Bulgariens bedste strande – 8 tips

En ferie i Bulgarien er lig med billige priser og fine strande – og her taler vi altså ikke kun om Sunny Beach. Duni, Nessebar og Golden Sands er tre strande, som alle har hver sin karakteristiske charme. Her giver vi tips til en strand for enhver smag.

I samarbejde med Bulgariens turistbureau

bulgaria (2)

Lange og brede sandstrande kombineret med pålidelig sol gør Bulgarien til et populært rejsemål for sol- og badeferie. Og det gør det kun bedre, du oven i købet får meget for pengene på rejser til Bulgarien. Nu gælder det bare om at finde den rette strand!

1. Sunny Beach

Når vi taler om Bulgarien, tænker rigtigt mange på Sunny Beach, hvilket heller ikke er så mærkeligt, eftersom det er det største turistområde i landet. Den finkornet sandstrand er 6 km lang og lavvandet, og passer med andre ord rigtig godt til børnefamilier. Langs med strandpromenaden finder du flere caféer og beach clubs med bløde loungesofaer, du kan slænge dig i. Bruger du dagen her, har du alt, hvad du behøver, inden for rækkevide.

Rejs med TUI til Bulgarien
I Sunny Beach findes der mange beach clubs og caféer.

2. Duni Resort

Feriebyen Duni Resort ligger ved en 5 km lang, lys sandstrand, cirka en times kørsel syd for Sunny Beach. I byen, som er skabt til All Inklusve-ferie, ligger der fem hoteller. Når du rejser med TUI, bor du på det familievenlige Belleville & Holiday Village Resort. En del af stranden besår af bølgende sanddyner, som byen har fået sit navn efter.

Rejs med TUI til Bulgarien
Stranden i Duni Resort har lyst, blødt sand.

3. Nessebar

New Nessebar Beach er manges favorit blandt strandene ved Sorte Havet. Den er 2,5 km lang, og du kan leje din egen solstol for dagen. Den er desuden lavvandet, hvilket gør den til et godt valg for børnefamilier. Den har fået EU's Blå Flag-udemærkelse for sit rene og klare vand. Langs med stranden strækker der sig en flot strandpromenade med restauranter og barer. Og vil du prøve vandsport er der et godt udbud at vælge imellem. På nordsiden af Nessebar ligger en mere afsides strand med blødt, gyldnet sand.

Rejs med TUI til Bulgarien
New Nessebar Beach har fået udmærkelsen det Blå Flag fra EU for sit rene og klare vand.

4. Golden Sands

At Bulgarien kan bruste sig af mange fine strande, er ingen hemmelighed. Golden Sands er ingen undtagelse med sin 4 km lange, bløde strandsand og lyseblå vand. Havet er ikke helt så lavvandet her som på de andre strande, men for dig, som rejser med børn, er der attraktioner som minigolf og en vandpark lige i nærheden. Den livlige strandpromenade er fyldt med restauranter, caféer og butikker.

Rejs med TUI til Bulgarien
Golden Sands har en 4 km lang sandstrand med dejligt lyseblåt vand.

5. Sozopol

I Sozopol strækker to strande sig, Central Beach og Harmani Beach, hvor den sidstnævnte har fået EU’s Blå Flag. Strandene ligger i den sydlige del af Sozopol og har både caféer, restaurant og butikker. Kan du lide vandsport, så kan du teste både vandbåde, windsurfing og sejlads.

Rejs med TUI til Bulgarien
En af sandstrandene i Sozopol.

6. Albena

Albena har en lang, bred og smuk sandstrand. Bag stranden ligger den livlige strandpromenade, hvor du kan tage en pause fra solen og få en bid mad på en af de mange restauranter. For børnene findes der legeplads, søer med både og en klatrevæg. Der findes også bekvemmeligheder som omklædningsrum, brusere, solsenge og parasoller.

Rejs med TUI til Bulgarien
Albenas lange, fine sandstrand.

7. Balchik

Balchiks største strand ligger i den østlige udkant af stranden. Her har du også mulighed for at leje solstol og parasol, men i højsommeren er stranden velbesøgt af turister, så kom tidligt for at få en ledig plads. Nogle kilometer nord for Balchik findes der nogle mere afsides strande beliggende under klipperne.

8. Pomorie

Pomorie ligger på en smal klippehalvø ved den sydlige del af Sorte Havet. Der findes flere strande i Pomorie, hvor de fleste er udstyret med solstole og strandcaféer, men der findes også strande, som er mere afsondret, hvis du gerne vil være alene. Strandene har fint sand, enten lyst eller mørt, og passer godt til børnefamilier. Pomorie er kendt for sit helende mineralvand og mange benytter lejligheden til at få et mudderbad i den nærliggende Lake Pomorie.