2019-08-03

En bæredygtig fremtid for elefanterne i Asien

Elefantridning og –shows er enormt stressende for elefanter. Alligevel er der forsat mange turister, der deltager i udflugterne og besøger de mange shows. TUI Care Foundation og World Animal Protection er derfor gået sammen for at skabe en bedre tilværelse for cirka 1 500 asiatiske elefanter i fangeskab frem mod 2020. Det primære fokus er på Thailand, men projektet dækker også andre dele, hvor andelen af elefanter i fangeskab er stor som Laos, Kambodja, Nepal, Indien og Sri Lanka.

For at udvikle en bæredygtig forretningsmodel til at hjælpe elefanterne samarbejder TUI med dyreeksperter på lokalt niveau blandt andet ved at fremme projekter og turisme, som giver elefanterne en god tilværelse.

TUI Care Foundatoin
En elefantunge på vej gennem landskabet ved Hua Hun i Thailand.

Øget ressourcerne til eksisterende projekter

Vi mener, det er vigtigt at skabe opmærksomhed omkring alle dem, der allerede arbejder for at skabe en bedre tilværelse for elefanterne. Derfor består en del af vores arbejde i at støtte eksisterende elefantprojekter, for at de kan blive endnu bedre. Derudover samarbejder TUI Care Foundation og World Animal Protection med beslutningstagere for at sikrer gode leveforhold for elefanterne i turismen blandt andet med tydelige regler for indhegnede områder, hvor dyrene trives.

TUI Care Foundation
Et dejligt og afkølende dyp.

Højt ambitionsniveau og standard

I øjeblikket tester vi et nyt akkrediteringssystem for at opmuntrer og motivere de erhvervsdrivende til at arbejde for højere levestandard for elefanterne. Hvor de i øjeblikket holdes i fangeskab sættes der tydelige retningslinjer for at fremme viden og gode vaner hos dem, der passer dem. Det overordnede mål med retningslinjerne forbedres hele tiden og leder forhåbentligt til en bæredygtig elefantturisme.

TUI Care Foundation
Dybe diskussioner over stakittet.

Videndeling og forbilleder

En vigtig del af projektet er, at dele viden om, hvad elefanterne behøver for at trives og have et godt liv – og på den måde sætte en stopper for den vanrøgt, som desværre foregår flere steder i dag. Vores mål er at være forbilleder på rejsemålene og få flere virksomheder inden for turismen til at tilslutte sig en mere bæredygtig arbejdsgang. Mange har allerede gjort dette – i 2016 havde mere end 100 rejseselskaber underskrevet en aftale om ikke at tilbyde elefantridning eller –shows. TUI i Holland var de første i verden til at fjerne elefantridning og –shows fra deres program.

I dag lever omkring 4 000 thailandske elefanter i fangeskab, og omkring 2 000 – 3 000 lever i sit naturlige habitat. Antallet er faldet markant de seneste årtier, og derfor er de klassificeret som utrydningstruet hos IUCN (International for Conservation of Nature).

Lignende indlæg

Bæredygtig turisme på Kap Verde

De seneste årtier er der kommet flere og flere besøgende til Kap Verde, og det er ikke svært at forstå, hvorfor den lille øgruppe er så populær. Strandene er lige så lange som sommeren, og øerne nyder godt af et behageligt klima året rundt. Det øgede antal gæster har medført mere affald – en udvikling vi forsøger at bremse gennem TUI Clean & Green-projektet på Kap Verde; et TUI Care Foundation-initiativ med fokus på affald, energi og vand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-18

Børnevenlige hoteller i Thailand - 5 tips

Vi har længe vidst, at Thailand er enormt børnevenligt. Strandene er lavvandende, ingen fryser, det er let at rejse rundt på egen hånd, og børnene bliver modtaget med åbne arme. Men det kan være svært at finde det perfekte familiehotel blandt de hundredvis af hoteller, der bliver tilbudt. Her er en liste med fem store favoritter blandt børnefamilier.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-18

Kombinationsrejse i Thailand – få det maksimale ud af feriedagene

Drømmer du om små thailandske paradisøer med hvide strande og hængekøjer i skyggen? Eller er det farvestærke markeder, stort udbud af restauranter, barer og luksushoteller du længes efter? Føles det som en umulig opgave at vælge? Tag det roligt – det behøver du slet ikke. Du kan få både afslappende strandliv, roligt thailandsk hverdagsliv og pulserende byliv på en og samme rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-17

Sådan mindsker vi forbruget af plastik – skridt for skridt

Den skræmmende stigning af plastikaffald, særligt i verdenshavene, er en af de største og mest alvorlige miljøtrusler. Kun omkring 15 procent plastik bliver i dag genanvendt (OECD), og hvert år ender omkring otte millioner tons plastikaffald i havene (UNEP). Det svarer omtrent til til en fuld skaldebil i minuttet ifølge World Economic Forum. Hos TUI mindsker vi derfor forbruget af engangsplast på vores egne hoteller.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-15