Følg i Fars og Lille Pers fodspor på Gran Canaria

2018-06-27
Stine Sørensen
Når den nye Far til Fire-film får premiere i morgen, er der masser af ferieinspiration at hente. Far, Lille Per, Onkel Anders og alle de andre har nemlig taget turen til Gran Canaria. Men Lille Pers ferie står ikke kun på is-spisning og solbadning. Filmen byder nemlig på masser af action og fænomenale naturoplevelser, som du også kan opleve på solskinsøen ud for Afrikas kyst; uanset om du er far til fire eller én.

Aktiv ferie med Far

For den optimale familieferie med underholdning og aktiviteter for alle aldre, skal I ligesom Familien Far, bo på Tres Vidas eller et af vores andre TUI Family Life-hoteller i Bahía Feliz. Her er der show med dans og sang hver aften, baby-, børne- og ungdomsklubber, sjove poolområder, fodbold, volley og træning med uddannede instruktører.

Hvis far får nok af solen og trænger til at forbrænde lidt af all inklusive-kalorierne, så kan han hoppe med på nogle af de daglige træningshold. Her findes både styrketræning, kampsportstræning og yogainspireret træning for krop og sjæl. Forhåbentligt får jeres far ikke brug for samme hjælp som Pers.

Strand-spas på Anfi Beach

En af grundene til at Gran Canaria er blevet en sikker ferie-favorit, er de mange og meget forskellige strande på øen. Her findes både øde vulkanstrande med mørkt sand, strande for naturister og lavvandede strande med bølgebrydere, så de mindste sikkert kan bygge sandslotte i vandkanten.

Nogle scener fra Far til Fire i Solen er optaget på Anfi Beach – en af øens mest eksklusive strande mellem Arguineguin og Puerto Rico. Det bløde sand er importeret fra Caribien, og havet er helt krystalblåt. Men stranden er ikke kun for dovne strandløver, der vil have en morfar i solen. Der findes beach volley baner, hvor de store børn kan udfordre far til en match, bananbåde, vandscootere mange andre fede aktiviteter, der involverer det våde element.

Rejs med TUI til Gran Canaria
Afgør hvem der giver den næste is over et spil beach volley på en af Gran Canarias bedste strande

Eventyr i Dunas Maspalomas

Har I ikke fået sand nok efter en dag på stranden, så kan I besøge en af Gran Canarias mest berømte seværdigheder: Sanddynerne i Maspalomas. Filmholdet optog nogle fantastiske scener i den Sahara-lignende ørken. Her glemmer man let, at man ofte kun er nogle få hunderede meter fra de fine hoteller i Meloneras. Udover leg i de store sanddyner er Dunas Maspalomas også oplagt til, at far og ungerne kan få taget et ekstraordinært og lidt anderledes familiebillede.

Fuld fart i bjergene

På grund af øens store variation i højdemeter er en tur ind mod Gran Canarias midte samtidig en rejse gennem flere klimazoner. De koldeste vinterdage kan der endda falde sne i fyrskovene omkring øens højeste punkt, Roque Nublo. Jo længere du bevæger dig ned i højdemeter, og jo tættere på kysten du kommer, afløses fyrtræerne af mandeltræer, der springer ud med hvide og let rosa blomster i januar, februar og marts.

Med en blanding af dybe dale, kløfter og udsigtspunkter er det sydlige Gran Canaria det perfekte sted til et spændende eventyr med masser af fart. Ligesom Far og Per kan I køre race i det støvede off-road landskab og opleve den vilde og barske natur nær feriebyen Playa de Ingles.

Rejs med TUI til Gran Canaria
Få en dag fyldt med action i det støvede bjerglandskab

Udover Fars og Pers vilde eventyr får I her TUI’s bud på gode aktivitet for far og børn (og mor, hvis hun får lov får lov at komme med).

Cykletur på sikker vej

Fra TUI Family Life Bahía Feliz kan I cykle langs vandet ad strandpromenaden til nabobyerne Playa del Aguila og San Agustin. Cykler I sent om eftermiddagen, kan I samtidig opleve en af Gran Canarias smukkeste solnedgange. I dagstimerne kan man se de mange fly, der letter og lander fra den nærliggende lufthavn. I vinterhalvåret er Gran Canarias lufthavn faktisk blandt Spaniens tre travleste lufthavne, så der går ikke mange minutter mellem hvert fly på himlen.

Fodbold i Las Palmas

Gran Canarias hovedstad har selvfølgelig også sit eget fodboldhold. De har hjemmebane på Estadio de Gran Canaria i Las Palmas, kun små 40 minutters kørsel fra Bahía Feliz. Stadium ligger ikke langt fra motorvejen, så med en lejet bil er det let at finde frem. Her kan man opleve fantastisk fodbold i Spaniens næstbedste række og måske kombinere dagen med tapas og shopping i den charmerende storby.

Lignende indlæg

Barbados – det perfekte rejsemål for en romantisk ferie

Blændende hvide strande, turkist vand og tropisk grøn beplantning. Barbados er virkelig alt, hvad du kan forvente af et caribisk paradis, og lidt til. Svøm med skildpadder, besøg botaniske gårdhaver og afslut dagen på klipperne ved Northpoint med en magisk solnedgang. Det er helt sikkert Barbardos, du skal rejse til, hvis du vil have en rigtig romantisk ferie med dit livs kærlighed.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-27

5 vilde vandparker i Europa

Få ting her i verden kan lokke det indre legebarn frem hos både børn og voksne som vand. Kombinerer du vandet med fart, kraftige vandfald og mange højdemeter har endorfinniveauet en tendens til at stige ligeså højt som humøret. Her har vi samlet nogle af Europas vildeste vandparker med potentiale til at fremkalde ægte lykkerus.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-24

En nat i Rio

Fra midten af februar og mere end en måned frem forvandles ferieøen Gran Canaria til en stor fest. Hele øen fejrer nemlig det årlige karneval. Gran Canarias hovedstad Las Palmas sender i år en særlig tanke til verdens største karneval i Brasilien med temaet: En nat i Rio. Så find fjer, farverige kostumer, guld og glimmer frem, og vær med den store folkefest og karneval på Gran Canaria.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-31

Orlando, Miami eller Fort Lauderdale: Hvor skal du bo i Florida?

Florida er næsten fire gange større end Danmark, og de tre mest populære byer – Orlando, Miami og Fort Lauderdale – er meget forskellige. Det er derfor ikke helt lige meget, hvor du bor. Er du vild efter en rejse til solskinsstaten, men ved endnu ikke, hvor du skal bo i Florida? Så læs med her når vi giver dig en lynguide til The Sunshine State.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-03