Inspiration
RIU-hotellerne bruger miljøvenlige sugerør

RIU-hotellerne bruger miljøvenlige sugerør

2018-09-12

Siden 1. juni 2018 har RIU Hotels & Resorts tilbudt genanvendelige sugerør på sine hoteller i Spanien og Portugal. En måned senere gjaldt det samme på Kap Verde-øerne, og RIU håber ligeledes på at kunne indføre dette på alle sine hoteller i Mexico og Caribien fra og med år 2019.

Sugerørene, som allerede findes på mere end 35 RIU-hoteller på Kanariøerne, Andalusien, Algarve, Madeira samt Kap Verde-øerne Sal og Boa Vista, er 100 procent biologisk nedbrydelige og genanvendelige. Med andre ord så nedbrydes de, når de kommer i kontakt med andet organisk affald og omdannes til kompost eller gødning.

Nedbrydningstiden afhænger af fugtighed og temperatur, men under normale forhold sker det inden for 40 dage uden at efterlade noget synligt eller giftigt affald en relevant pointe når man tænker på, at det tager et almindeligt sugerør omkring 500 år at nedbrydes.

Det tager omkring 40 dage for de genanvendelige sugerør at nedbrydes – et almindeligt sugerør af plastik tager 500 år om at forsvinde.

Ændrede rutiner omkring sugerør

For at fremme genanvendelsen og mindske forbruget af sugerør på hotellernes hotelbarer og -restauranter, har RIU ændret deres rutiner. Gæsterne får kun et sugerør, hvis de selv beder om et, med undtagelse af et par enkelte drinks, hvor det er nødvendigt med sugerør for at kunne drikke drinken. De holder desuden øje med, at barer og restauranter sørger for at sortere sugerørene som organisk affald til senere kompostering.

Dette initiativ er i tråd med den plan, EU-kommissionen har om at forbyde en række plastikartikler, herunder sugerør, engangsbestik og – tallerkner (et forslag som dog først skal godkendes af Europarlamentet og EU’s regeringer, inden det kan træde i kraft).

På RIU-hotellerne får du nu kun et sugerør, hvis du selv beder om det. Det skal hjælpe med at mindske forbruget.

Balearernes regering har også fremlagt et lovforslag angående affaldshåndtering for at eliminere engangsservice af plastik som potentielt kan træde i kraft fra 1. januar 2020. Dette vil indebære, at distribution og salg af sugerør og andre plastikbeholdere forbydes.

I Spanien anvendes der årligt fem millioner sugerør, men på verdensplan er der tale om en milliard sugerør hver eneste dag. Til trods for at de virker uskadelige, og at de til og med er dekorative i drinks, anses de for at være en af de største årsager til forurening i havet, og står for 4 procent af de otte tons plastikaffald som i dag findes i verden.

Unikke poolområder og fantastisk service er bare nogle af RIU's kendetegn.

RIU-hotellerne har sans for enhver detalje såsom design, poolområder, god beliggenhed, mad tilberedt med kærlighed og betænksom service. Her finder du alle vores RIU-hoteller.