En bæredygtig fremtid for elefanterne i Asien

Elefantridning og –shows er enormt stressende for elefanter. Alligevel er der forsat mange turister, der deltager i udflugterne og besøger de mange shows. TUI Care Foundation og World Animal Protection er derfor gået sammen for at skabe en bedre tilværelse for cirka 1 500 asiatiske elefanter i fangeskab frem mod 2020. Det primære fokus er på Thailand, men projektet dækker også andre dele, hvor andelen af elefanter i fangeskab er stor som Laos, Kambodja, Nepal, Indien og Sri Lanka.

For at udvikle en bæredygtig forretningsmodel til at hjælpe elefanterne samarbejder TUI med dyreeksperter på lokalt niveau blandt andet ved at fremme projekter og turisme, som giver elefanterne en god tilværelse.

TUI Care Foundatoin
En elefantunge på vej gennem landskabet ved Hua Hun i Thailand.

Øget ressourcerne til eksisterende projekter

Vi mener, det er vigtigt at skabe opmærksomhed omkring alle dem, der allerede arbejder for at skabe en bedre tilværelse for elefanterne. Derfor består en del af vores arbejde i at støtte eksisterende elefantprojekter, for at de kan blive endnu bedre. Derudover samarbejder TUI Care Foundation og World Animal Protection med beslutningstagere for at sikrer gode leveforhold for elefanterne i turismen blandt andet med tydelige regler for indhegnede områder, hvor dyrene trives.

TUI Care Foundation
Et dejligt og afkølende dyp.

Højt ambitionsniveau og standard

I øjeblikket tester vi et nyt akkrediteringssystem for at opmuntrer og motivere de erhvervsdrivende til at arbejde for højere levestandard for elefanterne. Hvor de i øjeblikket holdes i fangeskab sættes der tydelige retningslinjer for at fremme viden og gode vaner hos dem, der passer dem. Det overordnede mål med retningslinjerne forbedres hele tiden og leder forhåbentligt til en bæredygtig elefantturisme.

TUI Care Foundation
Dybe diskussioner over stakittet.

Videndeling og forbilleder

En vigtig del af projektet er, at dele viden om, hvad elefanterne behøver for at trives og have et godt liv – og på den måde sætte en stopper for den vanrøgt, som desværre foregår flere steder i dag. Vores mål er at være forbilleder på rejsemålene og få flere virksomheder inden for turismen til at tilslutte sig en mere bæredygtig arbejdsgang. Mange har allerede gjort dette – i 2016 havde mere end 100 rejseselskaber underskrevet en aftale om ikke at tilbyde elefantridning eller –shows. TUI i Holland var de første i verden til at fjerne elefantridning og –shows fra deres program.

I dag lever omkring 4 000 thailandske elefanter i fangeskab, og omkring 2 000 – 3 000 lever i sit naturlige habitat. Antallet er faldet markant de seneste årtier, og derfor er de klassificeret som utrydningstruet hos IUCN (International for Conservation of Nature).

Lignende indlæg

Blue Star 2.0 – nyd, oplev & bidrag

Fra og med april 2020 står navnet Blue Star for noget nyt og endnu bedre. Vi udvikler nemlig de 50 favorithoteller, så du kan nyde ferien på en måde, der også mindsker belastningen af miljøet, klimaet og lokalsamfundet.
Astrid S Astrid S

De bedste udflugter på Phuket – fra kultur til eventyr

Fyld dine sanser (og din Instagramkonto) med nye indtryk væk fra hotelpoolen. Thailands største ø, Phuket, er utrolig rig på oplevelser. Her giver vi tips til alt fra snorkling og junglevandring til buddhistiske templer, madlavningskurser, flowriding og at bade med elefanter.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Dreamliner. Længere rejser med mindre udslip

På TUIs oversøiske flyvninger benytter vi de mest energieffektive fly. En Dreamliner bruger op til 20 procent mindre brændstof end andre fly af samme størrelse, hvilket reducerer udslippet markant. Vi har set nærmere på flyet, der i vinter kan bringe dig til Thailand, Vietnam, Mexico og flere andre tropiske rejsemål.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Børnevenlige hoteller i Thailand - 5 tips

Vi har længe vidst, at Thailand er enormt børnevenligt. Strandene er lavvandende, ingen fryser, det er let at rejse rundt på egen hånd, og børnene bliver modtaget med åbne arme. Men det kan være svært at finde det perfekte familiehotel blandt de hundredvis af hoteller, der bliver tilbudt. Her er en liste med fem store favoritter blandt børnefamilier.
Stine Sørensen Stine Sørensen