Kitesurfing på Kap Verde

Kap Verde består af 10 øer, der ligger som perler på en snor midt ude i Atlanten. Med endeløse strande og turkist vand passer dette rejsemål både til dig, som vil have en rolig og afslappende ferie i solen, men havet byder også dig velkommen, som søger en mere aktiv ferie.

Omkring den lille by Santa Maria på øen Sal samles turisterne for at nyde solen, plaske i bølgerne, slentre langs strandpromenaden og nyde den lækre, nyfanget fisk fra de lokale restauranter. Bare 10 minutters kørsel derfra, på Sals østkyst, ligger Kite Beach.

Kitesurfere fra hele verden valfarter hertil i vinter- og forårsmånederne for at surfe på de vilde bølger. Kitesurfing indebærer, at du står på et bræt og kontrollerer en drage (eller en kite som det oftest kaldes), der er fastspændt med liner. Havet ved Kite Beach er klart og holder en temperatur på mellem 21-24 grader.

Stranden består af fint sand, som er helt fri for sten og klipper. Det er næsten stensikkert, at der er pålandsvind, hvilket giver optimale forhold for alle typer af surfing.

Kitesurfing, Kap Verde, Kite Beach, TUI
Tro det eller lad vær, men næsten alle kan lære at kitesurfe, selvom det ser både svært og imponerende ud.

Mitu and Djo Kite School på Kap Verde

For seks år siden fandtes der bare en gammel strandhytte på Kite Beach, men i dag holder en af verdens bedste skoler for kitesurfing til her: Mitu and Djo Kite School. Mitu og Djo er levende legender inden for kitesufing på Kap Verde, og de kan begge pryde sig med fine titler.

I otte år ventede de tålmodigt på tilladelse, inden de til sidst fik lov til at forvandle den faldefærdige hytte til deres drøm af en kiteskole. Dette mekka for kitesuftere, har nu eksisteret i fem år. Her deler de deres passion for bølgerne med mange andre, og de underviser selv, så ofte de kan.

Totalt arbejder der godt 30 personer på skolen, og de underviser i kitesurfing på alle niveauer samt driver en restaurant og udlejer udstyr. Skolen er åben fra november til maj. I sommermånederne lukker skolen ned, eftersom havskildpadder kommer og lægger deres æg på stranden.

Surfskolen er inddelt i tre områder for at skabe de perfekte forhold til alle niveauer: Nybegyndere, de lettere øvede og de erfarne surfere. Mitu og Djo lover, at du kan lære at kitesurfe på bare 10 timer! Nybegyndere starter med at øve på land i seks timer med drage og fire timer med brættet – derefter er du klar til vandet og bølgerne.

Skolen har populære ugekurser, hvor du surfer i to eller fire timer om dagen i en hel uge under din ferie på Kap Verde. Mange af skolens elever kommer tilbage år efter år.

Rejs med TUI til Kap Verde
Det magiske lys ved solnedgang på Kap Verde

Pragtfuld udflugt på Kap Verde

Selvom du ikke selv surfer, er Kite Beach stadig en pragtfuldt sted at besøge, når du er på Sal. Tag hertil på en halvdagsudflugt og se de akrobatiske surfere og de utrolige drager danse på himlen i alle regnbuens farver. Smag Kap Verdes bedste pizza til frokost eller nyd en kop varm kaffe, mens børnene leger på den lille legeplads.

Da vi spørger Mitu og Djo, hvor de selv rejser på kite-ferie, svarer de, at der ikke findes noget bedre sted end Kap Verde til kitesufere om vinteren. Men om sommeren finder de bølger og vind i Australien, Brasilien eller på Hawaii.

Kitesufere på Kap Verde
Kite Beach er livligt at besøge – også selvom du ikke selv surfer

Sådan bliver du en god kitesurfer

Vær en god svømmer. En forudsætning for at blive en god kitesurfer er, at du svømmer godt. Uanset hvor god du er til at kite, kommer du nemlig med garanti til at falde i vandet og de store bølger.
Hav god kropskontrol. Lær din krop at kende, kontrollér din koordination og øv dig i hurtigt at genfinde balancen.
Fokusér. Når du kitesufer, må du slippe alle andre tanker. Du må lære at være tilstede her og nu.
Træn hver dag. Kitesurfing er som at cykle: Du må øve dig meget, men lige pludselig fanger du fidusen!
Lær vinden at kende. Der er en grund til, at man siger, piloter er gode kitesurfere. Lær at læse vind og bølger.

Kap Verde er som sagt ikke kun til sol og bad. Her kan du læse alle vores tips til, hvad du kan lave på Kap Verde, hvis du skulle blive træt af de lange, fantastiske sandstrande.

Lignende indlæg

Melias Hotel på Kap Verde

Melia Hotels & Resorts har flere fantastiske hoteller på Kap Verde med noget både for dig, der rejser med og uden børn.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Kap Verde eller Kanarieøerne til vinter?

Kanarieøerne og Kap Verde – to af det østlige Atlanterhavs største øgrupper – har både ligheder og forskelle. Øgrupperne har samme geografiske udformning: I vest er øerne grønne og fyldt med bjerge, og den østlige del er mere lavtliggende og har fine sandstrande. Der er dog også mange ting, som gør øgrupperne forskellige. Her er en guide, som forhåbentligt kan gøre beslutningen om vinterferiens rejsemål lidt lettere.
Laura Laura

Bæredygtig turisme på Kap Verde

De seneste årtier er der kommet flere og flere besøgende til Kap Verde, og det er ikke svært at forstå, hvorfor den lille øgruppe er så populær. Strandene er lige så lange som sommeren, og øerne nyder godt af et behageligt klima året rundt. Det øgede antal gæster har medført mere affald – en udvikling vi forsøger at bremse gennem TUI Clean & Green-projektet på Kap Verde; et TUI Care Foundation-initiativ med fokus på affald, energi og vand.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Dykkerparadiset ved Det Røde Hav

Flyveturen til det solsikre Egypten er forholdsvis kort, men mulighederne i det tropiske dykkerparadis er næsten uendelige. Ved Det Røde Hav venter den varme sol, gyldne sandstrande og en fortryllende og farverig verden under overfladen.
Stine Sørensen Stine Sørensen