Hyggelige, græske bjergbyer du skal besøge

Er du ligesom os helt vild med det autentiske Grækenland? Vil du opleve de græske bjergbyers historie, lokale tavernaer og fantastiske udsigter? Her har vi samlet vores bud på græske byer i højderne, som du absolut ikke må misse.

Perithia på Korfu

Hvis du er i Grækenland og besøger Korfu nogle dage så lej en bil, da der findes meget at se og opleve på øen. Når du bevæger dig op mod bjergene fra syd, bliver du mødt af snørklede hårnålesving og den gamle bjergby Perithia. Du kan nemt parkere bilen og udforske byen til fods, besøge restauranter og nyde en kold lemonade i solen. Det er kuperet terræn så husk nogle gode sko, når du skal spadsere rundt i byen. Her kan du også købe lokalproduceret honning af biavlerne.

Rejs med TUI til Korfu
I Korfus små bjergbyer foregår det meste i laveste gear

Koronos på Naxos

Naxos er en bjergø i Grækenland, og øens næsthøjeste bjerg, Koronos, strækker sig hele 999 meter over havet. Øen har to tvillingebyer Sado og Koronos. Sidstnævnte er øens absolut ældste by. Her boede og arbejdede mange mennesker i den tid, hvor den lokale mine stadig var i drift, og Koronos var dengang Naxos’ rigeste by. I dag er mange af Koronos’ beboere flyttet, og byen er relativ tom. Der findes to græske tavernaer tilbage, hvor du kan tanke ny energi efter en gåur gennem den historiske by.

På Naxos finder du fine strande og hyggelige bjergbyer

Argiroupolis på Kreta

Kreta er Grækenlands største ø, og her finder du byen Argiroupolis ikke langt fra Retymnon. Byen huser flere græske tavernaer, og her er gode muligheder for en overnatning, hvis du vil blive lidt længere. Byen er frodig, da den ligger i en dal, hvor vandet fra bjergene løber igennem året rundt. Den øverste del af byen er bygget på ruiner, som ligger i nærheden af kirken. Der er få turister, men utroligt hyggeligt at vandre rundt i den lille by.

Lej en bil på Kreta og oplev mere af øen

Mikro Chorio Village på Tilos

Mellem Rhodos og Kos ligger den stille og næsten bilfrie ø Tilos. Her kan du bruge ferien på at koble helt af med en god bog og spise god mad på en af alle tavernaerne langs strandpromenaden. Glem ikke at besøge bjergbyen Mikro Chorio Village. Hele byen består af ruiner med undtagelse af den hvide kirke, som rejser sig over dalen. Om aftenen fungerer ruinerne som en hyggelig bar, hvor der serveres drinks samtidigt med, at du kan se ud over hele øen. Ruinerne bliver oplyst af lamper og lys, hvilket giver byen et spøgelsesagtigt udtryk. Der går regelmæssigt busser til Mikro Chorio Village fra byen Livadia.

Embonas på Rhodos

Syd for Rhodos By ligger øens højest beliggende by Embonas 850 meter over havet. Byen har 1.200 indbyggere, og den er kendt for at holde liv i den traditionelle livsstil med dans, sang og fest. Byen er også kendt for sin vin. Den anden uge i august begynder den årlige vinfestival, som forvandler Embonas til en stor livlig og folkelig fest. Udover vinen kan du opleve teater, kunstudstillinger og et marked med lokale produkter. Byen tilbyder et fint udvalg af restauranter og overnatningsmuligheder. Det er nemt at komme hertil med en lejet bil, og der går endda lokalbusser regelmæssigt.

Én af Rhodos' mange smukke bjergbyer

Det var vores fem bud på bjergbyer, der er værd at besøge i Grækenland. Men der findes selvfølgelig mange, mange flere.

Læs mere om alle vores rejser til Grækenland her>>