Fra klassisk til moderne i Los Angeles

2017-05-08
Laura
Los Angeles er en af de amerikanske byer, som har opnået en helt speciel status. L.A. er mere end bare stjerneglans. Her kan man nyde en dag på stranden i Santa Monica eller udforske det seneste indenfor mad og mode.

Los Angeles

I Los Angeles kan man blive bekendt med den moderne filmhistorie, opleve smukke naturområder, shoppe løs og se genstande fra det forhistoriske Amerika. Her kan du se TUIs rejser til Los Angeles.

Flere filmstudier i Hollywood tilbyder forskellige guidede turer, hvor man kommer bag kulisserne til både klassikere som Casablanca og blockbusters som Harry Potter. Udenfor Grauman's Chinese Theater, som åbnede dørene for første gang i 1927, findes stjernernes (både mennesker og dyr) aftryk i cement.

Det er en misforståelse, at Los Angeles bare er en stor filmfabrik. Byen er perfekt til både afslapning og shopping. På Sunset Bolevard findes et sprudlende natteliv med diskoteker og musik. Udbuddet af shopping strækker sig fra up-comning designers og store internationale kæder til hyggelige loppemarkeder. På restauranterne er det muligt at teste de nyeste gastronomiske trends, inden de kommer til Danmark.

Midt i byen findes der tilmed naturparker, f.eks. Runyon Canyon Park og Griffith Park, med vandreruter for dem, som virkelig vil strække benene og samtidigt have noget smukt at se på. Midt i byen findes desuden La Brea Tar Pits, store asfaltplader, hvor fossiler fra flere uddøde dyr bevares - mammutter, kæmpeulve og sabeltigre.

Kystbyen Santa Monica ligger ved Stillehavets kyst og 25 minutter i bil fra Los Angeles. Her kan er der rig mulighed for at ligge på stranden og opleve et lidt roligere byliv. I byen er der især mulighed for at opleve den moderne madkultur.

På Santa Monica Pier findes masser af aktiviteter for børnefamilier. Blandt andet en forlystelsespark med et solcelledrevet pariserhjul. Vil du se den berømte strandpromenade ved Venice Beach, kan man leje en cykel eller rulleskøjter og følge stradpromenaden.

Præcis som i L.A. findes der et bredt udvalg af shopping i Santa Monico. GAP, Sephora og andre kendte kæder findes på Third Street Promenade. Ekslusive butikker findes på Montana Avenue.

Lignende indlæg

Sådan er det at rejse til Mauritius

Kridhvide strande, kokospalmer, afkobling og et turkisblåt hav. For mange er Mauritius et drømmerejsemål. Vi har mødt Emma og Johan, som var på Mauritius i januar. Her fortæller de om rejsen og giver gode råd til, hvordan du går mest ud af livlige Mauritius.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Ferie på budget – en weekendtur til Budapest

Gamle, hyggelige bydele med små restaurationer. Den rolige Donau-flod, som deler de to bydele, Buda og Pest. Udsøgte Michellin-restauranter, der faktisk er til at betale. En flyrejse på omkring to timer gør Budapest til et oplagt rejsemål for en (forlænget) weekend. Og byen har masser af oplevelser at byde på – også til dig, der rejser på budget.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-01-21

Her finder du de bedste julemarkeder

Rejs udenlands og oplev de magiske julemarkeder. Nyd din glögg og spis dine brunkager mens du slentrer rundt på lokale markeder, og køber dine julegaver. Mangler du inspiration til, hvor du skal rejse hen for at få følelsen af at være med i den bedste julefilm? Vi guider dig, når valget mellem velkendte London og hyggelige Wien bliver en realitet.
Laura Laura 2018-11-13

Tag på efterårsgetaway og besøg disse hjemsøgte byer

Mange byer får en helt anden stemning, når efteråret melder sin ankomst. Berlin om sommeren og Berlin om efteråret, er to helt forskellige byer. Det er måske ikke så mærkeligt, at efteråret kan få uhyggelige historier til at bliver lidt værre. Her har vi samlet syv hjemsøgte byer, hvor du kan gøre en almindelig efterårsweekend til en Halloweekend!
Laura Laura 2018-09-19