Her oplever du de bedste udenlandske events i løbet af året

Der findes mange spændende begivenheder verden over. Nogle er store og foregår i hele landet andre mindre og afholdes i enkelte byer. Vi har samlet en liste med 12 forskellige begivenheder - en for hver måned - som er værd at opleve.

Januar: Events i Vietnam

Hvert år i slutningen af januar og starten af februar fejres det vietnamesiske nytår: Tet. Her takker vietnameserne Gud for forårets kommen blandt andet ved at pynte op med blomster og planter. Højtiden er præget af mange ritualer og flere af dem omkredser køkkenguderne, som anses som værende de første som forlader jorden og rejser mod himmelriget.
Forberedelserne til højtiden tager lang tid, og en uge før den 23. dag i Lunar-året udføres ritualet Tao Cong. På denne dag siges det, at køkkenguderne rejser til himlen og fortæller om forholdene i husholdningerne på jorden. På nytårsdag kommer de tilbage og udfører deres pligter på jorden.
Hver husholdning køber i denne periode karper, da man tror på, at disse er transportmidlet for guderne til himlen. Efter ritualet sætter de karperne fri igen.
Alt i alt handler Tet om at give tilbage til forfædre, ønske hinanden det bedste og deltage i farverige fester.
Højtiden bliver fejret i hele Vietnam.

Februar: Events iMexico

Hvert år afholdes det farverige karneval i Mérida. Festivalen skydes i gang med et ritual, som hedder Quemando del Mal Humor. Her er essensen, at man skal finde det gode humør frem. Fyrværkeri fyres af, og musik lægger op til dans. Under karnevallet, som varer en uges tid, vil der være forskellige slags parader. En af de mest kendte er Desfile de la Batalle de las Flores – her er deltagere og vogne udsmykket med blomster.
Merida ligger 3 timer fra Playa del Carmen.
Der afholdes også et mindre karneval i Playa del Carmen ugen inden askeonsdag.

Marts: Events i Indien

Mange har helt sikkert set billeder fra den hinduistiske farvefestival. Ved festen bydes sommeren velkommen, og man fejrer de godes sejr. Fejringerne starter aftenen inden Holi, hvor folk samles, og udøver religiøse ritualer foran et bål. Dagen efter starter farvefesten - Rangwali Holi - hvor folk kaster farver på hinanden. Vandballoner og -pistoler bliver brugt til at sprede farver over folk og landskab.

April: Events i Thailand

I april fejrer thaierne Songkran – det thailandske nytår. Her bydes regnsæsonen velkommen med fest og farver i gaderne. Her omdannes gaderne, til hvad, som bedst kan beskrives som en stor vandkamp, hvor man med vandpistoler skyder på hinanden og renser gaderne.
Traditionelt anvendes højtiden til at hædre Buddha. Statuer og billeder skal vaskes. Herudover bruges vandet som et symbol for thaierne til at rense det gamle år af, og gå rent ind i det nye. Songkran symboliserer altså ikke kun en ny start for kroppen, men også for sjælen.
Songkran fejres i hele Thailand, og vil kunne opleves i alle byer.

Maj: Events i Madeira

Madeira er kendt for sin fantastiske natur, og hvert år hædres forårets kommen med en blomsterfestival. Hovedstanden Funchal er centrum for festivallen. Blomster stråler om kap i fantastiske farver. Festivallen begynder med, at tusinde af børn deltager i dekorationen af ”Wall of Hope”.
En flot blomsterparade bliver også holdt, og samtidigt hermed, kan man se kunstnere fra Madeira lave tæpper af blomster.

Juni: Events i Kina

På den femte dag i den femte måned efter den traditionelle kinesiske kalender fejrer man i Kina Dragon Boat Festival også kendt som Duanwu Festival. Festivallen sætter fokus på feudalimse, omsorg og kærlighed til sin familie og forfædre. Under festivallen bliver der blandt andet sejlet om kap i dragebåde. Denne begivenhed kan opleves i det meste af Kina. Andre nationer har adopteret festivallen, og den kan derfor også opleves flere steder i USA og Japan.

Juli: Events i Kreta

Oplev lokale delikatesser og kultur, når madfestivallen i Rethymnon på Kreta afholdes. Her kan man i charmerende omgivelser nær havnen smage både oliven og fetaost, men også finde spændende krydderier. Festivallen løber over en uge, så der er rig mulighed for at deltage. Lokale fra hele regionen rejser hertil for at sælge og promovere varer fra det kretiske køkken.
Rethymnon ligger mellem Heraklion og Chania, og kan let nås via offentlige busser eller taxaer.

August: Events i Spanien

Sidste onsdag i august afholdes Tomatina i Valencia-regionen. Tusinde af mennesker rejser hertil for at deltage. Tomater kastes på hinanden, og byen bliver omdannet til en stor madkrig. Gaderne er pakkede, og deltager man, kan man ikke undgå at blive ramt af en tomat eller ti.

September: Events i Italien

Den første søndag i september afholdes roregatta ved Castello i Venedig. Sejladset mindes tiden, hvor Caterina Cornaro, konen af den cypriotiske konge, i 1489 gav afkald på sin trone. Festlighederne begynder med en parade af både, som er dekoreret i stil fra 1600-tallet. I båden er folk udklædt. Racet starter ved Castello Arena og bevæger sig vest ad kanalen mod det tidligere kloster i Santa Chiara, hvorefter de fortsætter rundt om a paleto og tilbage til Ca' Foscari.

Oktober: Events i Berlin

Mange har en forestilling om, at Oktoberfest kun omhandler øl. Dog anses det i Tyskland som værende en familiebegivenhed, hvor mange områder også har karruseller og livebands. Et af de største festivalområder er Schumacher Damn, som ligger tæt på Tegel lufthavn. I området omkring Alexanderplatz er der også mange barer og madboder, hvor man kan fejre.

November: Events i Thailand

Når der er fuldmåne i november fejres Loi Krathong. Her hylder man vandguderne. Under ceremonien sendes små bananpalmeflåder ud i vandet. Flåden dekoreres med et stearinlys, blomster og røgelsespinde. Ritualet symboliserer, at alt uheld og ulykke flyder væk. I flere dele af Thailand sender man også kinesiske lanterner, lavet af rispapir, op i himlen
Denne højtid kan opleves over hele Thailand, og hoteller plejer at fejre dagen med forskellige aktiviteter.

December: Events i London

Julen er nær, og Londons centrum bliver hvert år pyntet op med massevis af lys. Oplev f.eks. Winter Wonderland i Hyde Park, et familieevent, hvor man bl.a. kan stå på skøjter, se spektakulære shows og prøve forlystelser. Er man mere til julemarkeder findes disse også i massevis. Besøg f.eks. markedet ved London Bridge eller South Bank Centre. Er man i London over nytår kan det anbefales at se fyrvækeri over Themsen. Nytårsdag afholdes den årlige parade, hvor mere end 8.500 personer, som repræsenterer 20 lande, vil deltage. Her vil man kunne opleve dansere, akrobater, klovne og meget mere i løbet af rutens 3,5 km.