2019-06-13

Udflugter på historiske Samos

Samos er en ø, der har noget for alle - afslappende byer, herlige strande og grønne skove. Øens rige historie gør, at den er fuldspækket med historiske spor. Øen har været knudepunkt mellem forskellige kulturer og religioner og mange afgørende hændelser gennem tiden. Det giver mulighed for nogle fantastiske oplevelser - du skal bare vide, hvor du finder dem. Vi hjælper gerne og lister her de bedste udflugter på Samos.

Samos har lokket mange folkeslag til. Fra tyranen Polycrates og de mægtige persere, til romerne og senere ottomanerne. Øen har set både krig, revolutioner og konflikter. Det er steder fra svundne tider, formet af tidens tand, som i dag lokker eventyrlystne soldyrkere til.

De bedste udflugter med TUI på Samos

1. Ørundtur - for den kultur interesserede

Her får du mange guldkorn på en gang. Udflugten er en hel dag, hvor du besøger et kloster, et keramikværksted og har mulighed for at prøve vin i Karlovassi og udforske byerne Potami og Kokkari. Men dagen starter ved Hera-templet. Hera var en af de vigtigste græske gudinder, og ifølge myten blev hun født ved Heraion, hvor tempel-ruinerne ligger i dag.

Tag med TUI på udflugt
På vores heldagstur rundt på øen får du mulighed for at opleve flere smukke byer, et tempel og et kloster.

2. Aftentur - for madfantasten

En hyggelig aften i Pythagorion eller Kokkari. Her bliver du transporteret til og fra hotellet. Du kan udforske Samos' hvidkalkede småbyer, og alt hvad de har at byde på, på egen hånd. Oplev de gode smage og hyggelige gåture i havnen, mens mørket lægger sig over byen.

Tag med TUI på udflugt
Oplev den magiske solnedgang på en aftentur til Pythagorion eller Kokkari.

3. Kystvandring og strande på Samos

Her kommer du til billedeskønne steder, der ikke kan nåes med bil. Vandring, smukke strande og badning er i fokus på denne heldagsudflugt. Vi begynder i byen Drakei, og til fods kommer vi til den paradislignende sandstrand Megalo Seitani. Her hviler vi os, bader i det turkise hav og spiser den medbragte frokost. Næste stop er Potami. Efter sådant et eventyr er benene ofte ret trætte. Heldigvis kan vi tage bussen tilbage til hotellet.

Tag med TUI på udflugt
Vandring langs med kysten er en god måde at komme til steder, hvor bilen ikke når.

4. Patmos - Åbenbaringsøen

Udnyt ferien til at opleve endnu en ø. En behagelig færgetur tager dig mod sydvest og til Patmos, hvor du i løbet af dagen kan opleve det middelalderlige Johannes Kloster, den hvide by Chora, Apokalypsgrotten og havnebyen Skala. Udover alt dette får du tid på egen hånd til at opleve de charmende gader, små butikker og nyde velsmagende mad fra en lokal taverna.

Tag med TUI på udflugt
Fantastisk udsigt over den lille ø, Patmos, nær Samos. Her ses Chora og Johannes Klosteret, som blev grundlagt i 1088.

Oplev øen på egen hånd

Grækenlands øer myldrer med kultur og historie. Ofte ligger byerne så kompakt, at du kan gå i mellem dem. For alle dem, som vil tage på længere ture på egen hånd, er der flere muligheder. Du kan leje taxi mellem byerne eller leje en bil. Vil du have fleksibilitet og ikke være afhængig af tidtabellerne, så lej en cykel eller scooter. Husk bare hjelm og kontroller, at din forsikring dækker.

Kollektiv trafik med bus og båd er trods alt det mest populære til at komme rundt mellem øernes byer, strande og seværdigheder. Det er både billigt og nemt. Trafikken er også mere reglmæssig i sommerhalvåret end om vinteren.

Her kan du om flere oplevelser på Samos.

Lignende indlæg

Tel Aviv – tips og perler

Man taler ofte om byerne omkring Middelhavet, der giver dig mulighed for at kombinere sol og bad med byens puls – blandt dem er Tel Aviv sammen med Barcelona, Palma og Athen. Uanset om du rejser til Tel Aviv for badferie, shopping eller kulinariske oplevelser, så har byen noget at tilbyde året rundt.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-15

Find den kanariske ø, som passer til dig

Er du til shopping, surfing eller naturoplevelser? Måske du vil blande forskellige aktiviteter. De Kanariske Øer har mange ting til fælles for eksempel den lune varme og de dejlige strande. Men der er også mange ting der adskiller dem; både natur, oplevelser og kultur. Her kan du læse, hvad der kendetegner den enkelte ø og finde netop den ø, der passer til din ferie.
Laura Laura 2019-09-21

Hoteller i Grækenland hvor All Inclusive indgår

Det, at man ikke skal spekulere over om lommepengene slår til, giver en virkelig skøn følelse i ferien. Sådan er det, når du bestiller ferie på et All Inclusive-hotel, hvor både mad og drikke indgår. Her har vi samlet nogle af vores bedste hoteller i det græske øhav, hvor All Inclusive indgår. Vælg mellem Kos, Rhodos, Zakynthos, Samos, Kreta eller Korfu.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-09-19

Svært ved at vælge? Her skal du bo på Mallorca!

Hos TUI kan du vælge mellem mere end 100 hoteller på Mallorca. Men de mange valgmuligheder kan gøre ferieplanlægning helt uoverskuelig. For hvor skal du bo, og hvilket hotel passer bedst til din ferie? Vi hjælper dig her med at vælge det helt rigtige område og hotel til netop dine behov og ønsker.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-17