Krydstogt – sådan fungerer det

Daniel Custemo, salgskonsulent hos TUI, har (indtil videre) været på mere end 30 krydstogter. Her fortæller han, hvordan det foregår på og omkring fartøjet.

Hvad kan jeg lave på fartøjet?

– Masser! Et almindeligt fartøj har barer, restauranter, natklubber, kasino og spillehal. Der findes mindst to pools og flere boblebade , og på en del krydstogter findes desuden minigolf, vandrutchebaner og surfmaskiner. De sundhedsbevidste kan bruge tiden på løbebanen, et moderne fittnescenter eller i spaafdelingen. Og den shoppinglystne får sin lyst stillet i butikkerne om bord.

Hvordan fungerer udflugterne, når man kommer i havn?

– Du kommer i hav tidligt om morgenen, hvorfra du sejler ud igen samme eftermiddag. Dagen kan du bruge på at opleve destinationen på egen hånd eller ved at købe en af de udflugter, som mange af rederierne arrangerer. Hvis du er til sol- og badeferie, er et krydstogt i Caribien og Middelhavet perfekt med stop ved mange fine strande. Vil du ikke stå af skibet overhovedet, kan det sagtens lade sig gøre. Måske vil du have en stille og rolig dag ved poolen, mens næsten alle andre gæster er i land.

Hvordan ser kahytterne ud?

– Alle kahytter på et krydstogtskib er velindrettet og indrettet med udstyr som plasma-tv, minibar eller køleskab, hårtørre, deponeringsboks og godt med plads til opbevaring. Kahytter med balkon har stole og et bord på balkonen.

Her kan du læse mere om at vælge rigtig kahyt og rederi, hvis du skal afsted for første gang.

Hvordan skal man være klædt om bord?

Dresscoden varierer en del, eftersom der er mange nationaliteter om bord. Rederierne har ofte en officiel dresscode, men det er nok snarere retningslinjer end krav. Der er ingen direkte forskel på at være om bord på et skib og et stort hotel – brug din sunde fornuft, så går du ikke galt i byen.

Findes der nogen aftenunderholdning på skibet?

– Absolut! Der arrangeres et hav af aktiviteter som konkurrencer, quizzer, shows, bio, karaoke og dans til live musik. Nogle af rederierne har rigtige Broadways-shows om bord på de største skibe. For at du kan holde styr på, hvad der sker om bord, får et du program til kahytten hver dag.

Hvem passer krydstogtferien bedst til – med eller uden børn?

– Krydstogtferie passer til alle aldre – selv for børn. Der findes rigtigt mange aktiviteter, som indgår i prisen og til og med børneklubber for børn og teenagere. Rederierne tilbyder også børnepasning, hvis forældrene vil tage på udflugt eller have anden tid for sig selv. Skibet er indrettet således, at alle skal føle sig trygge om bord, ung som gammel.”

Læs mere om TUIs krydstogter her.

Lignende indlæg

5 tips til bryllupsrejsen ved Middelhavet

Luksuriøs afslapning eller en rejse fyldt med eventyr? Gourmet, vandreture i bjergene eller et krydstogt med stop i spændende storbyer eller ved fine strande? Det kan være svært at bestemme, hvor og hvordan I skal fejre hvedebrødsdagene og skabe et minde for livet. Men tag det helt roligt – her giver vi det bedste tips til en bryllupsrejse ved Middelhavet.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Vågn op til en ny by

Moderne krydstogtskibe rummer alt fra fartfyldte vandland og svævebaner, underholdning med sang og akrobatik i verdensklasse til romantiske restauranter og lækre spa. Det er bekvemt at rejse på krydstogtferie, for alt, hvad du behøver, er lige inden for rækkevidde. Men for den eventyrlysne og rejseglade passager er der en anden åbenlys fordel: At vågne op til en ny storby eller en eksotisk paradisø hver dag. Klar til at udforske! TUI Cruises har samlet nogle gode råd, hvis du overvejer en ferie til havs.
Stine Sørensen Stine Sørensen

7 aktiviteter du ikke vidste fandtes om bord på et krydstogtskib

Moderne krydstogtskibe kaldes ofte for ”flydende resorts”. Det lyder måske lidt overdrevet, men faktum er, at ”fyldende resort” næsten ikke er dækkende længere. Specielt ikke hvis du kigger på alt det, du kan opleve om bord på skibet. Her har vi listet syv vilde aktiviteter og oplevelser, som du formentligt ikke regner med at finde om bord på et krydstogtskib.
Stine Sørensen Stine Sørensen