Menorca - Middelhavets Caribien

Smukke Menorca er et spansk paradis i Middelhavet. Uanset hvor på øen du vælger at rejse hen, er du aldrig langt fra en hvid sandstrand, turkist vand og frodig natur. Vi giver dig vores bedste tips til hvad du bør opleve, når du besøger den lille øperle.

Menorca tilhører den spanske øgruppe Balearerne, men har en roligere atmosfære og mindre turisme end søsterøerne Mallorca og Ibiza. Dette betyder dog ikke, at der ikke er noget at lave. Der findes nemlig masser af muligheder, når det kommer til udflugter i alsidige landskab.

Cala Galdana-stranden

Med sine 120 strande er Menorca et eldorado for en ferie med fokus på solbadning. Der er mange fantastiske strande på øen, og en af de mest kendte er Cala Galdana. Stranden har kridhvidt sand, turkist vand og den er omringet af palmer og frodig natur. Tag en svømmetur i det krystalklare vand, eller tag snorklen på og svøm ud på opdagelse - måske du ser en fisk eller to. Stranden er også et ideelt motiv, når feriebillederne skal tages. Går du lidt op i højden, til udkigsposten ved Sol Gavilanes, kan du virkelig se, hvorfor stranden bliver omtalt som en af de flotteste på hele Menorca.

Cala Galdana, Menorca TUI
Er du på jagt efter de bedste strande at tage billeder eller selfies på, er Sol Gavilanes det perfekte sted. Gå op i højden og nyd udsigten over stranden herfra.

Udforsk øen

Der findes flere måder at opleve Menorca på. Et godt tip er at leje en bil, og køre til en af de mange badevige, som findes på øen. Chancen er nemlig stor for, at du får stranden næsten helt for dig selv. Kan du lide at være aktiv, er det bare at snørre skoene, og tage ud i naturen. Der er markerede stier langs kysten, Camí de Cavalls, som egner sig godt til både gå- og cykelture. Vil du hellere tage cowboyhatten på, og udforske det varierede landskab fra hesteryg, kan du tage med på en guidet ridetur og samtidigt få et indblik i øens historie.

Besøg den gamle by i Ciutadella

Tag til Ciutadella, den tidligere hovedstad på Menorca, og gå rundt i den charmerende gamle by. Her finder du hyggelige gader. Hovedstrøget er perfekt, hvis man skal shoppe lidt. Der er også et marked i Ciutadella, hvor man blandt andet kan købe den kendte Avarcas-sandal, som er produceret på Menorca. Skulle du blive sulten eller tørstig, ligger der flere hyggelige caféer og restauranter ved den lille havn i den gamle by.

Smag på lokal mad

Menorca er kendt for sine smagfulde oste. En af den er den lokalproducerede ost "Queso de Mahon". Osten er let at få fat i, da den både findes i supermarkeder og på de lokale ostegåde på æen. Har du lyst til en lækker omgang tapas er Bar Las Tapas i Cala'n Bosch det perfekte sted. Specielt albondigas (spanske kødboller) og Gambas al Pil Pil (varme rejer stegt i olie og hvidløg) er udsøgte tapas-klassikere, som det spanske køkken kan tilbyde.

Er du blevet fristet til at opleve det spanske ferieparadis i Middelhavet? I så fald kan du læse mere om vores rejsemål på Menorca.

Lignende indlæg

Hvor er det varmt i påskeferien?

Er du på udkig efter et rejsemål i påskeferien? Drømmer du også om at kunne læne dig tilbage i en solstol og nyde solens lune stråler? Men du er måske i tvivl om, hvor du egentlig får mest sol i påskeferien… i så fald er du kommet til det helt rette sted. For lige her guider vi dig til, hvor der er hhv. lunt, varmt og meget varmt i påskeferien.
Freyja Freyja

Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.
Freyja Freyja

5 ting, du kan foretage dig i Dubai

Dubai har noget for enhver. Her er skønne strande, fantastiske hoteller, shopping i verdensklasse, ørken lige rundt om hjørnet og lækker mad. Her har vi listet 5 ting, som du ikke bør gå glip af, når du besøger Dubai.

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura