5 vegetar-venlige weekendrejsemål

Som vegetar eller veganer kan det nogle gange være svært at finde gode restauranter - især når man er på ferie. For ikke at ende med at spise pomfritter til både frokost og aftensmad, kan det være en god ide, at lave lidt research inden man rejser. Her har vi samlet fem rejsemål, som tilbyder gode smagsoplevelser for vegetarer såvel som vegeanere.

Berlin

Vegetarmadens mekka! I Berlin kan man regne med, at de fleste restauranter har gode vegetariske alternativer. Der findes mere end 50 helt veganske restauranter og et vegansk marked. Hver sommer er Berlin desuden vært for Europas største festival med fokus på veggie-livsstilen. Her kan man teste masser af forskellige slags retter fra alverdens køkkener. Man kan også købe sminke og andre accessories som er fri for animalske produkter og ej heller testet på dyr.

New York

I New York er udvalget af fødevarer lige så mangfoldig som dens befolkning. Her findes super trendy cafeer, restauranter, bagerier, supermarkeder og fastfood-steder, som alle fokuserer på vegetarisk og vegansk mad.

London

I London behøver man ofte ikke gå længere end et kvarter for at finde et godt vegetar-køkken. Inspiration fra lande med stærke traditioner for vegetarisk mad, f.eks. Indien, har gjort, at London altid har haft et stort udvalg når det kommer veggie-mad. Flere og flere af Londons beboere tager de kødfrie diæter til sig - dette er medvirkende til, at der hele tiden dukker nye restaurant-alternativer op. På den traditionelle pub The Coach & Horses i Soho serveres der blandt andet Tofush & Chips - en udbredt engelsk ret tilpasses veggie-livsstilen.

Corralejo, Fuerteventura

Hvis man helst indtager sine vegetariske måltider med sand mellem tæerne og bølgeskvulp i baggrunden, er Corralejo destinationen. Langs strandene findes cafeer og restauranter, som enten er helt vegetariske eller har et bredt udvalg af både vegetariske og veganske retter. Prøv f.eks. H2O, Baobab eller Sanus.

Palma, Mallorca

I Palma findes Vegan Gastronomy Culinary Academy, hvor eleverne lærer om blandt andet vegansk osteproduktion og bagning. Dette har sat sit præg på byen. Her findes et overraskende stort antal af vegetar-restauranter. Lidt uden for byen, ved Punta Negra, ligger desuden Michelinkroen Es Fum, som tilbyder en hel vegetarisk menu.

Vegetarisk restaurant: Es Fum på Mallorca
Det er ikke kun menukortet, som har en høj standard på Michelinkroen Es Fum uden for Palma. Udsigten fra terassen er fantastisk. Billede: www.restaurant-esfum.com

Der findes mange flere tips på gode vegetariske og veganske rejsemål på Happycow.net

Lignende indlæg

Hoteller på Mallorca, hvor All Inclusive indgår

At lede efter en restaurant på tom mave er aldrig sjovt. At gå fra det ene sted til det andet og bare vide, at der ikke er noget for alle i familien. Energien daler og humæret gør lige så. Vælg istedet et hotel, hvor All Inclusive indgår i prisen, og gå til et allerede dækket bord til både morgenmad, frokost og aftensmad.
Freyja Freyja

13 af Kanarieøernes bedste strande

På Kanarieøerne findes der strande for enhver smag – fra Fuerteventuras gyldne sandstrande til Tenerifes dramatiske, sorte lavastrande. Her lister vi 13 tips til både kendte og ukendte strande på de fire mest populære kanariske øer.
Stine Sørensen Stine Sørensen

10 tips når du rejser på ferie med børn

Kan man købe bleer og solcreme på hotellet? Viser de film om bord på flyet? Og hvordan er det nu med den håndbagage? Uanset om det er første eller 20. gang, du skal på ferie med børn kan det være en stressende oplevelse for både forældre og børn. Men det behøver det bestemt ikke at være! TUI har samlet vores bedste råd til både pakning, flyet og hotellet, når du rejser sydpå med børn, så det bliver en god familieferie for alle.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Durres Riviera – solferie med et twist

Det kan føles, som om du kunne være ethvert andet sted ved Middelhavet – når du strækker dig i solstolen, bestiller et glas bobler i strandbaren eller tramper rundt på en cykelbåd. Men Durres Riviera byder på helt unikke oplevelser inden for mad, kultur og byliv. Læs videre og få det bedste af to verdner.
Stine Sørensen Stine Sørensen