2019-07-02

Kap Verdes bedste strande

Kap Verdes bedste strande finder du på øerne Sal og Boavista. Glem alt om solstole, der står for tæt, hvor du får fornøjelsen af naboens spray-solcreme hver halve time, eller hvor alle liggestole er reserveret ved solopgang. På Kap Verde finder du ro, og du kan gå lange ture på stranden uden at møde en sjæl – her der er ingen risiko for trængsel.

Santa Marina Beach, Sal

På det sydlige Sal ligger den smukke fiskerby, Santa Maria. Her finder du Kap Verdes mest populære strand, Santa Maria Beach. Vandet er turkist, sandet er hvidt, og der er mange aktiviteter på stranden. Her er der solstole, du kan leje, udendørs fitness, restauranter og barer. Mis ikke når fiskerne kommer ind på molen med dagens fangst. Du kan se de utroligt dygtige surfere ride på bølgerne i solnedgangen.

Vil du bo nær denne herlige strand, anbefaler vi familievenlige Blue Star Oasis Salinas Sea eller Hotel Morabeza.

Rejs med TUI til Sal
Santa Maria Beach i Santa Maria på det sydlige Sal.

Bikini Beach, Sal

Bikini Beach ligger ved Sals eneste beachclub, Bikini Beach Club, tre kilometer nord for Santa Maria. Her er der bygget bølgebrydere, som gør vandet mere roligt end på andre strande. Langs med Bikini Beach ligger hotellerne på række, vandet er turkist og klart og sandet er lyst. Desuden får du en af Sals smukkeste solnedgange lige her.

Voksenhotellet TUI Sensimar Cabo Verde er nabo til Bikini Beach. Også Hotel Sol Dunas ligger nær stranden.

Rejs med TUI til Sal
Bikini Beach på Sal byder på helt gennemsigtigt vand.

Stranden ved RIU-hotellerne

Denne strand ligger mellem Ponta Preta og Santa Maria og har ikke sit eget navn. Det er her du bader, hvis du bor på RIU Funana eller RIU Palace Cabo Verde, og det er den eneste strand på Sal, som har palmer i strandkanten. Her findes solstole, parasoller, beachvolley og andet.

Rejs med TUI Sal
Stranden uden for RIU-hotellerne er en af Sals bedste.

Ponta Preta Beach, Sal

Ponta Preta ligger på det sydvestlige Sal, og det er her, du skal tage til, hvis du gerne vil være alene. Her findes enkelte restauranter, sanddyner og stranden passer perfekt til gå- og løbeture eller en tur på hesteryg.

Rejs med TUI til Sal
Vil du have stranden for dig selv, er det Ponta Preta, du skal tage til.

Santa Monica Beach, Boavista

Længst mod syd på Boavista finder du øens smukkeste stand, Santa Monica Beach. Ni kilometers uberørt strand, knaldblåt hav, hvidt sand – alt sammen perfekt til en dag i solen eller en gåtur i solnedgangen.

Der elegante hotel RIU Touareg ligger lige ned til Santa Monica Beach.

Rejs med TUI til Boavista
Santa Monica Beach, en af de smukkeste på Boavista.

Praia de Chaves, Boavista

Lige syd for Sal Rei ligger Praia de Chaves, en fem kilometer lang strand med turkist vand og hvidt sand. Her finder du solstole og parasoller nærmest hotellerne, men ellers er stranden uberørt, og du kan stort set få den for dig selv.

Både RIU Palace Boavista og RIU Karamboa ligger ved denne strand.

Rejs med TUI til Boavista
Den kilometerlange strand Praia de Chaves.

Lignende indlæg

Kap Verde eller Kanarieøerne til vinter?

Kanarieøerne og Kap Verde – to af det østlige Atlanterhavs største øgrupper – har både ligheder og forskelle. Øgrupperne har samme geografiske udformning: I vest er øerne grønne og fyldt med bjerge, og den østlige del er mere lavtliggende og har fine sandstrande. Der er dog også mange ting, som gør øgrupperne forskellige. Her er en guide, som forhåbentligt kan gøre beslutningen om vinterferiens rejsemål lidt lettere.
Laura Laura 2019-09-17

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura 2019-09-16

En guide til Santa Maria

Santa Maria er en farverige badeby på øen Sal på Kap Verde. Her er der skønne hoteller, gode restauranter, en lang strand og små butikker. Men hvad må du ikke misse på dit besøg hertil? Her er vores guide til Santa Maria.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-26

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12