Menorca - Middelhavets Caribien

2017-12-13
Laura
Smukke Menorca er et spansk paradis i Middelhavet. Uanset hvor på øen du vælger at rejse hen, er du aldrig langt fra en hvid sandstrand, turkist vand og frodig natur. Vi giver dig vores bedste tips til hvad du bør opleve, når du besøger den lille øperle.

Menorca tilhører den spanske øgruppe Balearerne, men har en roligere atmosfære og mindre turisme end søsterøerne Mallorca og Ibiza. Dette betyder dog ikke, at der ikke er noget at lave. Der findes nemlig masser af muligheder, når det kommer til udflugter i alsidige landskab.

Cala Galdana-stranden

Med sine 120 strande er Menorca et eldorado for en ferie med fokus på solbadning. Der er mange fantastiske strande på øen, og en af de mest kendte er Cala Galdana. Stranden har kridhvidt sand, turkist vand og den er omringet af palmer og frodig natur. Tag en svømmetur i det krystalklare vand, eller tag snorklen på og svøm ud på opdagelse - måske du ser en fisk eller to. Stranden er også et ideelt motiv, når feriebillederne skal tages. Går du lidt op i højden, til udkigsposten ved Sol Gavilanes, kan du virkelig se, hvorfor stranden bliver omtalt som en af de flotteste på hele Menorca.

Cala Galdana, Menorca TUI
Er du på jagt efter de bedste strande at tage billeder eller selfies på, er Sol Gavilanes det perfekte sted. Gå op i højden og nyd udsigten over stranden herfra.

Udforsk øen

Der findes flere måder at opleve Menorca på. Et godt tip er at leje en bil, og køre til en af de mange badevige, som findes på øen. Chancen er nemlig stor for, at du får stranden næsten helt for dig selv. Kan du lide at være aktiv, er det bare at snørre skoene, og tage ud i naturen. Der er markerede stier langs kysten, Camí de Cavalls, som egner sig godt til både gå- og cykelture. Vil du hellere tage cowboyhatten på, og udforske det varierede landskab fra hesteryg, kan du tage med på en guidet ridetur og samtidigt få et indblik i øens historie.

Besøg den gamle by i Ciutadella

Tag til Ciutadella, den tidligere hovedstad på Menorca, og gå rundt i den charmerende gamle by. Her finder du hyggelige gader. Hovedstrøget er perfekt, hvis man skal shoppe lidt. Der er også et marked i Ciutadella, hvor man blandt andet kan købe den kendte Avarcas-sandal, som er produceret på Menorca. Skulle du blive sulten eller tørstig, ligger der flere hyggelige caféer og restauranter ved den lille havn i den gamle by.

Smag på lokal mad

Menorca er kendt for sine smagfulde oste. En af den er den lokalproducerede ost "Queso de Mahon". Osten er let at få fat i, da den både findes i supermarkeder og på de lokale ostegåde på æen. Har du lyst til en lækker omgang tapas er Bar Las Tapas i Cala'n Bosch det perfekte sted. Specielt albondigas (spanske kødboller) og Gambas al Pil Pil (varme rejer stegt i olie og hvidløg) er udsøgte tapas-klassikere, som det spanske køkken kan tilbyde.

Er du blevet fristet til at opleve det spanske ferieparadis i Middelhavet? I så fald kan du læse mere om vores rejsemål på Menorca.

Lignende indlæg

Hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår

Oliven, halloumi, hummus, tzatziki, yoghurtdressing, brød, trækulsgrillet kød... Det cypriotiske køkken henter sin inspiration fra hele Middelhavet og fra Mellemøsten. Forestil dig at kunne fråse i disse lækkerier uden at skulle tænke på, hvad det koster. Her har vi udvalgt fem forskellige hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår!
Sissi Sissi 2019-05-21

Aktiviteter på Cypern - 7 tips til alle aldre

Cypern har noget for enhver smag. Bløde sandstrande, krystalklart vand, høje bjerge, skønne vandreture, god mad, fantastiske hoteller, vingårde og charmerende byer. Her er nogle tips til Cypern, så du kan se og opleve mere af denne fantastiske ø.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-20

Luksushoteller på Cypern

# Luksushoteller på Cypern Bekvemmelighed, femstjernet service og gourmetmiddage i solnedgangen. Alt dette får du på en af Middelhavets mest solsikre øer, med Europas reneste badevand! Her er fem af vores absolut mest luksuriøse hoteller på Cypern – både eksklusive voksenhoteller og fantastiske familiehoteller, til store og små livsnydere.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14

Bestil din egen villa på Cypern

Har du overvejet at leje hus på Cypern? Med os kan du bestille hele pakken, både egen villa og fly. Vi har flere villaer at vælge mellem, nogle med fire soveværelser og plads til 8 personer! Du kan blandt andet vælge at bo i en villa med havudsigt eller med adgang til børneklub på et nærliggende hotel. Læs mere og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-12