Derfor skal du rejse til Thailand om sommeren

For mange er Thailand det ultimative rejsemål om vinteren. Der findes dog også fordele ved at rejse til Thailand om sommeren. Både flybilletter og indkvartering er billigere, samt prisniveauet på aktiviteter er lavere. Rejser du med børn, er det derudover praktisk at rejse, når de har sommerferie. Frem for alt er Thailand i sommerperioden et fantatisk rejsemål for voksne.

Gå mod strømmen

For at få mest for pengene, er det en god ide at gå mod strømmen. Det kan derfor betale sig at rejse til Thailand, når andre ikke gør det. Der er færre mennesker på stranden, og man slipper for at stå tidligt op for at reservere solstole. Der er mere tid til aktiviteter og pengene rækker længere.

Bange for at ferien går til i regn?

Om sommeren regner det en hel del i Thailand - ca. hver anden dag i gennemsnit. Det betyder dog ikke, at hele dagen går til i regn. De kraftfulde regnskyld går hurtigt over, og er man vild med naturoplevelser, kan et thailandsk monsunskyld være en fantastisk oplevelse. Naturen fremstår smuk, når solen bryder igennem, og regndråberne glitrer i det grønne landskab.

Sommerens bedste rejsemål i Thailand

Temperaturen og vejret kommer an på hvor i Thailand man befinder sig. Generelt ligger temperaturen mellem 24 og 32 grader i luften og 28 grader i vandet i månederne juni til august. Østkysten er bedst til sol- og badeferie i sommerperioden. Øen Koh Samui er f.eks. en ret sikker destination, hvis man ønsker sol.

Koh Samui, Thailand, TUI

På vestkysten i f.eks. Khao Lak får man dog også en herlig sommerferie. Ikke mindst på grund af de mange udflugter og aktiviteter, som findes i området.
Du kan læse mere om Khao Lak her

Khao Sok Nationalpark, Thailand, TUI
Oplev f.eks. Khao Sok, en af Sydthailands mest storslående Nationalparker.

Få det meste ud af sommerferien i Thailand

Det allerbedste ved at rejse til Thailand i løbet af sommeren er muligheden for få lidt ekstra, som i vintersæsonen ville være for dyrt til feriebudgettet. Find et lækkert hotel, f.eks. TUI Blue Khao Lak Resort. Her er muligheden for afslappende dage på stranden eller ved poolen samt mange spændende udflugter og aktiviteter. Sejl i kano gennem skovklædte bjerge og forbi storslåede templer. Tag på opdagelse i regnskoven eller tag et kursus i thailandsk madlavning.

Bad i vandfald

I Thailand findes der mange vandfald - store som små. Turisterne flokkes tit på stranden, mens de lokale søger tilflugt fra varmen i de kølige vandfald. Sommerperioden er den bedste tid at besøge vandfaldene på, da de i vinterperioden er udtørrede, og det er derfor ikke muligt at bade i dem. Besøg f.eks. Erawan Waterfall i Kanchanaburi-regionen eller Ton Chong Fa Waterfall tæt på Khao Lak.

Besøg en af de mange paradisøer

Mellem provinserne Phuket og Krabi ligger de seks Phi Phi-øer - et tropisk paradis med fantastisk natur og hvide sandstrande med krystalklart vand. I sommerperioden har Thailand ikke lige så mange turister, så rejser man hertil i denne periode er der god mulighed for at få lidt mere fred og ro, på de ellers stærkt besøgte attraktioner. Kun én af øerne er beboet - Phi Phi Don - har man derfor lyst til lidt mere privatliv, kan man med fordel leje en longtail-boat og sejle ud til de omkringliggende øer. På øen Phi Phi Leh kan man bl.a. opleve stranden, som lagde scene til strandoptagelser fra filmen The Beach med Leonado DiCaprio i hovedrollen. I Phi Phi Don Village kan man fra tre udsigsposter se de to adskilte øer, som er forbundet af en lang flad landtange, som har strand på begge sider. Udsigten er flottest ved solopgang og -nedgang.

Phi Phi islands TUI
Besøg en af Phi Phi's seks øer. Vandet er perfekt til snorkeling.

Oplev storslåede nationalparker

Da der i sommerhalvåret falder mere nedbør end i vinterhalvåret, står specielt naturen smukkere i denne periode. Er man facineret af naturen eller blot vil se den i fuld flor, er det anbefalelsesværdigt at besøge Thailand i sommerperioden. I nationalparken Khao Sok findes der aktivteter for enhver smag. Jungle trekking hvor man oplever den tropiske regnskov til fods med en lokal guide, som kan forklare alt om dyreliv, historie og flora. Kano, kajak og bamboo rafting i Sok River, hvor det er muligt at se alt fra fugle til slanger. Bådtur på Cheow Larn Lake hvor man har en fantastisk udsigt over områdets lime stone mountains. I parken kan man opleve alverdens flora og fauna. Fra store kokosnødepalmer og verdens største blomst rafflesia til tigre, aber, elefanter og tapirer. For at opleve så meget som muligt, kan det anbefales at tage en eller flere overnatninger i nationalparken. Mulighederne for overnatning er mange, og man kan blandt andet sove i safariluksustelte og i små hytter på Cheow Larn Lake.

Khao Sok National Park, TUI
Oplev storslået natur og dyreliv i nationalparken Khao Sok. Kilde: khaosok.com