2019-04-25

Weekend i Kroatien

Hvorfor ikke tage en weekendtur til Kroatien? Besøg hovedstaden Zagreb, det historiske Dubrovnik, Zadar med sin egen riviera eller halvøen med smukke Split. Find den helt rigtige destination til din tur – eller kombiner to over en weekend.

I samarbejde med Kroatiens turistbureaucroatiablue2NOFIwww.croatia.hr

Weekend i Dubrovnik

Dubrovnik er mere end blot en by – det er en rejseoplevelse. Byen ligger Adriaterhavet. Og er omgivet af en bymur fra middelalderen. Dubrovnik er med på UNESCOs verdensarvsliste.

Vores 5 tips til din weekend i Dubrovnik

 • Tag med svævebanen op på bjerget Srd. Se udsigten over byen, der breder sig ud under dig.
 • Gå hele ringmuren rundt. Oplev Dubrovniks stenhuse, stræder, gårdhaver og meget mere.
 • Spadser rundt i den gamle bydel. Mærk historiens vingesus når du går op og ned af den fine hovedgade Stradun.
 • Hæng ud på stranden. Dubrovnik har sin helt egen strand Banje Beach. Tag trappen fra byen lige ned til strand og sand mellem træerne. Her er gode restauranter og udsigt til øen Lokrum.
 • Game of Thrones. Er du vild med Game of Thrones, så tag en af de guidede turen, som tager dig i seriens fodspor.
Rejs med TUI til Dubrovnik
Spis middag på en af de smalle gader i Dubrovniks bymidte.

Weekend i Split

Split er en moderne storby med massere af hygge. Det er hovedstaden i Dalmatien-regionen og er Kroatiens næststørste by. Universistet, shopping, teater møder gamle bydele, havnepromenade og trendige hoteller. I Split finder du det meste.

Vores 5 tips til din weekend i Split

 • Gåtur ved havnepromenaden. Her finder du caféer, hvor du kan nyde en kaffe og se folkevrimlet, udsigten mod havet og øerne i horisonten.
 • Diocletianus Palads. Det enorme palads er opkaldt efter den romerske kejser Diocletianus. Paladset er vokset sammen med den gamle bykerne fra middelalderen, og det er en imponerende følelse at gå rundt mellem ruinerne.
 • Spis skalddyr og fisk. Split har et hav af fisk- og skalddyrsrestauranter. Fiskerbådene kommer ind om morgenen med nattens fangst til fiskemarkedet, og om aftenen kan du nyde alle delikatesserne. Mere frisk bliver det ikke.
 • Solnedgangen ved Bačvice. Bačvice er en bugt bagved havnen. Her samler lokalbefolkningen sig og nyder god mad, hyggelige barer og en fabelagtig solnedgang.
 • Tag med færgen til Brac. Brav er en ø fuld af hvide kalksten, og her finder du Kroatiens mest berømte strand Zlatni Rat.
Rejs med TUI til Split
I Split kan du nemt kombinere storbyferie med dage på stranden.

Weekend i Zadar

Kystbyen Zadar ligger 1,5 time fra Split og har sin egen riviera. Byen er Kroatiens femte største by, og den blev i 2016 udnævnt til at være Europas bedste rejsemål af organisationen ”European Best Destinations”. Byen har en historisk bydel, en livlig havn og lokker med trendige restauranter og barer.

Vores 5 tips til din weekend i Zadar

 • Besøg Havets Orgel og Solhilsnen. På kajen i Zadar finder du Havets Orgel, som er 35 orgelpiber, der spiller takket være bølgerne. Her finder du også Solhilsnen, 300 glasplader hvor solceller samler lys i løbet af dagen. Når mørket falder på, frigives energien som lys i forskellige farver.
 • Tag en bådtur. I havnen finder du både, som tager dig ud i Zadars skærgård. Hvorfor ikke besøge den ubeboede ø Galešnjak , der er formet som et hjerte?
 • Gåtur på Riva. Riva er sti langs med kanalen og ud mod havet. Gør stop ved en af de mange udeserveringer og nyd en kaffe, mens solen glimter i vandet.
 • Besøg Kalerga. Kalelarga er Zadars mest kendte gade og også en af de ældste.
 • Zadars største park. Vladimir Nazar Park er byens største park, og den ligger på toppen af byen ved fortet. Her kan du gå en tur i det grønne og se den magiske udsigt over byen og havet.
Rejs med TUI til Zadar
Zadar og dens riviera er et herligt rejsemål for en weekendtur.

Weekend i Zagreb

Zagreb er Kroatiens hovedstrad og er opdelt i forskellige dele. Den øvre bydel er det gamle Zagreb med ældre barokbygninger, og den nedre del er bygget efter jordskælvet i 1880. Det nye Zagreb finder du ved floden Sava.

Vores 5 tips til din weekend i Zagreb

 • Besøg katedralen. Zagrebs katedral er et must på din weekendtur. Katedralen er den højeste bygning i hele Kroatien og blev bygget i 1200-tallet.
 • Kirkegården Mirogoj. Denne kirkegård er efter sigende en af Europas smukkeste, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Fantastisk arkitektur, grønne planter, der vokser op af murerne og smukke statuer.
 • Tag med bjergbanen. Bjergbanen forbinder den nedre og den øvre bydel. Det er desuden verdens korteste! Fra toppen har du en fin udsigt over hele byen.
 • Sankt Marcuskirken. Kirken ligger i den øvre bydel, Gornji Grad, med et smukt tag i røde, blå og hvide kakler.
 • Gå på markedet. Dolacmarkedet ligger midt i byen, og det er en herlig oase af blomster, grønsager og souvenirer.
Rejs med TUI til Zagreb
Hovedstaden Zagreb har meget at tilbyde.

Kroatien er et land med noget for alle. Her finder du vores rejser til Kroatien.

Lignende indlæg

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

Vandreturer i Kroatien

Har du lyst til at vandre i det smukke Kroatien? Her giver vi dig tips til fantastiske vandrestier, der tager dig rundt i Dalmatiens Bjergene, søerne ved Plitvices nationalpark, til Krkas berømte vandfald og rundt mellem kroer og vingårde på øen Brac.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-25

Verdens 10 bedste strande

Hvidt sand, turkist vand og vajende palmer eller mere action-fyldt strandliv med snorkling, surfing og vind i håret? Her er vores bud på verdens absolut bedste drømmestrande. Turen tager os både til Thailand, Mexico og Middelhavet. Så er det bare op til dig at beslutte, hvilken af strandene der skal være den første på din rejseplan.
Anja Jensen Anja Jensen 2016-12-16

Ferie på budget – en weekendtur til Budapest

Gamle, hyggelige bydele med små restaurationer. Den rolige Donau-flod, som deler de to bydele, Buda og Pest. Udsøgte Michellin-restauranter, der faktisk er til at betale. En flyrejse på omkring to timer gør Budapest til et oplagt rejsemål for en (forlænget) weekend. Og byen har masser af oplevelser at byde på – også til dig, der rejser på budget.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-01-21