Inspiration
Det skal du opleve i Mexico

Det skal du opleve i Mexico

2017-11-29

Svajende palmer, hvidt sand, turkist vand og guacamole i lange baner. Med en placering mellem Den Mexicanske Golf og det Caribiske Hav er Mexico et strandparadis uden lige. Her giver vi de bedste tips til oplevelser du ikke må misse.

Isla Contoy

Brede hvide og rene sandstrande, tropiske fugle og et funklende koralrev, der skinner gennem det klare vand er nogle af kendetegnene ved øen Isla Contoy. Øen er en del af et beskyttet naturreservat, hvor der bor op op imod 152 tropiske fuglearter. På øen findes en udkigspost, hvor det er muligt at se den flotte natur i samspil med havet fra oven. Et besøg på Isla Contoy er en oplevelse uden lige – også hvis man ikke er fugleentusiast, er stranden og vandet er nemlig også helt fantastisk.

Fra udkigsposten har man en fantastisk udsigt over Isla Contoy og det omkringliggende hav.

Isla Mujeres

Fra en ø til en anden. Ud for Cancuns kyst ligger den lille ø Isla Mujeres. Øen har en afslappende og rolig atmosfære sammenlignet med turistmagneten Cancun, som ligger 20 minutter væk i båd. Øen er kendt for at have meget smukke solopgange og -nedgange. Hvis du bevæger dig mod den sydlige del af øen ved solopgang, kan du blive den første i hele Mexico til at se solen. Vil du hellere opleve den gå ned, skal du tage til den vestlige del af Playa Norte. Øen er ikke mere end 7 km lang og 800 meter bred, hvorfor mange vælger at leje en golfbil for at udforske øen på egen hånd. Det omkringliggende koralrev har et rigt fiskeliv, og indbyder til snorkling. Øen passer perfekt til både en endagstur eller flere overnatninger.

På Playa del Norte kan du nyde en fantastisk solnedgang. Brug f.eks. hele dagen på den fine strand, og nyd det smukke syn, når solen farver himlen.

Tulum

Tulum er blandt mange kendt som værende området med nogle af landets flotteste strande. Byen er også kendt for sine velbevarede Maya-ruiner, som ligger ud til havet. Grundet byens placering menes den at have været en vigtig handelspost indtil spanierne kom i 1518. Den mest imponerende bygning er El Castillo. Denne ligger helt ud til havet, og da bygningen er fredet, er det kun muligt at beundre den udefra.

Chichén Itzá

Med titlen som en af verdens nye syv vidundere er ruinbyen Chichén Itzá et must at se, hvis man rejser til Mexico. En af hovedattraktionerne er Kukulkanpyramiden, som er en matematisk bygning uden lige. Der er tænkt på enhver detalje, da den blev bygget, og står man det helt rigtige sted og klapper, bevæger lyden sig hele vejen op af de 91 trappetrin og ind i templet, der er bygget til ære for mayaernes fjerde slangegud, Kukulkan, for at give genlyd. Hvorfor der netop er 91 trin finder du af ved at gange tallet med fire – en for hver side af pyramiden. Tallet 365 fås – antallet af dage i solåret. Hvis man dertil lægger de ni terasser, der findes på hver side af trappen sammen, giver det 18 – antallet af måneder i mayaernes 260-dages kalender. Tæller man antallet af stenpaneler på hver side fås tallet 52, hvilket er en Toltec-cyklus, altså det antal år, der går mellem hver gang de to kalendere mødes. Hvis du ikke allerede var imponeret, kan jeg fortælle, at hvis du kommer på forårs- og efterårsjævndøgn, falder solens stråler sådan, at pyramiden tegner en lang slangekrop hele vejen fra templet på toppen til det kæmpe slangehoved i sten for foden af trappen på den vestlige facade af pyramiden. Når man siger, at mayaerne var dygtige er det altså ikke for sjov!

Kukulkanpyramiden i Chichén Itza - et af verdens nye syv vidundere.

Isla del Holbox

Fra de kloge mayaers bygninger til endnu et barfodsparadis – øen Isla del Holbox. Den naturfredede ø er indbegrebet af idyl. Her er der fine sandkornede strande, turkist hav, gader af sand og hoteller med palmebladstage. Øen har et enkelt centrum, hvor turisternes liv blender ind med lokalbefolkningens. Her er stemningen hyggelig og autentisk. Noget helt specielt ved øen er, at der ikke findes nogle biler. Alt transport foregår til fods, cykel eller i golfbiler. Da øen ligger ved lagunen Yalahao er Isla de Holbox tilholdssted for mange forskellige fuglearter. Du kan blandt andet se pelikaner, rosa flamingoer og sjældne havfuglearter. I perioden fra maj til september passerer mange hvalhajer øen. Har du dykkercertifikat – kan du i den periode få en oplevelse for livet.

På Isla del Holbox er stemningen rolig og strandene indnyder til total afslapning.

Cenoter

Ferskvandshuller – cenoter – er en af Yucután-halvøens kendetegn. Cenoterne er naturskabte brønde. Halvøen består af mange kalkbjergarter, som for mange år siden er blevet gennemhullet af regnvand, som er trængt ned til undergrunden. Her er der opstået et hulrum, og den øverste del er senere hen styrtet sammen, så man kan se det blå/grønne vand. Cenoterne havde en stor betydning for mayaerne, da de i sin tid  forsynede dem med frisk drikkevand. Nu til dags er det muligt at snorkle og bade i cenoterne.

Snorkel i en af de underjordiske cenoter.

Har du fået lyst til at besøge en eller flere af disse fantastiske steder i Mexico? Fortvivl ikke – vi hos TUI tilbyder udflugter til alle stederne. Du kan finde dem og læse mere om priser og program her.