2019-06-13
Stine Sørensen
Samos er en ø, der har noget for alle - afslappende byer, herlige strande og grønne skove. Øens rige historie gør, at den er fuldspækket med historiske spor. Øen har været knudepunkt mellem forskellige kulturer og religioner og mange afgørende hændelser gennem tiden. Det giver mulighed for nogle fantastiske oplevelser - du skal bare vide, hvor du finder dem. Vi hjælper gerne og lister her de bedste udflugter på Samos.

Samos har lokket mange folkeslag til. Fra tyranen Polycrates og de mægtige persere, til romerne og senere ottomanerne. Øen har set både krig, revolutioner og konflikter. Det er steder fra svundne tider, formet af tidens tand, som i dag lokker eventyrlystne soldyrkere til.

De bedste udflugter med TUI på Samos

1. Ørundtur - for den kultur interesserede

Her får du mange guldkorn på en gang. Udflugten er en hel dag, hvor du besøger et kloster, et keramikværksted og har mulighed for at prøve vin i Karlovassi og udforske byerne Potami og Kokkari. Men dagen starter ved Hera-templet. Hera var en af de vigtigste græske gudinder, og ifølge myten blev hun født ved Heraion, hvor tempel-ruinerne ligger i dag.

Tag med TUI på udflugt
På vores heldagstur rundt på øen får du mulighed for at opleve flere smukke byer, et tempel og et kloster.

2. Aftentur - for madfantasten

En hyggelig aften i Pythagorion eller Kokkari. Her bliver du transporteret til og fra hotellet. Du kan udforske Samos' hvidkalkede småbyer, og alt hvad de har at byde på, på egen hånd. Oplev de gode smage og hyggelige gåture i havnen, mens mørket lægger sig over byen.

Tag med TUI på udflugt
Oplev den magiske solnedgang på en aftentur til Pythagorion eller Kokkari.

3. Kystvandring og strande på Samos

Her kommer du til billedeskønne steder, der ikke kan nåes med bil. Vandring, smukke strande og badning er i fokus på denne heldagsudflugt. Vi begynder i byen Drakei, og til fods kommer vi til den paradislignende sandstrand Megalo Seitani. Her hviler vi os, bader i det turkise hav og spiser den medbragte frokost. Næste stop er Potami. Efter sådant et eventyr er benene ofte ret trætte. Heldigvis kan vi tage bussen tilbage til hotellet.

Tag med TUI på udflugt
Vandring langs med kysten er en god måde at komme til steder, hvor bilen ikke når.

4. Patmos - Åbenbaringsøen

Udnyt ferien til at opleve endnu en ø. En behagelig færgetur tager dig mod sydvest og til Patmos, hvor du i løbet af dagen kan opleve det middelalderlige Johannes Kloster, den hvide by Chora, Apokalypsgrotten og havnebyen Skala. Udover alt dette får du tid på egen hånd til at opleve de charmende gader, små butikker og nyde velsmagende mad fra en lokal taverna.

Tag med TUI på udflugt
Fantastisk udsigt over den lille ø, Patmos, nær Samos. Her ses Chora og Johannes Klosteret, som blev grundlagt i 1088.

Oplev øen på egen hånd

Grækenlands øer myldrer med kultur og historie. Ofte ligger byerne så kompakt, at du kan gå i mellem dem. For alle dem, som vil tage på længere ture på egen hånd, er der flere muligheder. Du kan leje taxi mellem byerne eller leje en bil. Vil du have fleksibilitet og ikke være afhængig af tidtabellerne, så lej en cykel eller scooter. Husk bare hjelm og kontroller, at din forsikring dækker.

Kollektiv trafik med bus og båd er trods alt det mest populære til at komme rundt mellem øernes byer, strande og seværdigheder. Det er både billigt og nemt. Trafikken er også mere reglmæssig i sommerhalvåret end om vinteren.

Her kan du om flere oplevelser på Samos.

Lignende indlæg

Oplev endnu flere af Thailands strande med en kombinationsrejse

Thailand har nogle af verdens smukke strande. Men hvorfor ikke opleve endnu flere paradisstrande på én og samme ferie? Med TUI er det nemt at bestille en kombinationsrejse og rejse rundt i smilenes land. Her kan du læse mere om kombinationsrejser i Thailand – og så giver vi dig selvfølgelig listen med Thailands 10 bedste strande, så du kan finde dine favoritter og vælge de helt rigtige rejsemål i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-20

Snorkel i Grækenland

Grækenlands turkise vand og hundredevis af øer har alle forudsætninger for en fantastisk snorkeltur, men hvor skal du tage hen for at få den bedste snorkeloplevelse?
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-18

Bestil din egen villa på Cypern

Har du overvejet at leje hus på Cypern? Med os kan du bestille hele pakken, både egen villa og fly. Vi har flere villaer at vælge mellem, nogle med fire soveværelser og plads til 8 personer! Du kan blandt andet vælge at bo i en villa med havudsigt eller med adgang til børneklub på et nærliggende hotel. Læs mere og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-12

Hvad får du med All Inclusive – interview med en ekspert

Når du vælger All Inclusive indgår alle måltider og drikkevarer. Men hvis du synes, det kan være svært at planlægge aftensmad for tre-fire personer forstil dig så en hverdag, hvor du skal planlægge alle dagens måltider, servereret i tre forskellige restauranter for flere hundrede gæster. Vi har taget en snak med Angel Rivero, som arbejder for Nordotel. Vi har spurgt ham, hvordan man sikrer, at alle familiens favoritter præsenteres samtidig med, at man byder på nye madoplevelser i Bahia Feliz på Gran Canaria.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-09