2019-07-27

Thailand – det perfekte rejsemål med børn

Thailand er et af de mest børnevenlige lande at rejse i – og det er der mange grunde til. Mange rejser til Thailand med børnene år efter år, og der er altid noget at vende tilbage til og opleve endnu mere af smilets land.

Der er mange grunde til, at Thailand er det perfekte rejsemål for børnefamilierne. Vi giver dig nogle af grundene her.

Klimaet i Thailand

Det er altid koldt, så du behøver ikke pakke ekstra trøjer og bukser. Shorts, t-shirts og badetøj rækker. Det er fantastisk at kunne vågne om morgenen og bare åbne døren og lade børnene rende direkte ud på stranden i de ellers lange, kolde vintermåneder. Morgenmaden indtages med horisonten som udsigt, mens vinden rasler de palmebladene. Det dufter af sol, varme, lime og citrongræs. Glem alt om kølige nætter – selv når det er overskyet og blæser er luften og havet varmt.

Rejs med TUI til Thailand
Det er skønt at bruge alle vågne timer ved havet med sand mellem tæerne.

Bekvemt og imødekommende

Restaurant besøg i Thailand er aldrig besværligt med børn. Vælg en restaurant på stranden og slip for utålmodige børn, der forstyrrer de andre gæster. Her kan børnene få lov til at lege på stranden, bygge sandslotte og jage krabber mens I venter på maden eller nyder kaffen efterfølgende.

I turistbyerne er udvalget stort: Bleer, barnemad, myggespray, modermælkserstatning, solcreme – alt hvad du behøver, og dermed slipper for at slæbe med hjemmefra.

Tag børnene med på det lokale marked, hvor de kan være med til at vælge, hvilken eksotisk frugt I skal have i dag. Solmoden mango, frisk ananas og bananer fra stok er noget helt andet end at købe frugt i supermarkedet hjemme.

Rejs med TUI til Thailand
Der er ikke meget der slår frisk mango på et thailandsk marked.

Prisniveauet i Thailand

Prisniveauet er afgørende for, at mange vælger Thailand. Der er hoteller i alle prisklasser, fra enkle hytter til store koncepthoteller med børneklub og vandrutsjebaner. Her finder du bedste anbefalinger til børnevenlige hoteller i Thailand.

Mad, is, udflugter og strandspand kommer ikke til at ruinere dig. Desuden er det billigt og let at rejse rundt mellem øerne og opleve mere af landet. At rejse med børn er altid et problem – du bliver altid bare mødt at et stort, venligt smil. Og der er rigtigt mange udflugter, der egner sig til børnefamilier. Du får ganske enkelt meget for pengene.

Rejs med TUI til Thailand
Deluxe afslapning.

4 ting, der er gode at huske

Medbring en bæresele. Har børnene svært ved at falde til ro på flyet, kan en bæresele skærme af og hjælpe med at sove. Visse strande har meget løst sand, og det er svært at rolle barnevognen igennem og efter en lang dag, er det måske dejligt at blive båret hjem.

Medbring vælling. Vælling til babyer findes ikke i Thailand, og det kan være en god idé at medbringe hjemmefra. Har børnene svært ved at spise i varmen hjælpe til at holde dem hydreret. Opbevar dem køling af hensyn til myrer, som elsker vællingen lige så meget som børnene.

Kokosolie. Kokosolie er godt af to årsager: Har børnene hård mave så brug lidt kokosolie i en smoothie eller i vællingen. Det kan løbe på det lokale marked. Kokosolie er desuden godt mod sandlopper.

Myggespray. Der findes god myggespray i Thailand, men til små børn anbefaler vi tynde bukser om aftenen, når myggene bliver aktive.
Gør det ikke mere besværligt end det er. Små børn behøver ikke spise mos fra glas. Las dem spise ris (eventuelt med lidt bouillon) yoghurt, mos frisk frugt, køb smoothies og drik kokosvand direkte fra kokosnødderne.

Rejs med TUI til Thailand
At ligge i en hængekøje og se solnedgangen.

Er det første gang, du skal have børnene med om bord på et fly? Så læs vores 10 tips når du rejser med børn og kom godt fra start.

Lignende indlæg

5 tips til bryllupsrejsen ved Middelhavet

Luksuriøs afslapning eller en rejse fyldt med eventyr? Gourmet, vandreture i bjergene eller et krydstogt med stop i spændende storbyer eller ved fine strande? Det kan være svært at bestemme, hvor og hvordan I skal fejre hvedebrødsdagene og skabe et minde for livet. Men tag det helt roligt – her giver vi det bedste tips til en bryllupsrejse ved Middelhavet.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-11-15

De bedste oplevelser i Egypten

Egypten blandt de feriedestinationer hvor du får mest for pengene, og det er ovenikøbet et ret solsikkert valg i vinterhalvåret. Her finder du elegante resorthoteller og lange, gyldne strande, men også meget mere end det! Vi tipser om alt det, du kan opleve i Egypten – fra shopping i basarerne til snorkling i det røde hav og ikke mindst en tidsrejse tilbage til faraoernes gravkamre, sfinxer og hieroglyffer.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-21

Børnevenlige hoteller i Thailand - 5 tips

Vi har længe vidst, at Thailand er enormt børnevenligt. Strandene er lavvandende, ingen fryser, det er let at rejse rundt på egen hånd, og børnene bliver modtaget med åbne arme. Men det kan være svært at finde det perfekte familiehotel blandt de hundredvis af hoteller, der bliver tilbudt. Her er en liste med fem store favoritter blandt børnefamilier.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-18

Bangkoks bedste streetfood

Bangkoks gadekøkken anses for at være et af verdens bedste, og det er ikke svært at forstå hvorfor. På hvert hjørne står en madvogn, det oser og ryger og en duft af fiskesauce, citrongræs og chili slår imod dig. Læs mere her, hvis du vil vide, hvor du finder Bangkoks absolut bedste streetfood til dit næste besøg.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-13