes der strande for enhver smag – fra Fuerteventuras gyldne sandstrande til Tenerifes dramatiske, sorte lavastrande. Her lister vi 13 tips til både kendte og ukendte strande på de fire mest populære kanariske øer.
Stine Sørensen Stine Sørensen

10 tips når du rejser på ferie med børn

Kan man købe bleer og solcreme på hotellet? Viser de film om bord på flyet? Og hvordan er det nu med den håndbagage? Uanset om det er første eller 20. gang, du skal på ferie med børn kan det være en stressende oplevelse for både forældre og børn. Men det behøver det bestemt ikke at være! TUI har samlet vores bedste råd til både pakning, flyet og hotellet, når du rejser sydpå med børn, så det bliver en god familieferie for alle.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Bulgariens bedste strande – 8 tips

En ferie i Bulgarien er lig med billige priser og fine strande – og her taler vi altså ikke kun om Sunny Beach. Duni, Nessebar og Golden Sands er tre strande, som alle har hver sin karakteristiske charme. Her giver vi tips til en strand for enhver smag.
Stine Sørensen Stine Sørensen

De bedste familiehoteller på Cypern

Familievenlige Cypern er et af Middelhavets mest solsikre steder. Øen har alle grundingredienser til den perfekte børneferie, med smagsoplevelser der tilfredsstiller selv de mindste og mest kræsne gæster. Her er blandt andet strande, slotte og seværdigheder fra antikken. Her er også parker, vandaktiviteter, museer, bådture og is i lange baner. Det er nok til at forkæle hvem som helst. Her kan du se nærmere på de mest familievenlige hoteller på Cypern!
Anja Jensen Anja Jensen