Ferie på budget – en weekendtur til Budapest

Gamle, hyggelige bydele med små restaurationer. Den rolige Donau-flod, som deler de to bydele, Buda og Pest. Udsøgte Michellin-restauranter, der faktisk er til at betale. En flyrejse på omkring to timer gør Budapest til et oplagt rejsemål for en (forlænget) weekend. Og byen har masser af oplevelser at byde på – også til dig, der rejser på budget.

Ungarns hovedstad er i dag hjem til to millioner indbyggere, som bor på begge sider af Donau-floden. I 1849 blev de to bydele endeligt forenet med den første bro over floden. I dag er der hele otte passager over floden. Chain Bridge er dog trods sine godt 170 år stadig den mest fotograferede bro.

Hungarns hovedstad emmer af både historie, kultur, gastronomi og shopping. Storbyen byder på mange gratise og billige oplevelse, hvilket gør det til en perfekt destination, hvis du trænger til en miniferie men ikke har det største budget til turen. Vi har samlet gode råd og oplevelser her.

Rejs med TUI til Storbyer
En gåtur på Fiskermands Bastionen er en fortryllende oplevelse. Her har du en smuk udsigt over byen og parlamentet.

Transport

Fra Buda lufthavn går der regelmæssigt busser til Budapest centrum. Billetten køber du ved udgangen af lufthavnen, og turen koster omkring kr. 20,- per person. Det tager cirka 40 minutter, men vær klar på at du måske må stå op hele vejen – der er nemlig ikke mange siddepladser i bussen.

Du kommer nemt rundt i byen med taxa, som koster omkring kr. 7,- per kilometer. De offentlige transportmuligheder fungerer dog ubeklageligt og koster kun få kroner. Sporvognen og busserne kører gennem byen, og lige under jordoverfladen kører den første metro bygget på Europas’ fastland stadig. Billetterne købes ved metroen. Er du først inde i centrum, kan du nemt bevæge dig rundt til fods.

GRATIS SEVÆRDIGHEDER

  1. Gåtur langs Donau-floden

    Med sine mange broer og stille vand er floden den perfekte setting for en spadseretur. På Pest-siden af floden, lige bag parlamentet, passerer du 60 par støbte sko, alle med tåspidserne mod floden. Monumentet er til minde om de tusindvis af jøder, som mistede livet under anden verdenskrig. Her blev jøderne skudt på stribe, og deres lig faldt i floden. Inden de brutale henrettelser, blev de bedt om at tage deres sko af, de disse havde stor værdi under krigen.

  2. Det jødiske kvarter

    Byens jødiske kvarter er hyggelig at gå igennem. Her er der mange restauranter, stilede cocktailbarer og masser af liv både nat og dag. Gaderne byder på vægmalerier omkring den store synagoge.

  3. Paralamentet, Fiskermands Bastionen og St. Stephens Katedral

    Er du til storslående arkitektur kan du besøge landets parlament eller byens største katedral St. Stephens. På Buda-siden kan du gå til toppen af Fiskermands Bastionen, hvorfra du har en smuk, panoramisk udsigt ud over hele byen. De hvide tårne og murerne imellem minde lidt om Walt Disneys logo – bare smukkere og ældre.

Rejs med TUI til Storbyer
De støbte sko, der står langs Donau-floden til minde om de jøder, der mistede livet under anden verdenskrig.

BILLIGE OPLEVELSER

Termiske bade

Et stort antal termiske kilder leverer varmt vand til flere uden- og indendørsbade i byen. Særligt i vinterhalvåret er det dejligt at sidde i det 37-40 grader varme vand, som damper op i den kolde luft. Mange af badene er mere end hundrede år gamle og smukt udsmykket.

Entré koster omkring kr. 100,- og dertil kommer leje af et skab. Det er en god idé at medbringe klipklapper eller badesko samt et ekstra håndklæde, når du bevæger dig rundt mellem de mange bade – særligt hvis du besøger Budapest i de kolde vintermåneder.

De gådefulde rum

Mystery Rooms eller Escape Rooms – fænomenet er fortsat forholdsvis nyt i Danmark, men i Budapest findes det næsten på hvert andet gadehjørne. Konceptet er simpelt: 3-10 personer låses inde i et rum, hvor man ved hjælp af samarbejde og logik skal forsøge at løse gåder, åbne låse og komme ud af rummet inden tiden er gået.

Rummet har ofte en historie og et tema og findes i mange forskellige niveauer for hele familien. Prisen herhjemme ligger ofte på kr. 300-400,- per person. I Budapest slipper du med samme beløb – uanset hvor mange I er. En sjov aktivitet, der helt sikkert udfordrer både familien eller vennegruppen og et godt alternativ på en regnvejrsdag.

Maden

På de fleste restauranter slipper du med omkring kr. 100,- per person for hovedretter. Drikkevarer som øl, sodavand eller et glas vin betaler du sjældent mere end kr. 15,- for. Byen har selvfølgeligt et stort udvalg af internationale restauranter, men vil du prøve den lokale gastronomi, skal du selvfølgelig smage gullaschen. Den varmer og mætter godt på en kold efterårsdag.

Er du en rigtig foodie, og vil du prøve restauranter i international verdensklasse, så skal du besøge en af Budapests fire Michellin-restauranter. For omkring kr. 1.000,- får du ofte en femretters menu med tilhørende vinmenu. Det er en god idé at bestille bord hjemmefra i god tid. Går du ind på Michellin Guidens hjemmeside, finder du omkring 20 restauranter under kategorien et godt måltid til en god pris.

Rejs med TUI til Storbyer
Prøv en skorstenskage - et stort snobrød med kanelsukker.

Julemarkeder i november og december

Budapest er især populær i julen på grund af sine mange julemarkeder. Her kan du finde massere af håndværk som strikkede huer og vanter, keramik, smykker og meget mere. Derudover er det især madboder, der fylder de hyggelige julemarkeder og selvfølgelig musik med horn og kor. Du kan varme dig på kop varm gløgg eller smage en af de lokale øl. Læs TUI's guide til de bedste julemarkeder her.

Lignende indlæg

Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.
Freyja Freyja

Svært ved at vælge? Her skal du bo på Mallorca!

Hos TUI kan du vælge mellem mere end 100 hoteller på Mallorca. Men de mange valgmuligheder kan gøre ferieplanlægning helt uoverskuelig. For hvor skal du bo, og hvilket hotel passer bedst til din ferie? Vi hjælper dig her med at vælge det helt rigtige område og hotel til netop dine behov og ønsker.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Tag på efterårsgetaway og besøg disse hjemsøgte byer

Mange byer får en helt anden stemning, når efteråret melder sin ankomst. Berlin om sommeren og Berlin om efteråret, er to helt forskellige byer. Det er måske ikke så mærkeligt, at efteråret kan få uhyggelige historier til at bliver lidt værre. Her har vi samlet syv hjemsøgte byer, hvor du kan gøre en almindelig efterårsweekend til en Halloweekend!
Laura Laura

3 spændende nyheder fra TUI

Hvis du er en rigtig globetrotter, så er du sikkert ligeså vild med at opleve nye rejsemål, som vi er! Vi løfter her sløret for nogle nyheder både for den kommende sommer med nye rejsemål i Spanien og Grækenland samt et nybygget luksushotel, når du skal undslippe vinterens kulde og blæst.
Stine Sørensen Stine Sørensen