2017-05-08

Fra klassisk til moderne i Los Angeles

Los Angeles er en af de amerikanske byer, som har opnået en helt speciel status. L.A. er mere end bare stjerneglans. Her kan man nyde en dag på stranden i Santa Monica eller udforske det seneste indenfor mad og mode.

Los Angeles

I Los Angeles kan man blive bekendt med den moderne filmhistorie, opleve smukke naturområder, shoppe løs og se genstande fra det forhistoriske Amerika. Her kan du se TUIs rejser til Los Angeles.

Flere filmstudier i Hollywood tilbyder forskellige guidede turer, hvor man kommer bag kulisserne til både klassikere som Casablanca og blockbusters som Harry Potter. Udenfor Grauman's Chinese Theater, som åbnede dørene for første gang i 1927, findes stjernernes (både mennesker og dyr) aftryk i cement.

Det er en misforståelse, at Los Angeles bare er en stor filmfabrik. Byen er perfekt til både afslapning og shopping. På Sunset Bolevard findes et sprudlende natteliv med diskoteker og musik. Udbuddet af shopping strækker sig fra up-comning designers og store internationale kæder til hyggelige loppemarkeder. På restauranterne er det muligt at teste de nyeste gastronomiske trends, inden de kommer til Danmark.

Midt i byen findes der tilmed naturparker, f.eks. Runyon Canyon Park og Griffith Park, med vandreruter for dem, som virkelig vil strække benene og samtidigt have noget smukt at se på. Midt i byen findes desuden La Brea Tar Pits, store asfaltplader, hvor fossiler fra flere uddøde dyr bevares - mammutter, kæmpeulve og sabeltigre.

Kystbyen Santa Monica ligger ved Stillehavets kyst og 25 minutter i bil fra Los Angeles. Her kan er der rig mulighed for at ligge på stranden og opleve et lidt roligere byliv. I byen er der især mulighed for at opleve den moderne madkultur.

På Santa Monica Pier findes masser af aktiviteter for børnefamilier. Blandt andet en forlystelsespark med et solcelledrevet pariserhjul. Vil du se den berømte strandpromenade ved Venice Beach, kan man leje en cykel eller rulleskøjter og følge stradpromenaden.

Præcis som i L.A. findes der et bredt udvalg af shopping i Santa Monico. GAP, Sephora og andre kendte kæder findes på Third Street Promenade. Ekslusive butikker findes på Montana Avenue.