RIU-hotellerne bruger miljøvenlige sugerør

2018-09-12
Stine Sørensen
Siden 1. juni 2018 har RIU Hotels & Resorts tilbudt genanvendelige sugerør på sine hoteller i Spanien og Portugal. En måned senere gjaldt det samme på Kap Verde-øerne, og RIU håber ligeledes på at kunne indføre dette på alle sine hoteller i Mexico og Caribien fra og med år 2019.

Sugerørene, som allerede findes på mere end 35 RIU-hoteller på Kanariøerne, Andalusien, Algarve, Madeira samt Kap Verde-øerne Sal og Boa Vista, er 100 procent biologisk nedbrydelige og genanvendelige. Med andre ord så nedbrydes de, når de kommer i kontakt med andet organisk affald og omdannes til kompost eller gødning.
Nedbrydningstiden afhænger af fugtighed og temperatur, men under normale forhold sker det inden for 40 dage uden at efterlade noget synligt eller giftigt affald

en relevant pointe når man tænker på, at det tager et almindeligt sugerør omkring 500 år at nedbrydes.

Miljøvenlige sugerør; TUI, RIU
Det tager omkring 40 dage for de genanvendelige sugerør at nedbrydes – et almindeligt sugerør af plastik tager 500 år om at forsvinde.

Ændrede rutiner omkring sugerør

For at fremme genanvendelsen og mindske forbruget af sugerør på hotellernes hotelbarer og -restauranter, har RIU ændret deres rutiner. Gæsterne får kun et sugerør, hvis de selv beder om et, med undtagelse af et par enkelte drinks, hvor det er nødvendigt med sugerør for at kunne drikke drinken. De holder desuden øje med, at barer og restauranter sørger for at sortere sugerørene som organisk affald til senere kompostering.
Dette initiativ er i tråd med den plan, EU-kommissionen har om at forbyde en række plastikartikler, herunder sugerør, engangsbestik og – tallerkner (et forslag som dog først skal godkendes af Europarlamentet og EU's regeringer, inden det kan træde i kraft).

RIU; TUI; Miljø
På RIU-hotellerne får du nu kun et sugerør, hvis du selv beder om det. Det skal hjælpe med at mindske forbruget.

Balearernes regering har også fremlagt et lovforslag angående affaldshåndtering for at eliminere engangsservice af plastik som potentielt kan træde i kraft fra 1. januar 2020. Dette vil indebære, at distribution og salg af sugerør og andre plastikbeholdere forbydes.
I Spanien anvendes der årligt fem millioner sugerør, men på verdensplan er der tale om en milliard sugerør hver eneste dag. Til trods for at de virker uskadelige, og at de til og med er dekorative i drinks, anses de for at være en af de største årsager til forurening i havet, og står for 4 procent af de otte tons plastikaffald som i dag findes i verden.

Pool; RIU; TUI
Unikke poolområder og fantastisk service er bare nogle af RIU's kendetegn.

RIU-hotellerne har sans for enhver detalje såsom design, poolområder, god beliggenhed, mad tilberedt med kærlighed og betænksom service. Her finder du alle vores RIU-hoteller.

Lignende indlæg

Riad i Marrakech

Gaderne i Marrakech vrimler med sælgere, gademusikanter, knallerter og æsler læsset med tæpper og tekstiler. Åbner du porten til en riad, Marokkos svar på et bed & breakfast, bliver du mødt af et fredfyldt, stille og nærmest magisk sted bare få meter fra den myldrende medina. At bo på en riad i Marokko er ikke bare beroligende for sjælen, men også en drøm for dig, som interesser sig for indretning.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-09-04

En madrejse i Las Palmas

Det startede som en åben handelsplads i Las Palmas i 1787. Eller som markedets mest farverige frugthandlere José Quintana udtrykker det: "Min familie har solgt frugt her, før det overhovedet var et marked. Bare nogle æsler, vogne og vores varer." I dag er markedshallen Mercado de Vegueta et naturligt indslag for den madinteresserede Gran Canaria-rejsende og en grogrund for det lokale og traditionelle, såvel som for nye initiativer.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-08-16

Nyhed! TUI Blue – et hotelkoncept for individualister

Velkommen til et helt nyt hotelkoncept! TUI Blue passer til dig, som selv vil forme dine dage og kunne vælge imellem alt fra træning af krop såvel som sind til rejsemålets kulinariske specialiteter og insider-tips om autentiske oplevelser. Alt sammen i moderne omgivelser og naturligvis med pools, spa og restauranter i topklasse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-07-02

Rejs til fest og farver

For mange er sommer og ferie lig med fester i de lune sommernætter. Men hvor finder du de bedste fester til sommer? Vi har samlet nogle af de mest festlige rejsemål, hvor du ikke blot finder klubber og barer, men også bløde sandstrande, luksuriøse pools og turkist vand, hvor du kan slappe af dagen derpå.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-06-18