Menorca - Middelhavets Caribien

2017-12-13
Laura
Smukke Menorca er et spansk paradis i Middelhavet. Uanset hvor på øen du vælger at rejse hen, er du aldrig langt fra en hvid sandstrand, turkist vand og frodig natur. Vi giver dig vores bedste tips til hvad du bør opleve, når du besøger den lille øperle.

Menorca tilhører den spanske øgruppe Balearerne, men har en roligere atmosfære og mindre turisme end søsterøerne Mallorca og Ibiza. Dette betyder dog ikke, at der ikke er noget at lave. Der findes nemlig masser af muligheder, når det kommer til udflugter i alsidige landskab.

Cala Galdana-stranden

Med sine 120 strande er Menorca et eldorado for en ferie med fokus på solbadning. Der er mange fantastiske strande på øen, og en af de mest kendte er Cala Galdana. Stranden har kridhvidt sand, turkist vand og den er omringet af palmer og frodig natur. Tag en svømmetur i det krystalklare vand, eller tag snorklen på og svøm ud på opdagelse - måske du ser en fisk eller to. Stranden er også et ideelt motiv, når feriebillederne skal tages. Går du lidt op i højden, til udkigsposten ved Sol Gavilanes, kan du virkelig se, hvorfor stranden bliver omtalt som en af de flotteste på hele Menorca.

Cala Galdana, Menorca TUI
Er du på jagt efter de bedste strande at tage billeder eller selfies på, er Sol Gavilanes det perfekte sted. Gå op i højden og nyd udsigten over stranden herfra.

Udforsk øen

Der findes flere måder at opleve Menorca på. Et godt tip er at leje en bil, og køre til en af de mange badevige, som findes på øen. Chancen er nemlig stor for, at du får stranden næsten helt for dig selv. Kan du lide at være aktiv, er det bare at snørre skoene, og tage ud i naturen. Der er markerede stier langs kysten, Camí de Cavalls, som egner sig godt til både gå- og cykelture. Vil du hellere tage cowboyhatten på, og udforske det varierede landskab fra hesteryg, kan du tage med på en guidet ridetur og samtidigt få et indblik i øens historie.

Besøg den gamle by i Ciutadella

Tag til Ciutadella, den tidligere hovedstad på Menorca, og gå rundt i den charmerende gamle by. Her finder du hyggelige gader. Hovedstrøget er perfekt, hvis man skal shoppe lidt. Der er også et marked i Ciutadella, hvor man blandt andet kan købe den kendte Avarcas-sandal, som er produceret på Menorca. Skulle du blive sulten eller tørstig, ligger der flere hyggelige caféer og restauranter ved den lille havn i den gamle by.

Smag på lokal mad

Menorca er kendt for sine smagfulde oste. En af den er den lokalproducerede ost "Queso de Mahon". Osten er let at få fat i, da den både findes i supermarkeder og på de lokale ostegåde på æen. Har du lyst til en lækker omgang tapas er Bar Las Tapas i Cala'n Bosch det perfekte sted. Specielt albondigas (spanske kødboller) og Gambas al Pil Pil (varme rejer stegt i olie og hvidløg) er udsøgte tapas-klassikere, som det spanske køkken kan tilbyde.

Er du blevet fristet til at opleve det spanske ferieparadis i Middelhavet? I så fald kan du læse mere om vores rejsemål på Menorca.

Lignende indlæg

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12

Boutiquehoteller i Thailand – fra budget til luksus

Er du hotelnørd med hang til at være gæst i et personligt indrettet ”hjem” på ferien? Så skal du kigge nærmere på vores boutiquehoteller – små intime hoteller med fokus på design og personlig atmosfære. Her finder du nogle af vores favorit boutiquehoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-09

Udflugter på historiske Samos

Samos er en ø, der har noget for alle - afslappende byer, herlige strande og grønne skove. Øens rige historie gør, at den er fuldspækket med historiske spor. Øen har været knudepunkt mellem forskellige kulturer og religioner og mange afgørende hændelser gennem tiden. Det giver mulighed for nogle fantastiske oplevelser - du skal bare vide, hvor du finder dem. Vi hjælper gerne og lister her de bedste udflugter på Samos.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-13