5 vegetar-venlige weekendrejsemål

2017-03-14
Laura
Som vegetar eller veganer kan det nogle gange være svært at finde gode restauranter - især når man er på ferie. For ikke at ende med at spise pomfritter til både frokost og aftensmad, kan det være en god ide, at lave lidt research inden man rejser. Her har vi samlet fem rejsemål, som tilbyder gode smagsoplevelser for vegetarer såvel som vegeanere.

Berlin

Vegetarmadens mekka! I Berlin kan man regne med, at de fleste restauranter har gode vegetariske alternativer. Der findes mere end 50 helt veganske restauranter og et vegansk marked. Hver sommer er Berlin desuden vært for Europas største festival med fokus på veggie-livsstilen. Her kan man teste masser af forskellige slags retter fra alverdens køkkener. Man kan også købe sminke og andre accessories som er fri for animalske produkter og ej heller testet på dyr.

New York

I New York er udvalget af fødevarer lige så mangfoldig som dens befolkning. Her findes super trendy cafeer, restauranter, bagerier, supermarkeder og fastfood-steder, som alle fokuserer på vegetarisk og vegansk mad.

London

I London behøver man ofte ikke gå længere end et kvarter for at finde et godt vegetar-køkken. Inspiration fra lande med stærke traditioner for vegetarisk mad, f.eks. Indien, har gjort, at London altid har haft et stort udvalg når det kommer veggie-mad. Flere og flere af Londons beboere tager de kødfrie diæter til sig - dette er medvirkende til, at der hele tiden dukker nye restaurant-alternativer op. På den traditionelle pub The Coach & Horses i Soho serveres der blandt andet Tofush & Chips - en udbredt engelsk ret tilpasses veggie-livsstilen.

Corralejo, Fuerteventura

Hvis man helst indtager sine vegetariske måltider med sand mellem tæerne og bølgeskvulp i baggrunden, er Corralejo destinationen. Langs strandene findes cafeer og restauranter, som enten er helt vegetariske eller har et bredt udvalg af både vegetariske og veganske retter. Prøv f.eks. H2O, Baobab eller Sanus.

Palma, Mallorca

I Palma findes Vegan Gastronomy Culinary Academy, hvor eleverne lærer om blandt andet vegansk osteproduktion og bagning. Dette har sat sit præg på byen. Her findes et overraskende stort antal af vegetar-restauranter. Lidt uden for byen, ved Punta Negra, ligger desuden Michelinkroen Es Fum, som tilbyder en hel vegetarisk menu.

Vegetarisk restaurant: Es Fum på Mallorca
Det er ikke kun menukortet, som har en høj standard på Michelinkroen Es Fum uden for Palma. Udsigten fra terassen er fantastisk. Billede: www.restaurant-esfum.com

Der findes mange flere tips på gode vegetariske og veganske rejsemål på Happycow.net

Lignende indlæg

Hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår

Oliven, halloumi, hummus, tzatziki, yoghurtdressing, brød, trækulsgrillet kød... Det cypriotiske køkken henter sin inspiration fra hele Middelhavet og fra Mellemøsten. Forestil dig at kunne fråse i disse lækkerier uden at skulle tænke på, hvad det koster. Her har vi udvalgt fem forskellige hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår!
Sissi Sissi 2019-05-21

Det skal du opleve på Madeira – stor oplevelsesguide

Nord for De Kanariske Øer. Vest for Marokkos kyst. Her ligger den lille ø, som har fostret en af tidens største fodboldstjerner. I hovedstaden Funchal venter travle markeder med pølser, oste og tørrede krydderier lige rundt om hjørnet fra vinkældre med Mavasiavin. Øen byder på charmerende og farverige bjergbyer og uimodståelige naturoplevelser. Velkommen til TUI’s store oplevelsesguide til Madeira.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-25

Vinterens fem mest populære rejsemål

Spanien topper listen over mest populære rejsemål for vinteren 2018. Ikke bare i Danmark men også blandt vores nordiske naboer, Tyskland, Frankrig, Holland og England. Det er især De Kanariske Øer, som lokker mange solhungrende danskere sydpå. Vi zoomer ind på danskernes fem fortrukne feriedestinationer og ser nærmere på, hvad der gør dem så populære.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-13

Tag på efterårsgetaway og besøg disse hjemsøgte byer

Mange byer får en helt anden stemning, når efteråret melder sin ankomst. Berlin om sommeren og Berlin om efteråret, er to helt forskellige byer. Det er måske ikke så mærkeligt, at efteråret kan få uhyggelige historier til at bliver lidt værre. Her har vi samlet syv hjemsøgte byer, hvor du kan gøre en almindelig efterårsweekend til en Halloweekend!
Laura Laura 2018-09-19