Thailand – det perfekte rejsemål med børn

2019-07-27
Stine Sørensen
Thailand er et af de mest børnevenlige lande at rejse i – og det er der mange grunde til. Mange rejser til Thailand med børnene år efter år, og der er altid noget at vende tilbage til og opleve endnu mere af smilets land.

Der er mange grunde til, at Thailand er det perfekte rejsemål for børnefamilierne. Vi giver dig nogle af grundene her.

Klimaet i Thailand

Det er altid koldt, så du behøver ikke pakke ekstra trøjer og bukser. Shorts, t-shirts og badetøj rækker. Det er fantastisk at kunne vågne om morgenen og bare åbne døren og lade børnene rende direkte ud på stranden i de ellers lange, kolde vintermåneder. Morgenmaden indtages med horisonten som udsigt, mens vinden rasler de palmebladene. Det dufter af sol, varme, lime og citrongræs. Glem alt om kølige nætter – selv når det er overskyet og blæser er luften og havet varmt.

Rejs med TUI til Thailand
Det er skønt at bruge alle vågne timer ved havet med sand mellem tæerne.

Bekvemt og imødekommende

Restaurant besøg i Thailand er aldrig besværligt med børn. Vælg en restaurant på stranden og slip for utålmodige børn, der forstyrrer de andre gæster. Her kan børnene få lov til at lege på stranden, bygge sandslotte og jage krabber mens I venter på maden eller nyder kaffen efterfølgende.

I turistbyerne er udvalget stort: Bleer, barnemad, myggespray, modermælkserstatning, solcreme – alt hvad du behøver, og dermed slipper for at slæbe med hjemmefra.

Tag børnene med på det lokale marked, hvor de kan være med til at vælge, hvilken eksotisk frugt I skal have i dag. Solmoden mango, frisk ananas og bananer fra stok er noget helt andet end at købe frugt i supermarkedet hjemme.

Rejs med TUI til Thailand
Der er ikke meget der slår frisk mango på et thailandsk marked.

Prisniveauet i Thailand

Prisniveauet er afgørende for, at mange vælger Thailand. Der er hoteller i alle prisklasser, fra enkle hytter til store koncepthoteller med børneklub og vandrutsjebaner. Her finder du bedste anbefalinger til børnevenlige hoteller i Thailand.

Mad, is, udflugter og strandspand kommer ikke til at ruinere dig. Desuden er det billigt og let at rejse rundt mellem øerne og opleve mere af landet. At rejse med børn er altid et problem – du bliver altid bare mødt at et stort, venligt smil. Og der er rigtigt mange udflugter, der egner sig til børnefamilier. Du får ganske enkelt meget for pengene.

Rejs med TUI til Thailand
Deluxe afslapning.

4 ting, der er gode at huske

Medbring en bæresele. Har børnene svært ved at falde til ro på flyet, kan en bæresele skærme af og hjælpe med at sove. Visse strande har meget løst sand, og det er svært at rolle barnevognen igennem og efter en lang dag, er det måske dejligt at blive båret hjem.

Medbring vælling. Vælling til babyer findes ikke i Thailand, og det kan være en god idé at medbringe hjemmefra. Har børnene svært ved at spise i varmen hjælpe til at holde dem hydreret. Opbevar dem køling af hensyn til myrer, som elsker vællingen lige så meget som børnene.

Kokosolie. Kokosolie er godt af to årsager: Har børnene hård mave så brug lidt kokosolie i en smoothie eller i vællingen. Det kan løbe på det lokale marked. Kokosolie er desuden godt mod sandlopper.

Myggespray. Der findes god myggespray i Thailand, men til små børn anbefaler vi tynde bukser om aftenen, når myggene bliver aktive.
Gør det ikke mere besværligt end det er. Små børn behøver ikke spise mos fra glas. Las dem spise ris (eventuelt med lidt bouillon) yoghurt, mos frisk frugt, køb smoothies og drik kokosvand direkte fra kokosnødderne.

Rejs med TUI til Thailand
At ligge i en hængekøje og se solnedgangen.

Er det første gang, du skal have børnene med om bord på et fly? Så læs vores 10 tips når du rejser med børn og kom godt fra start.

Lignende indlæg

Rejser til regnbuefarver

Vil du være med til at fejre kærligheden og LGBT-personers rettigheder over hele verden? Der er masser af skønne rejsemål, hvor du kan planlægge ferien, så du ud over storby, kultur og kulinariske oplevelser, samtidig kan være med til at fejre priden med parader, musik, fester og inspirerende arrangementer.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-08-13

En bæredygtig fremtid for elefanterne i Asien

Elefantridning og –shows er enormt stressende for elefanter. Alligevel er der forsat mange turister, der deltager i udflugterne og besøger de mange shows. TUI Care Foundation og World Animal Protection er derfor gået sammen for at skabe en bedre tilværelse for cirka 1 500 asiatiske elefanter i fangeskab frem mod 2020. Det primære fokus er på Thailand, men projektet dækker også andre dele, hvor andelen af elefanter i fangeskab er stor som Laos, Kambodja, Nepal, Indien og Sri Lanka.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-08-03

Malta med børn – tips til hele familien

Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-25

Boutiquehoteller i Thailand – fra budget til luksus

Er du hotelnørd med hang til at være gæst i et personligt indrettet ”hjem” på ferien? Så skal du kigge nærmere på vores boutiquehoteller – små intime hoteller med fokus på design og personlig atmosfære. Her finder du nogle af vores favorit boutiquehoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-09