Hold jul udenlands

Drømmer du om at fejre jul i udlandet, at flygte fra stressen hjemme og rejse til varmere himmelstrøg eller måske en storby? Du er ikke alene. Rejselysten er altid stor omkring jul og nytår, og for eksempel ligger antallet af bestilte rejser til Kanarieøerne i år cirka 10 procent over, hvad de gjorde i samme periode sidste år.

Selvom juleaften for mange er en hellig og traditionsfyldt aften, så er der stadig mange, der vælge at fejle julen i udlandet. Måske elsker du alt ved julen og vælger blot at fejre den under varmere himmelstrøg, eller også vil du bare væk fra det hele og opleve noget andet på denne dag. Måske er det shopping i London eller Paris, der står øverst på din ønskeseddel, eller også har du sigtet indstillet på palmer og sandstrande i Thailand?
Uanset hvilken juleferie du foretrækker, så kan det at rejse væk og fejre jul eller nytår et varmt sted eller i en storby være både skønt, spændende og anderledes. Elin Sundh er en af dem, der vælger at flyve til solen over julen sammen med sin mand og parrets to små børn. Rejsemålet er Tenerife. Hun siger:

– Vi tager nogle små julegaver med til børnene, som de kan åbne juleaften. Derefter bliver det forhåbentligt sol og badning resten af tiden. I stedet for en julemiddag vælger vi en hyggelig restaurant med børnenes favoritretter.

Populære rejsemål over jul og nytår plejer at være Gran Canaria, Thailand, Tenerife og Mexico, men for 26-årige Sabina Granath går rejsen til Canggu på Bali. Det er ikke første gang, at hun og hendes familie vælger at rejse væk fra julestressen herhjemme.

– Mine forældre er selvstændige og julen har altid været en stresset periode for dem. Jeg synes det er skønt med et miljøskifte og at få lidt UV-lys, når solstrålerne lyser med sit fravær herhjemme.
siger Sabina, der foruden forældrene også tager sin kæreste og søster med.

siger Sabina, der foruden forældrene også tager sin kæreste og søster med. Men et klassisk julebord bliver der ikke tale om.

– Vi plejer ikke at fejre direkte juleaften udenlands. Som regel ønsker vi hinanden en god jul, skåler i øl og spiser en god middag ved stranden.

Ulrica Stjernqvist er en anden, der fejrer julen i udlandet i år. Da hun har sin kæreste i Madrid, rejser hun dertil for at fejre jul sammen med hende.

– Selve juleaften vil vi fejre sammen med vores gode venner, lige nord for Madrid. Jeg medbringer ikke noget specielt fra julen herhjemme, da man fejrer julen på lignende vis i Spanien. Det eneste jeg forsøger at få fat i, når det gælder julemad, er silden, siger hun.

Nogle tips til steder i julen

Shopping i

London

– Hold jul i storbyen London, hvor du finder et stort udvalg af shopping og seværdigheder som Buckingham Palace og Big Ben. I den pulserende storby er der både charmerende cafeer og spændende markeder året rundt. Et pub-stop er selvfølgelig en del af det.

Sightseeing i New York

– I New York kan du opleve julepynt deluxe, som for eksempel det klassiske juletræ ved Rockefeller center. Kør i hestevogn eller stå på skøjter i Central Park og kig på vinduer hos Macys og Bloomingdales. Uanset hvad du ønsker dig af din New York-ferie, bliver du ikke skuffet. Alt ære og respekt for Empire State Building, Frihedsgudinden og Brooklyn Bridge – men den største seværdighed er byen i sig selv.

Jul på klassiske Gran Canaria og Kanarieøerne

– Perfekt til dig, der ikke vil rejse så langt væk, men stadig vil opleve en skøn blanding af sol og badning, varme og julemænd. Her kan du tage familien med til en ”klassisk julefest”, da de fleste hoteller som regel arrangerer meget populære julefester, julemiddage og nytårsfester.

Jul i Thailand

– Til dig der vil være borte i længere tid er Thailand et populært alternativ. Skønne strande, snorkling, shopping og et dejligt klima er en skøn kontrast til det derhjemme. Sol og badning kommer nemt i fokus på Thailandsferien, der værdsættes af store og små. Og det at åbne julegaver på en strand i solnedgangen, er måske ikke det værste der kan ske.

Mød julemanden i Caribien?

Til dig der ønsker en endnu mere eksotisk jul, kan Caribiens Dominikanske Republik eller Mexico være gode alternativer. Turkisblåt hav, svajende palmer og kridhvide strande i overflod. Tilføj lidt reggaemusik, tacos, kokosnødder, sombreros og snorkling i verdensklasse, så har du Caribien i en nøddeskal. Måske så langt borte fra en traditionel jul man kan komme.

Oplev en fantastisk jul på Madeira –

Øen der er så meget mere end blomster og levadaer. Tager du hertil i julen og nytåret, venter der en helt magisk julestemning, da hele byen Funchal praktisk talt er udsmykket fra top til tå. Og det på en meget stilfuld og juleagtig måde – en fryd for øjet. Til nytår kan du forvente en skøn feststemning. Alverdens krydstogtsskibe lægger til her for at deltage i fejringen. Madeira byder på alt fra et behageligt klima og skønne markeder til restauranter og barer i topklasse. Hvad siger du for eksempel til at fejre juledag med afternoon tea på luksuriøse Reid's Palace, med udsigt over byen og Atlanterhavet.

Julestemning i Paris.

Perfekt rejsemål, hvis du bare vil rejse væk i nogle dage. Erstat julefrokosten med noget godt at spise på en lokal bistro. Eller en frisk baguette samtidig med at du spadserer langs Champs Elysees og har hele Eiffeltårnet, der lyser i alle mulige farver, i horisonten. Tag på en bådtur med Bateaux Mouche på Seinen. Der arrangeres ture både om dagen og aftenen. Vælger du en aftentur er det inklusive middag, som du nyder mens du sejler under de berømte broer i et oplyst Paris.

Lignende indlæg

Vi lader drømmen leve

Til trods for alt det, der sker i disse dage, så holder vi rejsedrømmen i live. Vi mindes vores tidligere rejser, og de får os til at længes og drømme os væk til den næste, kommende rejse. Og vi kan nok heller ikke helt løbe fra, at vi allerede er gået i gang med at overveje og planlægge den næste ferie, så snart det bliver muligt for os at rejse igen. Hvad er dit bedste rejseminde? Hjælp os med at holde rejsedrømmen i live ved at dele dit dejligste feriebillede og tagge det med #LadDrømmenLeve
Freyja Freyja

Miniguide til Curaçao

Sammen med Aruba og Bonaire udgør Curacao de såkaldte ABC-øer i Caribien. Her finder du krystalklart vand, vilde naturoplevelser og snorkling i verdensklasse.

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura

Bestil din egen villa på Cypern

Har du overvejet at leje hus på Cypern? Med os kan du bestille hele pakken, både egen villa og fly. Vi har flere villaer at vælge mellem, nogle med fire soveværelser og plads til 8 personer! Du kan blandt andet vælge at bo i en villa med havudsigt eller med adgang til børneklub på et nærliggende hotel. Læs mere og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen