Hvad får du med All Inclusive – interview med en ekspert

2019-02-09
Stine Sørensen
Når du vælger All Inclusive indgår alle måltider og drikkevarer. Men hvis du synes, det kan være svært at planlægge aftensmad for tre-fire personer forstil dig så en hverdag, hvor du skal planlægge alle dagens måltider, servereret i tre forskellige restauranter for flere hundrede gæster. Vi har taget en snak med Angel Rivero, som arbejder for Nordotel. Vi har spurgt ham, hvordan man sikrer, at alle familiens favoritter præsenteres samtidig med, at man byder på nye madoplevelser i Bahia Feliz på Gran Canaria.

I "vores" ferieby Bahia Feliz ejes de fire familiehoteller af kæden Nordotel. De har arbejdet sammen med TUI i 30 år om at skabe de bedst mulige ferieoplevelser, og der er maden en stor del af helhedsindtrykket. Derfor spørger vi Angel Rivero, som har været en del af den rejse, TUI og Nordotel har taget sammen i Bahia Feliz, hvad All Inclusive egentligt indebærer, og hvordan man sætter en god buffet sammen til flere hundrede mennesker?

I din All Inclusive er gode råvarer alfa omega

Til spørgsmålet om, hvordan man planlægger en menu og laver mad til så mange gæster, er Angels svar lige så enkelt, som det er klogt: Råvarerne skal være i fokus. Det skal være god kvalitet og så vidt mulig, skal det produceres lokalt. Med gode råvarer i køkkenet er hotellet allerede kommet et godt stykke af vejen mod den perfekte buffet.

Desuden skal det går hurtigt, når det kommer til maden, som serveres på Bahia Feliz. Men uden at vi taler om fastfood. Målet er, at minimere tiden fra maden tilberedes, til den havner på din tallerken. Allerhelst skal du have chancen for at se maden blive tilberedt, fortæller Angel. I Bahia Feliz har flere restauranter show cooking-stationer, hvor du kan se din mad blive grillet og selv bestemme om, du har lyst til rare, medium eller well done.

Hvad er show cooking?

Show cooking indebærer, at hotellets kokke tilbereder maden i et åbent køkken eller ved en tilgængelig køkkenstation i restauranten. Det kan for eksempel være, at du ser, hvordan din omelet tilberedes med de råvarer, du selv har valgt, eller at kokken steger fisk eller kød foran dig og anretter det direkte på din tallerken.

I andre tilfælde får større selskaber en privat kok, som hele tiden er inde for rækkevidde under måltidet, i tilfælde af nogen vil have en ekstra portion.

Rejs med TUI til Bahia Feliz
Her er en af show cooking-stationerne i restauranten på TUI Family Life Orquidea.

Al magt til folket

Noget som man har mærket på Nordotel er, at interessen for maden er stingende blandt hotellernes gæster. Mange gæster har allerede prøvet mad fra flere forskellige kulturer og ikke hvilket som helst mad – god mad fra mange forskellige kulturer. Desuden mener Angel, at mange gæster derfor allerede ved, hvad de kan lide, og hvad de ikke synes om. Det sætter et ekstra pres på feriemaden, en udfordring som Nordotel er klar til at tage op.

Ved hjælp af ”byggesten” i buffeten er idéen, at du selv kan styre, hvordan din tallerken skal se ud ved hvert måltid. Hver dag findes en god bund af forskellige salater med og uden dressing, oste og masser af grøntsager i forskellige former, grillet kød og fisk samt pasta. Alle disse byggesten kan på skift kombineres med forskellige saucer, vinaigrette og andre smagsgivere. På den måde kan hver gæst skabe sin egen tallerken, som passer til lige netop deres smagsløg, fortæller Angel, da vi spørger ham, hvordan de skaber variation i buffeten, så det passer til de nysgerrige og dem, der er mere forbeholdne over for nye smage.

Selv nationalitet spiller en rolle. Sæsonens råvarer skifter hele tiden, og det samme gør hotellet sæsoner. Afhængigt af hvilken nationalitet majoriteten af gæsterne er, forsøger hotellet at afspejle netop det lands smage og tendenser. Desuden findes der altid pizza og wok, som kan tilfredsstille selv den mest kræsne mave. Og dessertbuffeten ej at forglemme – den kan altid redde dagen.

Med alt dette og flere temabuffetter om aftenen har Nordotel enkle, men effektive værktøjer som giver dig mulighed for at skabe variation og lade dig skabe hvert måltid selv. Buffetretterne ”roteres” også med 14 dages mellemrum så selvom du er på ferie i to uger håber hotellets kokke, at de kan overraske dig hver dag.

Børnebuffeten skal både være sund og smage godt

Sammen med TUI har Nordotel satset på en børnebuffet, som er sund men samtidigt smager godt. Mad, der smager godt, behøver nemlig ikke være usund – om end der også skal være plads til det usunde ind imellem. En god præsentation er alfa omega, siger Angel. Frugt og sorbet skal serveres på en appetitlig måde, for at det også frister de yngste. Her skal man finde en balance i børnebuffeten mellem de klassiske favoritter og forsøge at lokke med nye retter for at skabe nysgerrig børn med masser af madglæde.

Rejs med TUI
I børnebuffeten på TUI Family Life Playa Feliz finder børnene både sunde retter, favoritter og andet godt.

Madglade gæster og lokale traditioner

Den fine balance mellem favoritter og nye madoplevelser gælder ikke kun i børnebuffeten men hele All Inclusive-konceptet på Nordotel. For at gøre All Inclusive på Nordotel til noget særligt og unikt er det vigtigt at bringe de lokale retter ind i køkkenet.

Angel ser det som hotellets pligt at give alle gæster – store som små – en smagsprøve på den kanariske madkultur. I buffetterne i Bahia Feliz kan du finde masser af tapas-retter og i ala carte restauranten Taverna serveres et stort udvalg af lokale retter.

Men Nordotels fokus – eller måske den hemmelige ingrediens – er lidt ekstra omtanke i hvert trin af planlægningen af madlavningen.

”Each one has their taste. Our job is to try to find different offers adapted to all tastes,” siger Angel.

Hvad indgår i All Inclusive?

Det kan variere lidt, hvad der indgår i All Inclusive. Almindeligvis er det dog altid dagens tre vigtigste måltider (morgenmad, frokost og aftensmad), som serveres i en eller flere buffetrestauranter. På TUI Family Life-hoteller kan du for eksempel variere måltiderne, og vælge at spise på den mindre restaurant på Playa Feliz og den større restaurant på Orquidea. Uanset hvilket TUI Family Life-hotel du vælger, indgår desuden altid et ugentligt besøg på restauranten Taverna. I Bahia Feliz serveres tapas og andre typer af småretter.

Derudover indgår selvfølgelig kaffe, sodavand og andre drikkevare i din All Inclusive samt energigivere i løbet af dagen i form af snacks, frisk frugt og bedst af alt – is!

Rejs med TUI
Lidt for meget af de søde er en vidunderlig ting ved ferien!