2019-09-15

Sådan mindsker vi forbruget af plastik – skridt for skridt

Den skræmmende stigning af plastikaffald, særligt i verdenshavene, er en af de største og mest alvorlige miljøtrusler. Kun omkring 15 procent plastik bliver i dag genanvendt (OECD), og hvert år ender omkring otte millioner tons plastikaffald i havene (UNEP). Det svarer omtrent til til en fuld skaldebil i minuttet ifølge World Economic Forum. Hos TUI mindsker vi derfor forbruget af engangsplast på vores egne hoteller.

Hvis vi tillader og bidrager til at disse skræk-tal får lov til at fortsætte, så vil der være mere plastik end fisk i verdenshavene i år 2050 (The Ellen MacArthur Foundation). Det er derfor afgørende, at vi gør, hvad vi kan for at begrænse vores forbrug af plastik.

Nedbrydelige sugerør

I 2018 var sugerør det produkt, vi i størst udstrækning begrænsede på vores egne hoteller, og omkring 60 procent af hotellerne stoppede helt med at anvende plastiksugerør. Hos RUI-hotellerne i Spanien, Portugal og Kap Verde, bliver gæsterne nu tilbudt et bionedbrydeligt sugerør frem for et i plastik. Det kan du læse mere om her.

TUI arbejder for mere bæredygtige rejser

Forbruget af plastik bliver mindre på hoteller og fly

Der er stadig masser vi kan gøre, og derfor er hotellerne nu i gang med at erstatte kopper, bestik, poser, toiletartikler og emballagen i engangsplast.

Ombord på vores egne fly har vi erstattet rørepindene i plastik med nogen af træ, og vi har mindsket andelen af plastikemballage på flyet. Disse ændringer alene betyder en årlig besparelse på 12 millioner plastikartikler.

TUI arbejder for mere bæredygtige rejser

Sammen samler vi skrald

Vi vil gerne fremhæve den gode vilje, vi har mærket fra vores gæster. I 2018 rengjorde 1 400 medarbejdere og TUI-rejsende 52 strande, svarende til en kyststrækning på mere end 80 kilometer og indsamlede 4½ tons skrald. Indsamlingen af skrald på strandene på mange af vores rejsemål er en årlig tilbagevendende begivenhed.

Retningslinjer for at stoppen brugen af engangsplast

I 2019 har TUI lanceret retningslinjer for hotellerne med udgangspunkt i at reducere, genbruge, erstatte og genanvende engangsplast. Det handler om at give praktiske råd og alternativer til engangsplast, og kommunikere på en enkel måde, der når ud til alle dele båden inden for organisationen samt udenfor til gæster og leverandører.

Du kan læse retningslinjerne for hotellerne her.

Lignende indlæg

RIU – fra paradisstrand til storby

RIU-hotellerne har mange gæster, der vender tilbage år efter år. Maden er i topklasse, servicen er ud over det sædvanelige, og du er altid sikker på en god beliggenhed. Hvad du måske ikke vidste om RIU er, at hotellerne både findes på paradisøer og i storbyer. Her lister vi nogle fantastiske RIU-hoteller, du bør besøge snarest.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-20

En bæredygtig fremtid for elefanterne i Asien

Elefantridning og –shows er enormt stressende for elefanter. Alligevel er der forsat mange turister, der deltager i udflugterne og besøger de mange shows. TUI Care Foundation og World Animal Protection er derfor gået sammen for at skabe en bedre tilværelse for cirka 1 500 asiatiske elefanter i fangeskab frem mod 2020. Det primære fokus er på Thailand, men projektet dækker også andre dele, hvor andelen af elefanter i fangeskab er stor som Laos, Kambodja, Nepal, Indien og Sri Lanka.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-08-03

Bæredygtig luksus på Blue Star Euphoria

Blue Star Euphoria Resort er et nyt 5-stjernet hotel i den maleriske fiskerby Kolimbari. Det ligger på et 60 000 kvadratmeter stort strandområde omgivet af smuk natur og krystalklart vand. Euphoria Resort ligger ikke bare nær Chania (23 kilometer), og det er det perfekte udgangspunkt til alle de strande, du bare må besøge på Kreta; såsom smukke Falassaerne og Elafonissi samt den fantastiske lagune Balos. Her kan ud læse mere om hotellet i et interview med Marietta Mathioulaki, ejer af Blue Star Euphoria.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-08-01

Klimakompenserede familiehoteller – kun hos TUI

TUI Family Life hedder hotellerne til familiens bedste ferie. Der finder du alt fra store pools til børneklubber, fitnesstræning, sund mad og meget andet. Men ikke nok med det. TUI er desuden det eneste selskab i rejsebranchen, der klimakompenserer sine førende hotelkoncepter for familier. Og det gælder i øvrigt også alle vores andre koncepthoteller.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-06