Sådan mindsker vi forbruget af plastik – skridt for skridt

Den skræmmende stigning af plastikaffald, særligt i verdenshavene, er en af de største og mest alvorlige miljøtrusler. Kun omkring 15 procent plastik bliver i dag genanvendt (OECD), og hvert år ender omkring otte millioner tons plastikaffald i havene (UNEP). Det svarer omtrent til til en fuld skaldebil i minuttet ifølge World Economic Forum. Hos TUI mindsker vi derfor forbruget af engangsplast på vores egne hoteller.

Hvis vi tillader og bidrager til at disse skræk-tal får lov til at fortsætte, så vil der være mere plastik end fisk i verdenshavene i år 2050 (The Ellen MacArthur Foundation). Det er derfor afgørende, at vi gør, hvad vi kan for at begrænse vores forbrug af plastik.

Nedbrydelige sugerør

I 2018 var sugerør det produkt, vi i størst udstrækning begrænsede på vores egne hoteller, og omkring 60 procent af hotellerne stoppede helt med at anvende plastiksugerør. Hos RUI-hotellerne i Spanien, Portugal og Kap Verde, bliver gæsterne nu tilbudt et bionedbrydeligt sugerør frem for et i plastik. Det kan du læse mere om her.

TUI arbejder for mere bæredygtige rejser

Forbruget af plastik bliver mindre på hoteller og fly

Der er stadig masser vi kan gøre, og derfor er hotellerne nu i gang med at erstatte kopper, bestik, poser, toiletartikler og emballagen i engangsplast.

Ombord på vores egne fly har vi erstattet rørepindene i plastik med nogen af træ, og vi har mindsket andelen af plastikemballage på flyet. Disse ændringer alene betyder en årlig besparelse på 12 millioner plastikartikler.

TUI arbejder for mere bæredygtige rejser

Sammen samler vi skrald

Vi vil gerne fremhæve den gode vilje, vi har mærket fra vores gæster. I 2018 rengjorde 1 400 medarbejdere og TUI-rejsende 52 strande, svarende til en kyststrækning på mere end 80 kilometer og indsamlede 4½ tons skrald. Indsamlingen af skrald på strandene på mange af vores rejsemål er en årlig tilbagevendende begivenhed.

Retningslinjer for at stoppen brugen af engangsplast

I 2019 har TUI lanceret retningslinjer for hotellerne med udgangspunkt i at reducere, genbruge, erstatte og genanvende engangsplast. Det handler om at give praktiske råd og alternativer til engangsplast, og kommunikere på en enkel måde, der når ud til alle dele båden inden for organisationen samt udenfor til gæster og leverandører.

Du kan læse retningslinjerne for hotellerne her.

Lignende indlæg

TUI er Danmarks mest bæredygtige rejseselskab

TUI er Danmarks mest bæredygtige rejseselskab i kategorien ”Rejser” ifølge danske forbrugere. Det fremgår af årets Sustainable Brand Index. Sustainable Brand Index er Europas største uafhængige varemærkestudie med fokus på bæredygtighed. Selv i Sverige ligger TUI i toppen af listen.
Sissi F.N Sissi F.N

Dreamliner. Længere rejser med mindre udslip

På TUIs oversøiske flyvninger benytter vi de mest energieffektive fly. En Dreamliner bruger op til 20 procent mindre brændstof end andre fly af samme størrelse, hvilket reducerer udslippet markant. Vi har set nærmere på flyet, der i vinter kan bringe dig til Thailand, Vietnam, Mexico og flere andre tropiske rejsemål.
Stine Sørensen Stine Sørensen

En bæredygtig fremtid for elefanterne i Asien

Elefantridning og –shows er enormt stressende for elefanter. Alligevel er der forsat mange turister, der deltager i udflugterne og besøger de mange shows. TUI Care Foundation og World Animal Protection er derfor gået sammen for at skabe en bedre tilværelse for cirka 1 500 asiatiske elefanter i fangeskab frem mod 2020. Det primære fokus er på Thailand, men projektet dækker også andre dele, hvor andelen af elefanter i fangeskab er stor som Laos, Kambodja, Nepal, Indien og Sri Lanka.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Bæredygtig luksus på Blue Star Euphoria

Det lokale miljø, ny teknik og bæredygtige løsninger har der været særlig fokus på, når det drejer sig om design, byggeri og anvendelse af Blue Star Euphoria Resort på Kreta. Hotelejeren Marietta Mathioulaki, den ledende bygningsingeniør og mor til to børn, fortæller om bæredygtighed på dette femstjernede hotel.
Stine Sørensen Stine Sørensen