Rejser
til
Venedig

Pris fra

...

Hoteller

7

Prisniveau

Priseksempel fra Giardini-Naxos
  • Pizzaca. 85,-
  • 1,5 liter vandca. 8,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskel0 timer
  • HovedstadRom
  • SprogItaliensk
  • Befolkning60 600 000

Rejser til Venedig

Der er vel ingen by i verden, der er mere romantisk end Venedig? Med sit virvar af snirklede stræder, sine klassiske gondoler, broer, øer, storslåede torve og hyggelige restauranter, byder den norditalienske by på spændende oplevelser.

Venedig er bygget på mere end 100 øer og har næsten 400 broer. De smalle, snoede stræder og de mange kanaler går i forskellige retninger og det er nemt at fare vild, men se det som en fordel og en god måde at opleve havnebyen Venedig på.

Canal Grande er hovedgaden og kanalen, der deler byen i to. Vi anbefaler, at du køber et dagskort til vaporetti – vandbusserne, der langsomt transporterer dig rundt på kanalerne. Den mest populære linje går langs Canal Grande – fra jernbanestationen Santa Lucias til Markuspladsen.

Folkelivet ved Markuspladsen
Markuspladsen er smuk og meget besøgt. Vælg derfor tidspunktet for besøget med omhu, for at undgå den værste trængsel. Ved det store torv ligger den majestætiske kirke Basilica di San Marco, det hvide Dodgepalads og byens stolthed, Kampanilen – det karakteristiske 90 meter høje klokketårn.

Synes du, at der er for mange turister, skal du blot gå lidt væk fra området, så finder du små hyggelige torve med cafeer og vinbarer. Slå dig ned med en cappucino og en is for at beskue folkelivet og gondolerne i byens kanaler.

Gondoler af træ
De smukke, omsorgsfuldt velholdte gondoler i træ er ikke blot til pynt, men fungerer også som transportmiddel i den bilfrie by. De hurtige gondoler som venedigborgerne selv benytter er en oplevelse, der kræver både mod og en god balance. Ønsker du i stedet en romantisk tur på tomandshånd, lejer du en lidt dyrere gondol til to. Med en gondolier iklædt hat og klassisk stribet trøje. Venedig er virkelig en romantisk by, der er en weekendrejse værd.

Moderne kunst hos Peggy Guggenheim
Lige som mange andre italienske byer, byder Venedig ikke kun på en række historiske bygninger, her er også flere museer, blandt andet berømte Peggy Guggenheim Collection – et must for alle kunstinteresserede. Museet, der ligger ved Canla Grande, indeholder primært 1900-tals kunst af blandt andre Giacornetti, Dalí, Picasso og Miró.

Rejsetyper i Venedig

Anbefalede hoteller - Venedig