2017-03-18

Road trip i Montenegro

Kun få oplevelser giver en større følelse af frihed end at begive sig ud på en road trip. Landskabet langs Montenegros veje gør virkelig, at man får lyst til selv at kunne bestemme hvornår man skal holde et stop. Den historiske by Herceg Novi er et perfekt udflugtsmål til en dagstur.

Herceg Novi

Rejser man fra Budva tager det cirka 1,5 time at komme til Herceg Novi uden stop. Hver dog opmærksom på, at det montenegrinske landskab langs vejen lokker til en pause. Uanset om man vælger at følge kysten eller kører ud mod bjergene.

Med bil til Herceg Novi

Følger man kysten passeres byen Tivat. Her kan man tage et smut forbi havnen i Porto Montenegro. Havnen blev bygget af Tito, tidligere præsident i Jugoslavien, og var beregnet til militæret. Nu til dags er havnen forvandlet til en spændende havn med ekslusive butikker og caféer. Kører man videre til Lepetane, kan man tage færgen, som går over Kotorbugten til Kamenari.

Hvis man i stedet skærer vejen forbi Kotor, kan man besøge den gamle by og derefter køre rundt om bugten, som har været beboet siden antikken. Langs vejen passeres Gospa od Škrpjela. Det er en af to kunstige øer. Den er delvist formet af gamle skibe, som er gået på grund og sten, som sømænd kastede i havet, når de vendte hjem fra en vellykket rejse. For de, som er interesseret i kunst og historie er det værd at lave et stop og besøge øen.

Fremme i Herceg Novi

Nobelforfatteren Ivo Andric beskrev Herceg Novi som grøn, solrig og fuld af trapper. At der er grønt stemmer virkeligt. Herceg Novi ligger hvor bjerget rammer havet, og om sommeren blomstrer byen. Byfloraen med blandt andet mimosetræer og lavendel skiller sig ud fra de øvrige dele af landet. Planerne som findes her fulgte nemlig i land med sømændene når de kom hjem fra deres rejser rundt i verden.

Efter et par timer i bil findes der intet skønnere end at få strækket benene og hoppe i bølgen blå. Heldigvis findes der rig mulighed for at bade både her og i Herceg Novi. I byen findes flere hyggelige badepladser; fra strandafsnit med blødt grus til badebroer. Langs strandpromenaden findes caféer og restauranter med udeservering. Det er ofte dagens fangst, som serveres på restauranternes tallerkner.

I Herceg Novis gamle bykerne, Stari Grad, for man rigtig gang i benene - her findes nemlig en masse trapper. Når det bliver lidt for hårdt med de mange trapper, kan man tage et hvil på en af cafeerne, som serverer italiensk kaffe, is og nybagte søde sager. Her kan man samle energi til at tage op til fæstningen Kanli Kula, som bruges som en udendørs scene over sommeren. Herfra har man udsigt over byen og ud mod Kotorbugten.

For rigtigt at strække benene kan man vandre op ad bjerget og se lidt landligere miljø. Ovenfor Herceg Novi ligger klostret og vingåden Savina. Vingården er familieejet og her kan man på forhånd booke en guided tur med vinsmagning. Fortvivl ikke, hvis du skal køre hjem. Man kan altid købe en flaske som souvenir.

Er du klar til at opleve nye rejsemål på dine vilkår? Her kan du leje en bil!

Lignende indlæg

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura 2019-09-16

Durres Riviera – solferie med et twist

Det kan føles, som om du kunne være ethvert andet sted ved Middelhavet – når du strækker dig i solstolen, bestiller et glas bobler i strandbaren eller tramper rundt på en cykelbåd. Men Durres Riviera byder på helt unikke oplevelser inden for mad, kultur og byliv. Læs videre og få det bedste af to verdner.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-08-24

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12