Blue Star 2.0 – nyd, oplev & bidrag

Fra og med april 2020 står navnet Blue Star for noget nyt og endnu bedre. Vi udvikler nemlig de 50 favorithoteller, så du kan nyde ferien på en måde, der også mindsker belastningen af miljøet, klimaet og lokalsamfundet.

Selvom Blue Star-hotellerne tager flere store skridt mod at være mere bæredygtige, vil det ”almindelige” selvfølgelig blive bevaret - nemlig alt det, der har gjort Blue Star til nogle af vores mest populære hoteller, som mange vender tilbage til år efter år. Du kan derfor stadig nyde fine poolområder, frodige haver, gode restauranter samt værelser og lejligheder med plads til mange personer. Men i denne artikel ser vi nærmere på netop det bæredygtige aspekt.

En familie med badedyr ved poolen på ferie på Cypern med TUI
Billede fra Blue Star Atlantica Sungarden på Cypern

Klimakompenserede rejser

Alle Blue Star-hoteller indgår i TUIs program for klimakompensation, som du kan læse mere om her. I korthed betyder det, at udslip, der er forårsaget af din ferie, kompenseres via CO2-reducerende projekter andre steder i verden. Og hvis du rejser med vores egne flyselskaber TUI fly eller TUI Airways, bliver også flyrejsens udslip kompenseret.

Bølger på stranden
Det, der er godt for naturen er også godt for os mennesker

Lokaldyrket mad med grønne indslag

Blue Star passer i høj grad til dig, der vil smage områdets egne specialiteter (også selv om morfar stadig kan få sin schnitzel med brun sovs, hvis det er det, han har lyst til). Frugt og grønt dukker op som glade indslag overalt i buffeten og der findes et særligt Local Corner, ligesom der er masser af tilbud til vegetarer og veganere. Kokken tænker på bæredygtighed hele vejen fra indkøb af lokale råvarer til reducering af madaffaldet så meget som muligt.

Frokostbord på TUIs Blue Star hotel på Samos i Grækenland
Middelhavsdiæten smager allerbedst... ved Middelhavet! Her Blue Star Doryssa Seaside på Samos i Grækenland.

Lokale oplevelser

Hvert Blue Star ligger på sit eget sted i verden, med egne unikke forudsætninger - og det tager hotellerne vare på. Uanset hvilket af dem du vælger, vil du få oplevelser, der kredser om lokalområdet. Det kan være en naturvandring, en økologisk urtehave, samarbejde med byens skole eller noget helt fjerde. Hvad der arrangeres på dit hotel, kan du se i vores app 14 dage før ankomst.

Udsigt over sø og bjerge på Mallorca
Denne udsigt kan du selv opleve på Mallorca, men kun til fods

Sådan kan du selv bidrage

Hvert Blue Star-hotel har tilmed miljøinitiativer, der bygger på indsatsen fra gæster, der kan og vil hjælpe til. Det kan eksempelvis være økonomisk støtte til et fristed for truede dyr, som du også selv kan besøge. Du kan også hjælpe frivilligt til med at rense stranden i forbindelse med en gåtur inden morgenmaden og meget andet. Du kan læse mere om netop dit hotel i appen, når rejsen nærmer sig.

TUI-guider har rengjort strand på Kreta
Tilfredse TUI-guider efter rengøring af en strand på det vestlige Kreta

Bæredygtighedscertificeret

Sidst men ikke mindst er vi stolte af, at tre ud af fire Blue Star-hoteller allerede er certificerede ifølge et af de uafhængige internationale systemer for bæredygtighed, som Travelife eller ISO 14001. Målet er, at alle hoteller skal være certificerede inden for to år. Her kan du læse mere om bæredygtighedscertificering af hoteller.