Makarska - en kroatisk kunstperle

2017-03-20
Laura
Mellem de majestætiske bjerge og det turkise hav, ved Kroatiens kyst, ligger den lille havneby Makarska. Følg med og bliv inspireret af den lille perle på den dalmatiske kyst, som mange beskriver som et ferieparadis.

Makarska

På kysten mellem de større byer Split og Dubrovnik ligger Makarska. Her bader man i krystalklart vand, og slår håndklædet ud på lange hvide strande med rullesten. Når mørket lægger sig over land, kan man slentre langs de stenbelagte smågader og nyde ægte dalmatisk mad på nogle af de hyggelige restauranter.

- Maden i Makarska er noget helt specielt. Min favorit er Pašticada; kød som er tilberedt på klassiske dalmatisk vis, fortæller kroaten Elvis Butkovic.
Han er en af TUIs indfødte guider, som arbejder sammen med sine skandinaviske kollegaer i Makarska. Elvis fortæller også, at byens restauranter er kendt for sine gode fiskeretter.

- Restaurantpersonalet taler som regel godt engelsk, og fortæller gerne sine gæster om retterne, som findes på menukortet, uddyber han.

Det massive bjerg Biokovo ligger som en mørkegrå kulisse bag bebyggelserne i Makarska - en flot kontrast til det turkise vand. Snorkling og dykning er nogle af de mest populære aktiviteter sammen med lange gå- og cykelture blandt frodige, velduftende planter og pamler. På byens markedsplads kan man hver formiddag købe frugt & grønt, honning, oliven, nødder, krydrede pølser og lufttørret skinke.

Da Makarska er en relativ lille by, er alle dens aktiviteter i gåafstand fra hinanden.
I de varme sommeraftener sprudler det af liv i byens gader. Foruden at nyde udsøgte middage kan man tage en drink på nogle af strandbarerne eller kigge i nogle af butikkerne, som sælger håndlavede souveniers.

For de, som vil have mere fart over feltet holder natklubberne åbnent til daggry.
Elvis Butkovic mener, at netop mangfoldigheden er det, som kendetegner Makarska, og gør byen til et populært rejsemål.

- Den flotte natur, i kombination med byen store udbud og de korte afstande, gør, at der findes noget for enhver smag. Efter min mening er det bedste maden - den er en klasse for sig. Man kan i princippet bestille hvilken som helst ret fra menukortet og trygt forvente en smagsoplevelse ud over det sædvanlige, siger han.

Cykling i Kroatien
Hop på cyklen og udforsk Makarska.

Elvis´ tre bedste tips til at opleve Makarska

  1. Besøg Biokovos botaniske have, som ligger ved den lille by Kotišina. Her kan man opleve alverdens flora og nyde den fantastiske udsigt fra dens placering 1.700 meter over havet.

  2. Oplev Makarska fra en cykelsaddel. En afkoblende og praktisk måde at udforske Makarskas livlige omgivelser på. Man kan leje cykler forskellige steder i byen.

  3. Udforsk livet under havoverfladen. Der arrangeres bådudflugter til øerne uden for Makarska, hvor man kan snorkle og dykke. Hvis man er heldig, kan man se skildpadder og delfiner.

Hoteltips

TUI Sensimar Makarska ligger midt i byen Igrane, 20 km fra Makarska, med havet og stranden som nærmeste nabo. Alt fra rummene til poolområdet og restauranterne er som hentet fra et indretningsmagasin. Hotellet er specialdesignet til jer, som rejser uden børn. Aldersgrænsen på hotellet er 18 år. Hotellet byder på:
  1. Rullestenstrand og krystalklart vand

  2. Igranes havnepromenade med restauranter og små butikker

  3. To pools og gode solstole

Som på alle andre TUI Sensimar-hoteller vægtes de kulinariske oplevelser højt. Hotellets køkken holder et højt niveau. Gå ikke glip af muligheden for at afslutte dagen med en bio-date i den udendørs biograf.

Læs mere på tui.dk

Rejs med TUI til Makarska
Oplev det smukke Makarska med TUI.

Lignende indlæg

Sådan er det at rejse til Mauritius

Kridhvide strande, kokospalmer, afkobling og et turkisblåt hav. For mange er Mauritius et drømmerejsemål. Vi har mødt Emma og Johan, som var på Mauritius i januar. Her fortæller de om rejsen og giver gode råd til, hvordan du går mest ud af livlige Mauritius.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Barbados – det perfekte rejsemål for en romantisk ferie

Blændende hvide strande, turkist vand og tropisk grøn beplantning. Barbados er virkelig alt, hvad du kan forvente af et caribisk paradis, og lidt til. Svøm med skildpadder, besøg botaniske gårdhaver og afslut dagen på klipperne ved Northpoint med en magisk solnedgang. Det er helt sikkert Barbardos, du skal rejse til, hvis du vil have en rigtig romantisk ferie med dit livs kærlighed.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-27

Albanien er sommerens nyhed

Mellem Montenegro og Grækenland langs med Adriaterhavets kyst, ligger Albanien. I nord tårner høje alpetoppe sig mod himlen, og i syd finder du fine strande langs hele rivieraen. Her findes noget for enhver smag. Paradisstrande med azurblåt hav, vandrestier, naturoplevelser, historiske seværdigheder og velsmagende mad.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-07

Sådan vælger du mellem sommerens mange rejsemål

Har du svært ved at bestemme dig for, hvor du skal rejse hen til sommer? Du kan være helt rolig - du er ikke den eneste. I dag er valgmulighederne så mange, at det kan være svært at vælge. Vi har derfor lavet en liste, som forsøger at hjælpe dig i den rigtige retning.
Laura Laura 2018-12-12