RIU-hotellerne bruger miljøvenlige sugerør

2018-09-12
Stine Sørensen
Siden 1. juni 2018 har RIU Hotels & Resorts tilbudt genanvendelige sugerør på sine hoteller i Spanien og Portugal. En måned senere gjaldt det samme på Kap Verde-øerne, og RIU håber ligeledes på at kunne indføre dette på alle sine hoteller i Mexico og Caribien fra og med år 2019.

Sugerørene, som allerede findes på mere end 35 RIU-hoteller på Kanariøerne, Andalusien, Algarve, Madeira samt Kap Verde-øerne Sal og Boa Vista, er 100 procent biologisk nedbrydelige og genanvendelige. Med andre ord så nedbrydes de, når de kommer i kontakt med andet organisk affald og omdannes til kompost eller gødning.
Nedbrydningstiden afhænger af fugtighed og temperatur, men under normale forhold sker det inden for 40 dage uden at efterlade noget synligt eller giftigt affald

en relevant pointe når man tænker på, at det tager et almindeligt sugerør omkring 500 år at nedbrydes.

Miljøvenlige sugerør; TUI, RIU
Det tager omkring 40 dage for de genanvendelige sugerør at nedbrydes – et almindeligt sugerør af plastik tager 500 år om at forsvinde.

Ændrede rutiner omkring sugerør

For at fremme genanvendelsen og mindske forbruget af sugerør på hotellernes hotelbarer og -restauranter, har RIU ændret deres rutiner. Gæsterne får kun et sugerør, hvis de selv beder om et, med undtagelse af et par enkelte drinks, hvor det er nødvendigt med sugerør for at kunne drikke drinken. De holder desuden øje med, at barer og restauranter sørger for at sortere sugerørene som organisk affald til senere kompostering.
Dette initiativ er i tråd med den plan, EU-kommissionen har om at forbyde en række plastikartikler, herunder sugerør, engangsbestik og – tallerkner (et forslag som dog først skal godkendes af Europarlamentet og EU's regeringer, inden det kan træde i kraft).

RIU; TUI; Miljø
På RIU-hotellerne får du nu kun et sugerør, hvis du selv beder om det. Det skal hjælpe med at mindske forbruget.

Balearernes regering har også fremlagt et lovforslag angående affaldshåndtering for at eliminere engangsservice af plastik som potentielt kan træde i kraft fra 1. januar 2020. Dette vil indebære, at distribution og salg af sugerør og andre plastikbeholdere forbydes.
I Spanien anvendes der årligt fem millioner sugerør, men på verdensplan er der tale om en milliard sugerør hver eneste dag. Til trods for at de virker uskadelige, og at de til og med er dekorative i drinks, anses de for at være en af de største årsager til forurening i havet, og står for 4 procent af de otte tons plastikaffald som i dag findes i verden.

Pool; RIU; TUI
Unikke poolområder og fantastisk service er bare nogle af RIU's kendetegn.

RIU-hotellerne har sans for enhver detalje såsom design, poolområder, god beliggenhed, mad tilberedt med kærlighed og betænksom service. Her finder du alle vores RIU-hoteller.

Lignende indlæg

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12

Boutiquehoteller i Thailand – fra budget til luksus

Er du hotelnørd med hang til at være gæst i et personligt indrettet ”hjem” på ferien? Så skal du kigge nærmere på vores boutiquehoteller – små intime hoteller med fokus på design og personlig atmosfære. Her finder du nogle af vores favorit boutiquehoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-09

Luksuriøse RUI-hoteller til vinter

RUI Palace er vores mest luksuriøse RUI-hoteller. De ligger altid ved stranden, servicen er verdensklasse, og maden er af den højeste kvalitet med et stort udbud. Her giver vi vores bedste tips til vinterens bedste hoteller på Kanarieøerne, Kap Verde og lidt længere væk som Maldiverne og Zanzibar.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-26

Riad i Marrakech

Gaderne i Marrakech vrimler med sælgere, gademusikanter, knallerter og æsler læsset med tæpper og tekstiler. Åbner du porten til en riad, Marokkos svar på et bed & breakfast, bliver du mødt af et fredfyldt, stille og nærmest magisk sted bare få meter fra den myldrende medina. At bo på en riad i Marokko er ikke bare beroligende for sjælen, men også en drøm for dig, som interesser sig for indretning.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-09-04