2018-10-03
Stine Sørensen
Har du alle de rigtige vacciner til næste rejse? Dækker din forsikring en tur på skadestuen? Og hvordan er det nu lige med væsker i håndbagagen? Der er mange ting, du skal have styr på inden rejsen, og at finde rundt i alle regler og anbefalinger kan næsten være lidt så udfordrende som at finde rundt i den travleste lufthavn. TUI har samlet en lille tjekliste, så du kan få styr på de vigtigste ting inden rejsen.

Rejsevejledning

Er du usikker på, om det er sikkert at rejse til Egypten, om det er nødvendigt med visum til Florida, eller om der er særlige regler for passets gyldighed for en tur til Kap Verde, så skal du en tur omkring Udenrigsministeriets hjemmeside.

Udenrigsministeriet har i juni måned udgivet 37 nye rejsevejledninger og dermed næsten fordoblet antallet af vejledninger på deres hjemmeside. Vejledningerne indeholder både information om sikkerhedsanbefalinger, naturforhold, lokal transport, love og meget mere. Du kan også hente appen ”Rejseklar” med ministerets gode råd til rejseglade danskere. Vær opmærksom på at reglerne om visum med mere kun gælder det rødbedefarvede, danske pas.

Rejseklar
Hent udenrigsministerets app "Rejseklar". Du kan også downloade TUI's destinationsbrochure som PDF direkte til tabletten.

Vacciner

Inden afrejse bør du altid tjekke, at du har alle de anbefalede vaccinationer for rejsemålet. Danske Lægers Vaccinations Service giver dig en komplet anbefaling i forhold til hvilke vaccinationer, du bør få inden afrejsen samt et overblik over, hvor tidligt du skal starte behandlingen for at blive rejseklar.

Hvis uheldet er ude

Du bør aldrig rejse uden at have en gyldig rejseforsikring. Mange har efterhånden anskaffet sig det blå sygesikringskort, men flere er fortsat usikre på, hvordan de er dækket. Det blå sygesikringskort giver dig ret samme sundhedsydelser, som borgerne har i det EU-land, du opholder dig i – og altså ikke nødvendigvis samme behandling som herhjemme. Du kan derfor komme til at betale hele eller dele af behandlingen selv, hvis det samme gælder borgerne i landet. Det blå sygesikringsbevis dækker heller ikke hjemtransport i forbindelse med mere alvorlig sygdom.

Du bør derfor kraftigt overveje at tegne en privat rejseforsikring. TUI samarbejder med Allianz, og har du bestilt rejsen sammen med os, kan du tilkøbe både afbestilling- og rejseforsikring. Med en udvidet rejseforsikring er du desuden dækket, hvis bagagen skulle blive forsinket, eller du mister personlige ejendele på turen.

Du kan læse mere om rejseforsikring her.

Klar til take-off?; Rejseklar
Pak håndbagagen i en rygsæk - så har I hænderne fri til børnene.

Rejse-guide ved hånden

Skal du rejse med TUI, kan vi varmt anbefale, at du inden afrejse henter vores app TUI Danmark. Men den har du rejselederne ved hånden 24/7. Inden afrejse svarer vi på alle spørgsmål inden for 24 timer, og chatter du os på rejsen, får du svar inden for 30 minutter.

Derudover kan du hente vores rejsemålsbrochurer som en PDF-fil til telefonen eller tabletten, så du har den ved hånden, uanset om der er forbindelse til nærmeste WiFi eller ej. Her kan du læse tips om det lokale køkken og anbefalelsesværdige restauranter, shopping og udflugter. Derudover indeholder appen alt om flytider, hotellets navn og vigtig information om rejsemål og indkvartering.

Rejseklar
Download TUI's app så du har rejsedokumenter, guiderne og vigtig information lige ved hånden.

Håndbagage

Med en velpakket håndbagage bliver turen gennem lufthavnens labyrint meget nemmere. Sørg for at have pas og rejsedokumenter tæt ved hånden, da du får brug for at vise disse både ved check-in, sikkerhedskontrollen og boarding ved gaten.

Beholdere med væsker i håndbagagen må ikke overstige 100 ml, så sørg for at pakke større beholdere som solcreme og shampoo i den ind-checket bagage. Væsker i håndbagagen skal desuden pakkes i en separat pose, som kan forsegles. Visse lufthavne uddeler disse poser gratis i køen til sikkerhedskontrollen.

Du kan læse mere om bagageregler her.

Det sker desværre nogle gange, at kufferten ikke ankommer sammen med dig. Flyselskabet gør, hvad de kan for at få den frem hurtigst mulig. Men det kan være stressende at skulle panik-shoppe den første dag efter basale nødvendigheder som tandbørste og et par rene underbukser. Overvej derfor hvilke aktiviteter, der er aktuelle den første dag: En tur i poolen eller en god gåtur? Så smid gerne badetøj eller vandresko i ryksækken, så du er sikker på, første dag ikke bliver ødelagt af en forsinket kuffert.

Her kan du lære at pakke som en professionel globetrotter.

Rejse-guide ved hånden

Skal du rejse med TUI, kan vi varmt anbefale, at du inden afrejse henter vores app TUI Danmark. Med den har du rejselederne ved hånden 24/7. Inden afrejse svarer vi på alle spørgsmål inden for 24 timer, og chatter du os på rejsen, får du svar indenfor 30 minutter.

Derudover kan du hente vores rejsemålsbrochurer som en PDF-fil til telefonen eller tabletten, så du har den ved hånden, uanset om der er forbindelse til nærmeste WiFi eller ej. Her kan du læse tips om det lokale køkken og anbefalelsesværdige restauranter, shopping og udflugter. Derudover indeholder appen alt om flytider, hotellets navn og vigtig information om rejsemål og indkvartering.

Et sidste råd er, altid at medbringe de tre p'er:

PAS, PENGE og PUNG.

Rigtig god rejse!

Lignende indlæg

Bestil din egen villa på Cypern

Har du overvejet at leje hus på Cypern? Med os kan du bestille hele pakken, både egen villa og fly. Vi har flere villaer at vælge mellem, nogle med fire soveværelser og plads til 8 personer! Du kan blandt andet vælge at bo i en villa med havudsigt eller med adgang til børneklub på et nærliggende hotel. Læs mere og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-12

Barbados – det perfekte rejsemål for en romantisk ferie

Blændende hvide strande, turkist vand og tropisk grøn beplantning. Barbados er virkelig alt, hvad du kan forvente af et caribisk paradis, og lidt til. Svøm med skildpadder, besøg botaniske gårdhaver og afslut dagen på klipperne ved Northpoint med en magisk solnedgang. Det er helt sikkert Barbardos, du skal rejse til, hvis du vil have en rigtig romantisk ferie med dit livs kærlighed.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-27

Sådan arbejder TUI med bæredygtighed på rejsen

Det er ingen hemmelighed, at transport generelt og fly i særdeleshed er en belastning for vores planet. Men rejserne er også en gode, som de færreste af os er klar til at undvære. Så hvordan sikrer vi, at vores rejser i dag ikke ødelægger den verden, vi skal opleve i morgen? Her kan du læse mere om, hvad TUI gør for at sikre en mere bæredygtig turisme, samt hvad du selv kan gøre for at mindske dit aftryk under ferien.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-01-04

Det skal du opleve på Madeira – stor oplevelsesguide

Nord for De Kanariske Øer. Vest for Marokkos kyst. Her ligger den lille ø, som har fostret en af tidens største fodboldstjerner. I hovedstaden Funchal venter travle markeder med pølser, oste og tørrede krydderier lige rundt om hjørnet fra vinkældre med Mavasiavin. Øen byder på charmerende og farverige bjergbyer og uimodståelige naturoplevelser. Velkommen til TUI’s store oplevelsesguide til Madeira.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-25