Makarska - en kroatisk kunstperle

2017-03-20
Laura
Mellem de majestætiske bjerge og det turkise hav, ved Kroatiens kyst, ligger den lille havneby Makarska. Følg med og bliv inspireret af den lille perle på den dalmatiske kyst, som mange beskriver som et ferieparadis.

Makarska

På kysten mellem de større byer Split og Dubrovnik ligger Makarska. Her bader man i krystalklart vand, og slår håndklædet ud på lange hvide strande med rullesten. Når mørket lægger sig over land, kan man slentre langs de stenbelagte smågader og nyde ægte dalmatisk mad på nogle af de hyggelige restauranter.

- Maden i Makarska er noget helt specielt. Min favorit er Pašticada; kød som er tilberedt på klassiske dalmatisk vis, fortæller kroaten Elvis Butkovic.
Han er en af TUIs indfødte guider, som arbejder sammen med sine skandinaviske kollegaer i Makarska. Elvis fortæller også, at byens restauranter er kendt for sine gode fiskeretter.

- Restaurantpersonalet taler som regel godt engelsk, og fortæller gerne sine gæster om retterne, som findes på menukortet, uddyber han.

Det massive bjerg Biokovo ligger som en mørkegrå kulisse bag bebyggelserne i Makarska - en flot kontrast til det turkise vand. Snorkling og dykning er nogle af de mest populære aktiviteter sammen med lange gå- og cykelture blandt frodige, velduftende planter og pamler. På byens markedsplads kan man hver formiddag købe frugt & grønt, honning, oliven, nødder, krydrede pølser og lufttørret skinke.

Da Makarska er en relativ lille by, er alle dens aktiviteter i gåafstand fra hinanden.
I de varme sommeraftener sprudler det af liv i byens gader. Foruden at nyde udsøgte middage kan man tage en drink på nogle af strandbarerne eller kigge i nogle af butikkerne, som sælger håndlavede souveniers.

For de, som vil have mere fart over feltet holder natklubberne åbnent til daggry.
Elvis Butkovic mener, at netop mangfoldigheden er det, som kendetegner Makarska, og gør byen til et populært rejsemål.

- Den flotte natur, i kombination med byen store udbud og de korte afstande, gør, at der findes noget for enhver smag. Efter min mening er det bedste maden - den er en klasse for sig. Man kan i princippet bestille hvilken som helst ret fra menukortet og trygt forvente en smagsoplevelse ud over det sædvanlige, siger han.

Cykling i Kroatien
Hop på cyklen og udforsk Makarska.

Elvis´ tre bedste tips til at opleve Makarska

  1. Besøg Biokovos botaniske have, som ligger ved den lille by Kotišina. Her kan man opleve alverdens flora og nyde den fantastiske udsigt fra dens placering 1.700 meter over havet.

  2. Oplev Makarska fra en cykelsaddel. En afkoblende og praktisk måde at udforske Makarskas livlige omgivelser på. Man kan leje cykler forskellige steder i byen.

  3. Udforsk livet under havoverfladen. Der arrangeres bådudflugter til øerne uden for Makarska, hvor man kan snorkle og dykke. Hvis man er heldig, kan man se skildpadder og delfiner.

Hoteltips

TUI Sensimar Makarska ligger midt i byen Igrane, 20 km fra Makarska, med havet og stranden som nærmeste nabo. Alt fra rummene til poolområdet og restauranterne er som hentet fra et indretningsmagasin. Hotellet er specialdesignet til jer, som rejser uden børn. Aldersgrænsen på hotellet er 18 år. Hotellet byder på:
  1. Rullestenstrand og krystalklart vand

  2. Igranes havnepromenade med restauranter og små butikker

  3. To pools og gode solstole

Som på alle andre TUI Sensimar-hoteller vægtes de kulinariske oplevelser højt. Hotellets køkken holder et højt niveau. Gå ikke glip af muligheden for at afslutte dagen med en bio-date i den udendørs biograf.

Læs mere på tui.dk

Rejs med TUI til Makarska
Oplev det smukke Makarska med TUI.

Lignende indlæg

Boutiquehoteller i Thailand – fra budget til luksus

Er du hotelnørd med hang til at være gæst i et personligt indrettet ”hjem” på ferien? Så skal du kigge nærmere på vores boutiquehoteller – små intime hoteller med fokus på design og personlig atmosfære. Her finder du nogle af vores favorit boutiquehoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-09

All Inclusive-hoteller på Kap Verde – 7 tips

En af de sværeste opgaver i forbindelse med en rejse er at regne det daglige forbrug ud. Du spørger dig selv inden rejsen, hvad udgifterne til mad, drikke og aktiviteter vil koste i løbet af rejsen. Når du er ankommet til Kap Verde fornemmer du duften af nybagt brød, sprød bacon, røræg og frisk frugt. Og du tænker: ”Hvorfor var det lige at vi fravalgte muligheden for at tilkøbe morgenmad?” Med All Inclusive kan du nyde alle lækkerierne uden at skulle spekulere på prisen. Her er en guide til de bedste hoteller!
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-04

Hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår

Oliven, halloumi, hummus, tzatziki, yoghurtdressing, brød, trækulsgrillet kød... Det cypriotiske køkken henter sin inspiration fra hele Middelhavet og fra Mellemøsten. Forestil dig at kunne fråse i disse lækkerier uden at skulle tænke på, hvad det koster. Her har vi udvalgt fem forskellige hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår!
Sissi Sissi 2019-05-21

Luksushoteller på Cypern

Bekvemmelighed, femstjernet service og gourmetmiddage i solnedgangen. Alt dette får du på en af Middelhavets mest solsikre øer, med Europas reneste badevand! Her er fem af vores absolut mest luksuriøse hoteller på Cypern – både eksklusive voksenhoteller og fantastiske familiehoteller, til store og små livsnydere.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14