De bedste oplevelser i Egypten

Egypten blandt de feriedestinationer hvor du får mest for pengene, og det er ovenikøbet et ret solsikkert valg i vinterhalvåret. Her finder du elegante resorthoteller og lange, gyldne strande, men også meget mere end det! Vi tipser om alt det, du kan opleve i Egypten – fra shopping i basarerne til snorkling i det røde hav og ikke mindst en tidsrejse tilbage til faraoernes gravkamre, sfinxer og hieroglyffer.

7 grunde til at rejse til Egypten

  1. Solsikkert

  2. Kort flyvetid - cirka 5 timer

  3. Lave priser

  4. Fine sandstrande ved Det Røde Hav

  5. Snorkling og dykning i verdensklasse

  6. Moderne hoteller med masser af faciliteter

  7. Unikke seværdigheder i Luxor

Oplev snorklingens magi

Koralrevet i Det Røde Hav myldrer med farverigt liv bare nogle få meter under havoverfladen. Revet er nemt tilgængeligt, og vandet er både klart og varmt. Er du nybegynder og tryggest i overfladen, behøver du ikke dykke nedad for at komme til at hilse på både Nemo, Doris og alle deres farverige venner. Det nemmeste er at hænge med på en udflugtsbåd, hvor der er professionelle instruktører, som hjælper til, og du kan låne det rigtige udstyr.

Rejs til Egypten med TUI
En farverig, men følsom verden – husk på at du ikke må røre de sarte smukke koraler.

Kunst og arkitektur for faraoer

En udflugt til Luxor glemmer du aldrig! Byen ved Nilen var fortidens Egyptens hovedstad i Tutankhamons tid; mere end tusind år før Kristus. På den østlige strand står Luxor- og Karnaktemplet lige så mægtige, som da de blev bygget med tykke pæle af sten, kolossale statuer og alléer af sfinxer.

På den vestlige strand ligger Kongernes Dal med 60 store gavekamre, som er blevet udgravet og er åbne for besøgende. På de hvidkalkede vægge ser du fantastiske malerier i klare farver med hieroglyffer, guder og scener fra hverdagslivet under faraoernes tid. Tretusind år gamle budskaber fra en anden civilisation – uforglemmeligt og magisk.

Rejs med TUI til Egypten
Ansigtet blev altid malet i profil, mens øjnene ses forfra.

Velduftende shopping

Kopier af Egyptens fortidskunst males stadig på ægte papyrus og sælges overraskende billig. Et andet gammelt håndværk, som også er fint som souvenirer, er fremstillingen af parfumeolier i elegante flakoner af tyndt glas, der pynter hjemme på badeværelset. Sidst men ikke mindst kan du købe orientalske krydderier i løsvægt. Det er en stor oplevelse at gå rundt mellem basarens lange rækker af krydderipyramider i alverdens farver.

Rejs til Egypten med TUI
Nødder? Saffron? Eller måske lyserødt te af tørrede hibiscusblomster?

Kør på quads i ørken

Egyptens ørken er ikke bare sanddyner men også snorede veje mellem dramatiske bjerge af sandsten. Der er meget spændende at se og opleve, mens hænderne klemmer hårdt om gashåndtaget på en terrængående quad. Bestil en guidet tur og forsvind sammen ud på et eventyr, du sent vil glemme. Vil du ikke selv være chauffør? Så deltag i stedet i en jeepsafari, hvor middagen bliver serveret i en beduinlejr under stjernehimlen.

Rejs til Egypten med TUI
Turen gennem ørken minder mest af alt om en scene fra Mad Max-filmen.

En hel dag i vandparken

Fra de fleste hoteller i Egypten er der sjældent lang til nærmeste vandpark med alt fra plaske-pool for de mindste til nervepirrende vandrutsjebaner med navne som Kamikaze og Black Hole. Vandparken er en nem måde at være sammen, hvor alle har det sjovt. Ved Makadi Bay finder du Egyptens største vandpark. Bor du på hotellerne Saraya Suites eller Makadi Aquaviva, har du fri entré til vandparken under hele ferien.

Rejs til Egypten med TUI
Vandparken i Makadi Bay er Egyptens største.

En af verdens ældste højkulturer

I Egypten blev der skabt kunst og mægtige bygningsværker langt inden Romerriget overhovedet eksisterede (samtidigt med folk i Norden knapt kunne bygge en bjælkehytte).

Forklaringen er blandt andet Nilens årlige oversvømmelser, som gjorde sletterne ved flodens bred frodige. Landbruget blomstrede og bragte store rigdomme med sig. Derfor havde man allerede for femtusind år siden midler til at bygge pyramider, templer og kæmpe statuer.

Guder for sol, død og frugtbarhed blev dyrket. Man udviklede en forfinet billedkunst og skabte det unikke billedskriftsprog, hieroglyfferne. Højkulturen bestod i næsten tretusind år, inden romerne overtog.

Allerede i begyndelsen af denne lange tid – under farao Cheops, som levede omkring år 2600 før vores tidsregning, blev den mægtige Cheopspyramide bygget ved Giza. 138 meter høj og bygget af 2,3 millioner stenblokke, som tilsammen vejer 5.800.000 kg. Det er fortsat et mysterium, hvordan man flyttet de store sten til så imponerende et bygningsværk med datidens redskaber.

Lignende indlæg

TUI Blue Alcudia Pins eller TUI Blue Atlantica Caldera Beach – Hvad skal du vælge?

Selvom to af vores mest populære familiehoteller, TUI Blue Alcudia Pins og TUI Blue Atlantica Caldera Beach, ligger i hvert sit land, kan det alligevel være svært at vælge imellem de to fantastiske hoteller. Står du midt i beslutningens afgørende fase? Så læs endelig videre – vi hjælper dig med at vælge!
Stine Sørensen Stine Sørensen

Hvor er det varmt i påskeferien?

Er du på udkig efter et rejsemål i påskeferien? Drømmer du også om at kunne læne dig tilbage i en solstol og nyde solens lune stråler? Men du er måske i tvivl om, hvor du egentlig får mest sol i påskeferien… i så fald er du kommet til det helt rette sted. For lige her guider vi dig til, hvor der er hhv. lunt, varmt og meget varmt i påskeferien.
Freyja Freyja

Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.
Freyja Freyja

Hotelfavoritter i og omkring Dubai

Leder du efter et hotel i Dubai? I Dubai findes alt, du kan ønske dig. Fine strande, imponerende hoteller og shopping i topklasse. Men Blandt de mange imponerende hoteller kan det måske være svært at finde lige det hotel, der passer netop til dig. Vi har derfor lavet en liste med fem hotelfavoritter til både familier og voksne, der rejser uden børn. Så er det bare med at vælge det hotel i Dubai, der passer bedst til dig!