Besøg Boston og New York – og få det bedste af to verdener

Boston og New York er to rejsemål, som du let kan besøge på én og samme rejse. Du kommer enkelt fra den ene til den anden by, og begge er hyggelig at besøge hele året rundt. De to byer er meget forskellige – New York er typisk amerikansk med skyskrabere, mens charmerende Boston er mere engelskinspireret. Du vælger selvfølgelig selv, hvilken by du flyver til. Her kommer vores bedste tips til din tur!

Gåture gennem parker, der skifter farve efter årstiden, cappuccino-pause på en gadecafé, sprudlende madmarkeder og outlets eller en spændende NHL-kamp. Uanset om du er fan af ishockey eller ej, så findes der massere af oplevelser i både New York og Boston – og det er nemt at komme rundt til fods.

Boston er en af USA’s ældste og mest fodgængervenlige byer. Murstensbygninger, parker og smalle gader bryder med skyskraberne, og byen har fået kælenavnet New England. Boston er især kendt for sine store sportshold, USA’s ældste universitet Harvard University og ølmærket Samuel Adams.

New York er som bekendt byen, der aldrig sover, og med sine mere end otte millioner indbyggere er det også USA’s største by målt på befolkning. De gule taxier, musicals og skyskraberne er karakteristisk for byen.

Must-dos i Boston

 1. Boston Public Garden & Boston Common Garden
  To parker, som begge ligger midt i Boston. I vintermånederne kan du prøve skøjtebanerne.

 2. Beacon Hill
  En af Bostons ældste bydele. Bybilledet domineres her af rødbrune murstenshuse på række i smalle brostensbelagte gader og gyder.

 3. TD Garden
  Areanen er mest af alt kendt som ishockeyholdet Boston Bruins og basketholdet Celtics hjemmearena.

 4. Faneuil Hall Marketplace
  Faneuil Hall har været en stor markedsplads siden 1743. Her findes flere forskellige butikker, restauranter og markeder.

 5. Newbury Street
  Bag boligområdet Back Bay ligger shoppinggaden Newbury Street med sin europæiske atmosfære. Du kan sikkert genkende området fra utallige film, som er indspillet her.

 6. Wrentham Billage Premium Outlets
  Her finder du mere end 170 varemærkebutikker. Det ligger mellem Boston og Providence. Der går busser fra Boston, men den nemmeste måde at komme dertil er med Uber eller en lejet bil.

 7. Samuel Adams Brewery
  Boston Beer Company er USA’s førerende bryggeri inden for fadøl. Alle øl har fået det symbolske navn Samuel Adams. Et tip er at være med på den gratis rundtur.

Restaurant-tips i Boston

I Boston bør du fremfor alt prøve skalddyr, hummer, østers og muslinger.

Little Italy: Et område med over 100 italienske serveringssteder og bagerier.

Rowes Wharf Sea Grille: Fisk- og skalddyrsrestaurant ved Waterfront.

Joe’s American Bar & Grill: Amerikansk restaurant med en rigtig god menu.

Must-dos i New York

 1. Central Park
  Parken er populær til powerwalks såvel som joggingture. Et tip er at gøre stop ved restauranten The Loeb Boathouse, som ligger ned til en af søerne.

 2. Rockerfeller Center & Empire State Building
  Begge steder byder på storslående udsigter, men køen ved Rockerfeller Center er kortere – og herfra har du udsigt til Empire State Building.

 3. Madison Square Garden
  Ishockeyholdet New Work Rangers og basketholdet The Knicks' hjemmebane.

 4. Fifth Avenue
  Det måske bedst kendte shoppingområde i New Work på Manhattan.

 5. Woodbury Common Premium Outlets
  Over 220 mærkevarebutikker med tilsvarende udbud som outletten i Boston. Der går dagligt busser hertil, men alternativt kan du tage en Uber.

 6. Brooklyn Brewery
  Forretningsideen bygger på, at øllet skal smage, som det gjorde i New York i 1800-tallet. Tag endelig med på en gratis rundtur.

Restaurant-tips i New York

I New York finder du restauranter med alverdens køkkener repræsenteret.

The Mercer Kitchen: En brunch er et must her, og du spotter måske en kendis over kaffen.

Tao: En af de mest populære asiatiske restauranter.

Buddakan: Kinesisk restaurant med en vild indretning og super mad.

Fra Boston til New York – transport

Når du planlægger din rejse, kan du vælge, om du vil flyve til og fra samme lufthavn, eller om du hellere vil flyve til den ene by og hjem fra den anden. Det er nemt at komme fra Boston til New York (og omvendt) med lyntoget.

Amtrak Acela Express er et lyntog, som tager cirka 3-3,5 time og koster omkring 125$. Det almindelige tog kan tage op til 4-5 timer. Der findes ligeledes indenrigsfly til en fornuftig pris. Der går også busser mellem byerne, som er klart den billigste løsning. Der slipper du med 10-40$ og kan forvente en rejsetid på godt 4 timer.

Rejser du med tog mellem byerne, kommer du til Back Bay eller South Station, som ligger midt i Boston. I New York kan du hoppe af ved Penn Station, der ligger nær Times Square.

En bekvem løsning er selvfølgelig at leje egen bil. Benzinen er billig, og du kan leje en bil hjemmefra gennem TUI. Kører du direkte mellem de to byer, er du fremme på mindre end 3,5 time. Langs vejen kan du dog gøre stop og shoppe ved Providence Place Mall i Providence eller Wrentham Village Premium Outlet, som ligger et stykke udenfor byen. Havnebyen New Haven er også et besøg værd, hvis du er i bil.

Lignende indlæg

Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.
Freyja Freyja

Svært ved at vælge? Her skal du bo på Mallorca!

Hos TUI kan du vælge mellem mere end 100 hoteller på Mallorca. Men de mange valgmuligheder kan gøre ferieplanlægning helt uoverskuelig. For hvor skal du bo, og hvilket hotel passer bedst til din ferie? Vi hjælper dig her med at vælge det helt rigtige område og hotel til netop dine behov og ønsker.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Hvor skal du rejse hen i efterårsferien?

Når mørket sænker sig her hjemme og skolerne lukker ned i efterårsferien, så længes mange samtidigt mod varmere temperaturer, nye oplevelser og tid med familien. Her får du inspiration til en række rejser til både strand og storby.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Orlando, Miami eller Fort Lauderdale: Hvor skal du bo i Florida?

Florida er næsten fire gange større end Danmark, og de tre mest populære byer – Orlando, Miami og Fort Lauderdale – er meget forskellige. Det er derfor ikke helt lige meget, hvor du bor. Er du vild efter en rejse til solskinsstaten, men ved endnu ikke, hvor du skal bo i Florida? Så læs med her når vi giver dig en lynguide til The Sunshine State.
Stine Sørensen Stine Sørensen