Riad i Marrakech

2018-09-04
Stine Sørensen
Gaderne i Marrakech vrimler med sælgere, gademusikanter, knallerter og æsler læsset med tæpper og tekstiler. Åbner du porten til en riad, Marokkos svar på et bed & breakfast, bliver du mødt af et fredfyldt, stille og nærmest magisk sted bare få meter fra den myldrende medina. At bo på en riad i Marokko er ikke bare beroligende for sjælen, men også en drøm for dig, som interesser sig for indretning.

Riad er en boligform, som er meget almindelig i Marokko. I kendte indretningsmagasiner verden over hyldes disse bed & breakfast, der er indrettet som små paladser fra 1700- og 1800-tallet. Og det er ikke så underligt, at de får så meget anerkendelse, for hvem vil ikke bo som i en scene fra Tusind og en Nat? At mosaikbeklædte hvælvinger, håndmalede døre og appelsintræer i krukker fungerer særdeles godt på billeder, gør selvfølgelig ikke hypen mindre.

Ingen riad er magen til en anden

Næsten alle riader i Marrakech ligger inde i medinaen, den gamle bydel. De kan variere i størrelse og standard, men de fleste har et sted mellem tre til tyve værelser. Husene kan se meget lidt indbydende ud udefra, men når du smutter ind igennem døren, åbner der sig en oase med en klinkebesat gårdhave med små springvand, eksotiske planter og fuglekvidder.

Riad Slitine ligger bare et stenkast fra torvet Djemaa el-Fna i Marrakech.

Mosaik, lamper og kelimmønster

På jordplan kan du koble af under åben himmel i bløde sofaer og et hav af farverige pudder. Selve værelset, som ligger en etage oppe og har balkon ud mod gårdhaven, er et helt kapitel for sig. Her bliver din indretningssans med garanti overvældet af de mange detaljer på de finurlige lamper, kelimtæpperne og kliker i traditionelt mønster. Længst oppe i huset finder du ofte en tagterrasse med en skyggende pergola. Visse riader har pool på taget, andre serverer morgenmaden heroppe med udsigt over hustage og minareter. Særligt personligt bliver det på de riader, hvor ejerne serverer mynte-te og giver tips til oplevelser i byen.

TUI, Marrakech
Riad Catalina ligger midt i den gamle bydel i Marrakech.

Traditionen sidder i væggene

Historien bag dem går 100-300 år tilbage i tiden, da velhavende købmænd og adelsfamilier boede i de paladslignende huse. Mange af bygningerne er dog forfaldet gennem årene. Trenden om at forvandle dem begyndte i 1960’erne, og nu er mange riader blevet til boutiquehoteller og charmende små pensionater. Ofte er indretningsstilen traditionelt marokkansk men ind imellem blandes det med minimalistiske detaljer.

TUI; Marrakech
Fra Riad El Az har du udsigt over Mamounia Palace Gardens.

Tips til riad i Marrakech

I Marrakech findes der tusindvis af riader, og blandt dem finder du Riad Catalina, Riad Dar Sbihi, Riad Slitine, Riad El Az og Riad Angsana. Ude på gaden fra din charmerende indkvartering har du den lyserøde by, Marrakech, for dine fødder med shopping, sightseeing samt det spændende fransk-arabiske køkken.

TUI; Marrakech
På Riad Angsana kan du spise traditionelle marokkanske retter.

Lignende indlæg

Ferie på budget – en weekendtur til Budapest

Gamle, hyggelige bydele med små restaurationer. Den rolige Donau-flod, som deler de to bydele, Buda og Pest. Udsøgte Michellin-restauranter, der faktisk er til at betale. En flyrejse på omkring to timer gør Budapest til et oplagt rejsemål for en (forlænget) weekend. Og byen har masser af oplevelser at byde på – også til dig, der rejser på budget.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-01-21

Melia Hotels – De bedste hoteller på Kap Verde

Du finder mange fine hoteller på øen Sal i Atlanterhavets ørige Kap Verde. Her finder du vores tre bedste anbefalinger på hoteller ved stranden, nord for Santa Maria. Et af hotellerne er kun for voksne gæster, mens de to andre passer godt, uanset om du rejser med eller uden børn.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-11-22

RIU-hotellerne bruger miljøvenlige sugerør

Siden 1. juni 2018 har RIU Hotels & Resorts tilbudt genanvendelige sugerør på sine hoteller i Spanien og Portugal. En måned senere gjaldt det samme på Kap Verde-øerne, og RIU håber ligeledes på at kunne indføre dette på alle sine hoteller i Mexico og Caribien fra og med år 2019.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-09-12

En madrejse i Las Palmas

Det startede som en åben handelsplads i Las Palmas i 1787. Eller som markedets mest farverige frugthandlere José Quintana udtrykker det: "Min familie har solgt frugt her, før det overhovedet var et marked. Bare nogle æsler, vogne og vores varer." I dag er markedshallen Mercado de Vegueta et naturligt indslag for den madinteresserede Gran Canaria-rejsende og en grogrund for det lokale og traditionelle, såvel som for nye initiativer.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-08-16