Menorca - Middelhavets Caribien

2017-12-13
Laura
Smukke Menorca er et spansk paradis i Middelhavet. Uanset hvor på øen du vælger at rejse hen, er du aldrig langt fra en hvid sandstrand, turkist vand og frodig natur. Vi giver dig vores bedste tips til hvad du bør opleve, når du besøger den lille øperle.

Menorca tilhører den spanske øgruppe Balearerne, men har en roligere atmosfære og mindre turisme end søsterøerne Mallorca og Ibiza. Dette betyder dog ikke, at der ikke er noget at lave. Der findes nemlig masser af muligheder, når det kommer til udflugter i alsidige landskab.

Cala Galdana-stranden

Med sine 120 strande er Menorca et eldorado for en ferie med fokus på solbadning. Der er mange fantastiske strande på øen, og en af de mest kendte er Cala Galdana. Stranden har kridhvidt sand, turkist vand og den er omringet af palmer og frodig natur. Tag en svømmetur i det krystalklare vand, eller tag snorklen på og svøm ud på opdagelse - måske du ser en fisk eller to. Stranden er også et ideelt motiv, når feriebillederne skal tages. Går du lidt op i højden, til udkigsposten ved Sol Gavilanes, kan du virkelig se, hvorfor stranden bliver omtalt som en af de flotteste på hele Menorca.

Cala Galdana, Menorca TUI
Er du på jagt efter de bedste strande at tage billeder eller selfies på, er Sol Gavilanes det perfekte sted. Gå op i højden og nyd udsigten over stranden herfra.

Udforsk øen

Der findes flere måder at opleve Menorca på. Et godt tip er at leje en bil, og køre til en af de mange badevige, som findes på øen. Chancen er nemlig stor for, at du får stranden næsten helt for dig selv. Kan du lide at være aktiv, er det bare at snørre skoene, og tage ud i naturen. Der er markerede stier langs kysten, Camí de Cavalls, som egner sig godt til både gå- og cykelture. Vil du hellere tage cowboyhatten på, og udforske det varierede landskab fra hesteryg, kan du tage med på en guidet ridetur og samtidigt få et indblik i øens historie.

Besøg den gamle by i Ciutadella

Tag til Ciutadella, den tidligere hovedstad på Menorca, og gå rundt i den charmerende gamle by. Her finder du hyggelige gader. Hovedstrøget er perfekt, hvis man skal shoppe lidt. Der er også et marked i Ciutadella, hvor man blandt andet kan købe den kendte Avarcas-sandal, som er produceret på Menorca. Skulle du blive sulten eller tørstig, ligger der flere hyggelige caféer og restauranter ved den lille havn i den gamle by.

Smag på lokal mad

Menorca er kendt for sine smagfulde oste. En af den er den lokalproducerede ost "Queso de Mahon". Osten er let at få fat i, da den både findes i supermarkeder og på de lokale ostegåde på æen. Har du lyst til en lækker omgang tapas er Bar Las Tapas i Cala'n Bosch det perfekte sted. Specielt albondigas (spanske kødboller) og Gambas al Pil Pil (varme rejer stegt i olie og hvidløg) er udsøgte tapas-klassikere, som det spanske køkken kan tilbyde.

Er du blevet fristet til at opleve det spanske ferieparadis i Middelhavet? I så fald kan du læse mere om vores rejsemål på Menorca.

Lignende indlæg

Sådan er det at rejse til Mauritius

Kridhvide strande, kokospalmer, afkobling og et turkisblåt hav. For mange er Mauritius et drømmerejsemål. Vi har mødt Emma og Johan, som var på Mauritius i januar. Her fortæller de om rejsen og giver gode råd til, hvordan du går mest ud af livlige Mauritius.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Albanien er sommerens nyhed

Mellem Montenegro og Grækenland langs med Adriaterhavets kyst, ligger Albanien. I nord tårner høje alpetoppe sig mod himlen, og i syd finder du fine strande langs hele rivieraen. Her findes noget for enhver smag. Paradisstrande med azurblåt hav, vandrestier, naturoplevelser, historiske seværdigheder og velsmagende mad.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-07

Sådan vælger du mellem sommerens mange rejsemål

Har du svært ved at bestemme dig for, hvor du skal rejse hen til sommer? Du kan være helt rolig - du er ikke den eneste. I dag er valgmulighederne så mange, at det kan være svært at vælge. Vi har derfor lavet en liste, som forsøger at hjælpe dig i den rigtige retning.
Laura Laura 2018-12-12

Her finder du de bedste julemarkeder

Rejs udenlands og oplev de magiske julemarkeder. Nyd din glögg og spis dine brunkager mens du slentrer rundt på lokale markeder, og køber dine julegaver. Mangler du inspiration til, hvor du skal rejse hen for at få følelsen af at være med i den bedste julefilm? Vi guider dig, når valget mellem velkendte London og hyggelige Wien bliver en realitet.
Laura Laura 2018-11-13