Kort

Vis stort kort

Prisniveau

  • Pizzaca. 60,-
  • Øl (50 cl)ca. 18,-
  • 1 liter vandca. 7,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskel0 timer
  • HovedstadPodgorica
  • SprogMontenegrinsk
  • Befolkning622 875

Rejser til Budva

Budva er Montenegros livligste sol- og baderejsemål, med fine strande og mere at vælge imellem end de fleste forventer sig – vandsport, udflugtsbåde, shopping, udendørs koncerter, masser af restauranter og en livlig klubscene. Blandt hotellerne er et fint Blue Star, hvor både voksne og børn trives.

Budva ligger ved kilometerlange strande i en bugt i Adriaterhavet. Her er både en smuk middelalderlig bykerne og moderne dele med hoteller, restauranter, små parker og shoppingarkader. Alt ligger tæt samlet, du går mellem de forskellige dele på 15 minutter langs en hyggelig strandpromenade.

Mange fine strande
Strandene Slovenska Plaza og Mogren 1 & 2 (sådan hedder de faktisk) strækker sig langs hele Budvas kyststrækning. Lige uden for bugten ligger øen Sveti Nikola, hvor du kan komme til med badebåde fra strandpromenaden i Budva.

Charmerende gammel bydel
På en odde ved lystbådehavnen troner den romantiske gamle bydel Starigrad Budva, omkranset at en middelalderlig ringmur. I de snoede stræder finder du småbutikker, restauranter og små hyggelige barer. Men også kulturelle seværdigheder som Citadellet, den katolske Johanneskirke, St Ivan-kirken og flere andre ortodokse kirker.

Partystemning
Nærmest strandpromenaden er pulsen høj om aftenen, især i højsæsonen juli og august. Barer og klubber med dansegulv under åben himmel holder åbent til langt ud på natten. Vil du have den stemning ind på livet, skal du vælge nogle af vores hoteller i kategorien Tæt på det meste. I et roligere hjørne mod øst på strandpromenaden ligger vores Blue Star-hotel Aleksandar.

Se dig omkring i Montenegro
Stadig flere nysgerrige rejsende opdager Montenegros natur, kultur og badestrande. Ikke langt fra badebyerne kan du for eksempel se vandfaldet i Cijevna, middelalderbyen Kotor der er med på Unescos verdensarvsliste og den charmerende lille ø Sveti Stefan, med luksuriøse hoteller og restauranter. Desuden er der mindre end hundrede kilometer til Dubrovnik i Kroatien.

Lækker lokaldyrket middelhavsmad
Den lokale spisekultur er inspireret af både Kroatien og Italien. Lokalproducerede grøntsager, ofte helt økologiske, serveres sammen med frisk middelhavsfisk, skaldyr, charcuterier, oste og lufttørret skinke af prosciuttotypen.

Rejsetyper i Budva

Anbefalede hoteller - Budva