5 vegetar-venlige weekendrejsemål

2017-03-14
Laura
Som vegetar eller veganer kan det nogle gange være svært at finde gode restauranter - især når man er på ferie. For ikke at ende med at spise pomfritter til både frokost og aftensmad, kan det være en god ide, at lave lidt research inden man rejser. Her har vi samlet fem rejsemål, som tilbyder gode smagsoplevelser for vegetarer såvel som vegeanere.

Berlin

Vegetarmadens mekka! I Berlin kan man regne med, at de fleste restauranter har gode vegetariske alternativer. Der findes mere end 50 helt veganske restauranter og et vegansk marked. Hver sommer er Berlin desuden vært for Europas største festival med fokus på veggie-livsstilen. Her kan man teste masser af forskellige slags retter fra alverdens køkkener. Man kan også købe sminke og andre accessories som er fri for animalske produkter og ej heller testet på dyr.

New York

I New York er udvalget af fødevarer lige så mangfoldig som dens befolkning. Her findes super trendy cafeer, restauranter, bagerier, supermarkeder og fastfood-steder, som alle fokuserer på vegetarisk og vegansk mad.

London

I London behøver man ofte ikke gå længere end et kvarter for at finde et godt vegetar-køkken. Inspiration fra lande med stærke traditioner for vegetarisk mad, f.eks. Indien, har gjort, at London altid har haft et stort udvalg når det kommer veggie-mad. Flere og flere af Londons beboere tager de kødfrie diæter til sig - dette er medvirkende til, at der hele tiden dukker nye restaurant-alternativer op. På den traditionelle pub The Coach & Horses i Soho serveres der blandt andet Tofush & Chips - en udbredt engelsk ret tilpasses veggie-livsstilen.

Corralejo, Fuerteventura

Hvis man helst indtager sine vegetariske måltider med sand mellem tæerne og bølgeskvulp i baggrunden, er Corralejo destinationen. Langs strandene findes cafeer og restauranter, som enten er helt vegetariske eller har et bredt udvalg af både vegetariske og veganske retter. Prøv f.eks. H2O, Baobab eller Sanus.

Palma, Mallorca

I Palma findes Vegan Gastronomy Culinary Academy, hvor eleverne lærer om blandt andet vegansk osteproduktion og bagning. Dette har sat sit præg på byen. Her findes et overraskende stort antal af vegetar-restauranter. Lidt uden for byen, ved Punta Negra, ligger desuden Michelinkroen Es Fum, som tilbyder en hel vegetarisk menu.

Vegetarisk restaurant: Es Fum på Mallorca
Det er ikke kun menukortet, som har en høj standard på Michelinkroen Es Fum uden for Palma. Udsigten fra terassen er fantastisk. Billede: www.restaurant-esfum.com

Der findes mange flere tips på gode vegetariske og veganske rejsemål på Happycow.net

Lignende indlæg

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

Boutiquehoteller i Thailand – fra budget til luksus

Er du hotelnørd med hang til at være gæst i et personligt indrettet ”hjem” på ferien? Så skal du kigge nærmere på vores boutiquehoteller – små intime hoteller med fokus på design og personlig atmosfære. Her finder du nogle af vores favorit boutiquehoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-09

Voksenhoteller i Thailand – 12 tips

Strande, byer og fantastiske smagsoplevelser har lokket voksne og par til Thailand i årtier. Landet er kendt som et værdsat rejsemål i eksotiske omgivelser, og det er særligt populært til romantiske ferier og bryllupsrejser. Se bare hotellet Let’s Sea Hua på billedet ovenfor. Vil du skabe nogle minder for livet med din bedre halvdel og slippe for støjende børn og mange mennesker, så skal du læse videre. Her er vores guide til de bedste voksenhoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-01

Udflugter på historiske Samos

Samos er en ø, der har noget for alle - afslappende byer, herlige strande og grønne skove. Øens rige historie gør, at den er fuldspækket med historiske spor. Øen har været knudepunkt mellem forskellige kulturer og religioner og mange afgørende hændelser gennem tiden. Det giver mulighed for nogle fantastiske oplevelser - du skal bare vide, hvor du finder dem. Vi hjælper gerne og lister her de bedste udflugter på Samos.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-13