2017-03-20

Makarska - en kroatisk kunstperle

Mellem de majestætiske bjerge og det turkise hav, ved Kroatiens kyst, ligger den lille havneby Makarska. Følg med og bliv inspireret af den lille perle på den dalmatiske kyst, som mange beskriver som et ferieparadis.

Makarska

På kysten mellem de større byer Split og Dubrovnik ligger Makarska. Her bader man i krystalklart vand, og slår håndklædet ud på lange hvide strande med rullesten. Når mørket lægger sig over land, kan man slentre langs de stenbelagte smågader og nyde ægte dalmatisk mad på nogle af de hyggelige restauranter.

- Maden i Makarska er noget helt specielt. Min favorit er Pašticada; kød som er tilberedt på klassiske dalmatisk vis, fortæller kroaten Elvis Butkovic.
Han er en af TUIs indfødte guider, som arbejder sammen med sine skandinaviske kollegaer i Makarska. Elvis fortæller også, at byens restauranter er kendt for sine gode fiskeretter.

- Restaurantpersonalet taler som regel godt engelsk, og fortæller gerne sine gæster om retterne, som findes på menukortet, uddyber han.

Det massive bjerg Biokovo ligger som en mørkegrå kulisse bag bebyggelserne i Makarska - en flot kontrast til det turkise vand. Snorkling og dykning er nogle af de mest populære aktiviteter sammen med lange gå- og cykelture blandt frodige, velduftende planter og pamler. På byens markedsplads kan man hver formiddag købe frugt & grønt, honning, oliven, nødder, krydrede pølser og lufttørret skinke.

Da Makarska er en relativ lille by, er alle dens aktiviteter i gåafstand fra hinanden.
I de varme sommeraftener sprudler det af liv i byens gader. Foruden at nyde udsøgte middage kan man tage en drink på nogle af strandbarerne eller kigge i nogle af butikkerne, som sælger håndlavede souveniers.

For de, som vil have mere fart over feltet holder natklubberne åbnent til daggry.
Elvis Butkovic mener, at netop mangfoldigheden er det, som kendetegner Makarska, og gør byen til et populært rejsemål.

- Den flotte natur, i kombination med byen store udbud og de korte afstande, gør, at der findes noget for enhver smag. Efter min mening er det bedste maden - den er en klasse for sig. Man kan i princippet bestille hvilken som helst ret fra menukortet og trygt forvente en smagsoplevelse ud over det sædvanlige, siger han.

Cykling i Kroatien
Hop på cyklen og udforsk Makarska.

Elvis´ tre bedste tips til at opleve Makarska

  1. Besøg Biokovos botaniske have, som ligger ved den lille by Kotišina. Her kan man opleve alverdens flora og nyde den fantastiske udsigt fra dens placering 1.700 meter over havet.

  2. Oplev Makarska fra en cykelsaddel. En afkoblende og praktisk måde at udforske Makarskas livlige omgivelser på. Man kan leje cykler forskellige steder i byen.

  3. Udforsk livet under havoverfladen. Der arrangeres bådudflugter til øerne uden for Makarska, hvor man kan snorkle og dykke. Hvis man er heldig, kan man se skildpadder og delfiner.

Hoteltips

TUI Blue Makarska ligger midt i byen Igrane, 20 km fra Makarska, med havet og stranden som nærmeste nabo. Alt fra rummene til poolområdet og restauranterne er som hentet fra et indretningsmagasin. Hotellet er specialdesignet til jer, som rejser uden børn. Aldersgrænsen på hotellet er 18 år. Hotellet byder på:
  1. Rullestenstrand og krystalklart vand

  2. Igranes havnepromenade med restauranter og små butikker

  3. To pools og gode solstole

  4. Fitnesscenter, -instruktører og holdtimer

  5. Spa med dampbad, massage og skønhedsbehandlinger

Som på alle andre TUI Blue-hoteller vægtes de kulinariske oplevelser højt. Hotellets køkken holder et højt niveau. Gå ikke glip af muligheden for at afslutte dagen med en bio-date i den udendørs biograf.

Læs mere om TUI Blue Makarska her.

Rejs med TUI til Makarska
Oplev det smukke Makarska med TUI.

Lignende indlæg

Miniguide til Seychellerne

Seychellerne står øverst på manges liste over drømmerejser. Her hjælper vi dig med at vælge ø, finde den fineste strand og fortælle, hvad mere du kan foretage dig i dette paradis.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-22

Hoteller på Kanarieøerne, hvor All Inklusive indgår

Vil du vide præcis, hvad ferien kommer til at koste og være sikker på, at der altid er noget mad, der falder i hele familiens smag? Så kan det være en god idé at bestille et hotel, hvor All Inklusive indgår i prisen. Her har vi listet alle de hoteller på De Kanariske Øer, hvor du får All Inklusive med i prisen.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-13

Gran Canaria eller Tenerife – hvilken ø skal du vælge?

Sommer året rundt med 2 700 soltimer, temperaturer, der sjældent kommer under 20 grader, og strande så langt øjet rækker. Det er ikke svært at forstå, hvorfor Kanarieøerne lokker mange besøgende til. Sværere er det at vælge, hvilken af øerne rejsen skal gå til, for hvilken er bedst? Gran Canaria eller Tenerife? Her hjælper vi dig med at finde ud af, hvilken af øerne, der passer bedst til dig.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-04

RIU – fra paradisstrand til storby

RIU-hotellerne har mange gæster, der vender tilbage år efter år. Maden er i topklasse, servicen er ud over det sædvanelige, og du er altid sikker på en god beliggenhed. Hvad du måske ikke vidste om RIU er, at hotellerne både findes på paradisøer og i storbyer. Her lister vi nogle fantastiske RIU-hoteller, du bør besøge snarest.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-20