Thailand – det perfekte rejsemål med børn

Thailand er et af de mest børnevenlige lande at rejse i – og det er der mange grunde til. Mange rejser til Thailand med børnene år efter år, og der er altid noget at vende tilbage til og opleve endnu mere af smilets land.

Der er mange grunde til, at Thailand er det perfekte rejsemål for børnefamilierne. Vi giver dig nogle af grundene her.

Klimaet i Thailand

Det er altid varmt, så du behøver ikke pakke ekstra trøjer og bukser. Shorts, t-shirts og badetøj rækker. Det er fantastisk at kunne vågne om morgenen og bare åbne døren og lade børnene rende direkte ud på stranden i de ellers lange, kolde vintermåneder. Morgenmaden indtages med horisonten som udsigt, mens vinden rasler i palmebladene. Det dufter af sol, varme, lime og citrongræs. Glem alt om kølige nætter – selv når det er overskyet og blæser er luften og havet varmt.

Rejs med TUI til Thailand
Det er skønt at bruge alle vågne timer ved havet med sand mellem tæerne.

Bekvemt og imødekommende

Restaurantbesøg i Thailand er aldrig besværligt med børn. Vælg en restaurant på stranden og slip for utålmodige børn, der forstyrrer de andre gæster. Her kan børnene få lov til at lege på stranden, bygge sandslotte og jage krabber, mens I venter på maden eller nyder kaffen efterfølgende.

I turistbyerne er udvalget stort: Bleer, barnemad, myggespray, modermælkserstatning, solcreme – alt hvad du behøver, og dermed slipper for at slæbe med hjemmefra.

Tag børnene med på det lokale marked, hvor de kan være med til at vælge, hvilken eksotisk frugt I skal have i dag. Solmoden mango, frisk ananas og bananer fra stok er noget helt andet end at købe frugt i supermarkedet hjemme.

Rejs med TUI til Thailand
Der er ikke meget der slår frisk mango på et thailandsk marked.

Prisniveauet i Thailand

Prisniveauet er afgørende for, at mange vælger Thailand. Der er hoteller i alle prisklasser, fra enkle hytter til store koncepthoteller med børneklub og vandrutsjebaner. Her finder du vores bedste anbefalinger til børnevenlige hoteller i Thailand.

Mad, is, udflugter og strandspand kommer ikke til at ruinere dig. Desuden er det billigt og let at rejse rundt mellem øerne og opleve mere af landet. At rejse med børn er altid et problem – du bliver altid bare mødt at et stort, venligt smil. Og der er rigtig mange udflugter, der egner sig til børnefamilier. Du får ganske enkelt meget for pengene.

Rejs med TUI til Thailand
Deluxe afslapning.

4 ting, der er gode at huske

Medbring en bæresele. Har børnene svært ved at falde til ro på flyet, kan en bæresele skærme af og hjælpe med at sove. Visse strande har meget løst sand, og det er svært at rulle barnevognen igennem og efter en lang dag, er det måske dejligt at blive båret hjem.

Medbring vælling. Vælling til babyer findes ikke i Thailand, og det kan være en god idé at medbringe hjemmefra. Har børnene svært ved at spise i varmen, kan vælling hjælpe til at holde dem hydreret. Opbevar det køligt af hensyn til myrer, som elsker vællingen lige så meget som børnene.

Kokosolie. Kokosolie er godt af to årsager: Har børnene hård mave så brug lidt kokosolie i en smoothie eller i vællingen. Det kan købes på det lokale marked. Kokosolie er desuden godt mod sandlopper.

Myggespray. Der findes god myggespray i Thailand, men til små børn anbefaler vi tynde bukser om aftenen, når myggene bliver aktive.

Mad til de mindste. Gør det ikke mere besværligt, end det er. Små børn behøver ikke spise mos fra glas. Lad dem spise ris (eventuelt med lidt bouillon) yoghurt, mos af frisk frugt, køb smoothies og drik kokosvand direkte fra kokosnødderne.

Rejs med TUI til Thailand
At ligge i en hængekøje og se solnedgangen.

Er det første gang, du skal have børnene med om bord på et fly? Så læs vores 10 tips når du rejser med børn og kom godt fra start.

Lignende indlæg

Vi lader drømmen leve

Til trods for alt det, der sker i disse dage, så holder vi rejsedrømmen i live. Vi mindes vores tidligere rejser, og de får os til at længes og drømme os væk til den næste, kommende rejse. Og vi kan nok heller ikke helt løbe fra, at vi allerede er gået i gang med at overveje og planlægge den næste ferie, så snart det bliver muligt for os at rejse igen. Hvad er dit bedste rejseminde? Hjælp os med at holde rejsedrømmen i live ved at dele dit dejligste feriebillede og tagge det med #LadDrømmenLeve
Freyja Freyja

Miniguide til Curaçao

Sammen med Aruba og Bonaire udgør Curacao de såkaldte ABC-øer i Caribien. Her finder du krystalklart vand, vilde naturoplevelser og snorkling i verdensklasse.

De bedste udflugter på Phuket – fra kultur til eventyr

Fyld dine sanser (og din Instagramkonto) med nye indtryk væk fra hotelpoolen. Thailands største ø, Phuket, er utrolig rig på oplevelser. Her giver vi tips til alt fra snorkling og junglevandring til buddhistiske templer, madlavningskurser, flowriding og at bade med elefanter.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Børnevenlige hoteller i Thailand - 5 tips

Vi har længe vidst, at Thailand er enormt børnevenligt. Strandene er lavvandende, ingen fryser, det er let at rejse rundt på egen hånd, og børnene bliver modtaget med åbne arme. Men det kan være svært at finde det perfekte familiehotel blandt de hundredvis af hoteller, der bliver tilbudt. Her er en liste med fem store favoritter blandt børnefamilier.
Stine Sørensen Stine Sørensen