2018-07-06

Hyggelige, græske bjergbyer du skal besøge

Er du ligesom os helt vild med det autentiske Grækenland? Vil du opleve de græske bjergbyers historie, lokale tavernaer og fantastiske udsigter? Her har vi samlet vores bud på græske byer i højderne, som du absolut ikke må misse.

Perithia på Korfu

Hvis du er i Grækenland og besøger Korfu nogle dage så lej en bil, da der findes meget at se og opleve på øen. Når du bevæger dig op mod bjergene fra syd, bliver du mødt af snørklede hårnålesving og den gamle bjergby Perithia. Du kan nemt parkere bilen og udforske byen til fods, besøge restauranter og nyde en kold lemonade i solen. Det er kuperet terræn så husk nogle gode sko, når du skal spadsere rundt i byen. Her kan du også købe lokalproduceret honning af biavlerne.

Rejs med TUI til Korfu
I Korfus små bjergbyer foregår det meste i laveste gear

Koronos på Naxos

Naxos er en bjergø i Grækenland, og øens næsthøjeste bjerg, Koronos, strækker sig hele 999 meter over havet. Øen har to tvillingebyer Sado og Koronos. Sidstnævnte er øens absolut ældste by. Her boede og arbejdede mange mennesker i den tid, hvor den lokale mine stadig var i drift, og Koronos var dengang Naxos’ rigeste by. I dag er mange af Koronos’ beboere flyttet, og byen er relativ tom. Der findes to græske tavernaer tilbage, hvor du kan tanke ny energi efter en gåur gennem den historiske by.

På Naxos finder du fine strande og hyggelige bjergbyer

Argiroupolis på Kreta

Kreta er Grækenlands største ø, og her finder du byen Argiroupolis ikke langt fra Retymnon. Byen huser flere græske tavernaer, og her er gode muligheder for en overnatning, hvis du vil blive lidt længere. Byen er frodig, da den ligger i en dal, hvor vandet fra bjergene løber igennem året rundt. Den øverste del af byen er bygget på ruiner, som ligger i nærheden af kirken. Der er få turister, men utroligt hyggeligt at vandre rundt i den lille by.

Lej en bil på Kreta og oplev mere af øen

Mikro Chorio Village på Tilos

Mellem Rhodos og Kos ligger den stille og næsten bilfrie ø Tilos. Her kan du bruge ferien på at koble helt af med en god bog og spise god mad på en af alle tavernaerne langs strandpromenaden. Glem ikke at besøge bjergbyen Mikro Chorio Village. Hele byen består af ruiner med undtagelse af den hvide kirke, som rejser sig over dalen. Om aftenen fungerer ruinerne som en hyggelig bar, hvor der serveres drinks samtidigt med, at du kan se ud over hele øen. Ruinerne bliver oplyst af lamper og lys, hvilket giver byen et spøgelsesagtigt udtryk. Der går regelmæssigt busser til Mikro Chorio Village fra byen Livadia.

Embonas på Rhodos

Syd for Rhodos By ligger øens højest beliggende by Embonas 850 meter over havet. Byen har 1.200 indbyggere, og den er kendt for at holde liv i den traditionelle livsstil med dans, sang og fest. Byen er også kendt for sin vin. Den anden uge i august begynder den årlige vinfestival, som forvandler Embonas til en stor livlig og folkelig fest. Udover vinen kan du opleve teater, kunstudstillinger og et marked med lokale produkter. Byen tilbyder et fint udvalg af restauranter og overnatningsmuligheder. Det er nemt at komme hertil med en lejet bil, og der går endda lokalbusser regelmæssigt.

Én af Rhodos' mange smukke bjergbyer

Det var vores fem bud på bjergbyer, der er værd at besøge i Grækenland. Men der findes selvfølgelig mange, mange flere.

Læs mere om alle vores rejser til Grækenland her>>

Lignende indlæg

10 tips når du rejser på ferie med børn

Kan man købe bleer og solcreme på hotellet? Viser de film om bord på flyet? Og hvordan er det nu med den håndbagage? Uanset om det er første eller 20. gang, du skal på ferie med børn kan det være en stressende oplevelse for både forældre og børn. Men det behøver det bestemt ikke at være! TUI har samlet vores bedste råd til både pakning, flyet og hotellet, når du rejser sydpå med børn, så det bliver en god familieferie for alle.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-31

Find den kanariske ø, som passer til dig

Er du til shopping, surfing eller naturoplevelser? Måske du vil blande forskellige aktiviteter. De Kanariske Øer har mange ting til fælles for eksempel den lune varme og de dejlige strande. Men der er også mange ting der adskiller dem; både natur, oplevelser og kultur. Her kan du læse, hvad der kendetegner den enkelte ø og finde netop den ø, der passer til din ferie.
Laura Laura 2019-09-21

Hoteller i Grækenland hvor All Inclusive indgår

Det, at man ikke skal spekulere over om lommepengene slår til, giver en virkelig skøn følelse i ferien. Sådan er det, når du bestiller ferie på et All Inclusive-hotel, hvor både mad og drikke indgår. Her har vi samlet nogle af vores bedste hoteller i det græske øhav, hvor All Inclusive indgår. Vælg mellem Kos, Rhodos, Zakynthos, Samos, Kreta eller Korfu.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-09-19

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura 2019-09-16