5 rejsemål i Europa til dykkerferie

2018-07-25
Stine Sørensen
Er du også en af dem, der hellere bruger feriedagene under vandet frem for oppe på stranden? Men du behøver ikke rejse om på den anden side af jorden til eksotiske koralreve for at dykke med farverige fisk i mystiske grotter. På mange rejsemål i Europa er der god mulighed for at trække i våddragten, spæde aluminiumsflasken på ryggen og lade dig falde bagover i det dybe blå hav.

På mange destinationer er der ligeså meget at se og opleve under vandet, som der er på landjorden. Så der er god grund til at bruge en eller to dage af ferien på at gå på opdagelse i det klare vand. På de fleste dykkerudflugter har du samtidigt mulighed for en middagslur i solen mellem dykkene - så du kan stadig dyrke solen og pleje dit surfer-look med saltvandshår.

Vi har samlet vores bedste bud på Europas bedste rejsemål for dykkere.

TUI har samlet 5 bud på fantastiske dykkerdestinationer i Europa

  1. Malta Malta er et sandt dykkerparadis, og vandet passer både til begyndere og erfarne dykkere. Her er både grotter og flere vrag at udforske blandt andet Um El Faroud, et stort tankskib, som sank i 1998. Skibet er godt 110 meter langt og 16 meter bredt. Ved en kraftig strom i 2006 knækkede skibet dog i to dele. Vil du besøge vraget, skal du være opmærksom på, at du skal på 18-30 meters dybde.

  2. Cypern Med en stabil vandtemperatur over 25 grader helt frem til oktober, har Cypern en af de længeste sæsoner for dykning. Det er ikke ualmindeligt at sigtbarheden er omkring 30 meter. Sydøst for Pafos ligger White River, som er perfekt til nybegyndere. Her er dybden omkring 11 meter, og der er farverige kløfter og muligheder for at se både skildpadder og blæksprutter.

  3. Island Går du efter den bedste sigtbarhed, så er Island destinationen for dig! Her findes nogle af verdens klareste have. Islands store geologiske aktivitet betyder, at du her får nogle helt unikke oplevelser: Undersøiske skorstene og vulkaner. Det kolde vand betyder dog, at du skal lære at dykke med tørdragt, inden du er klar til at hoppe i dybet.

  4. Sardinien Den italienske ø er foruden sine fantastiske strande især kendt for havets klarhed og de farverige dykkersites. Længst mod nord ligger halvøen Capo Testa, hvor du finder klart og roligt vand med en vild flora under vandet. Her kan du se ål, hummere og ind i mellem også skildpadder. Derudover finder du også antikke søjler fra det gamle Rom på havbunden. I bugten finder du også vraget af St. Teresa di Gallura. Skibet er brudt op i flere dele og derfor let at udforske.

  5. Kroatien Der findes omkring 1.000 små øer ud for Kroatiens kyst, og havene omkring dem er fyldt med dale, søjleformationer og grotter. Ved øen Hvar finder du Cape Tatinja, et langt og dybt rev langs en stejl væg. Revets formation betyder, at der sjældent er bølger eller kraftige strømme. Nogle steder er dalen hele 45 meter dyb. Her finder du morene ål, hummere og rejer. Er du rigtig heldig kan du også en spotte en blæksprutte eller en søhest.

Rejs med TUI
Tag certifikatet hjemmefra eller brug nogle dage af ferien på at lære at dykke.

Inden du dykker

Ikke certificeret? Har du ikke dykkercertifikat, tilbyder mange dykkecentre et prøvedyk, hvor du kan få en fornemmelse af vandet. Ofte er der dog fokus på det dykkertekniske og selve oplevelsen af at trække vejret under vand. Vil du have mere frie tøjler, skal du som minimum have et Open Water-certifikat. Det kan du tage hjemmefra eller på rejsemålet. Her skal du dog regne med at afsætte 3-4 dage til teori og prøvedyk.

Genopfriskning Er du først certificeret dykker, så gælder dit certifikat principielt hele livet. Det kan dog være en god idé at få et genopfriskningskursus, hvis det er mere end et år siden dit sidste dyk.

Dyk sammen med en instruktør Dyk altid sammen med en instruktør. Selvom du er erfaren dykker, er det godt at have en professionel med, som kender til havstrømmene og andre lokale forhold.

Køb eget basis-udstyr Du kan leje alt nødigt udstyr hos dykkercentrerne, men det kan være pengene værd at investere i egen maske, snorkel og svømmefødder. Kvaliteten varierer nemlig meget, og med eget udstyr er du sikker på alt passer og sidder, som det skal.

Vil du se alle vores rejsemål og måske finde din næste dykkerferie? Så læs mere her.

Lignende indlæg

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12

Udflugter på historiske Samos

Samos er en ø, der har noget for alle - afslappende byer, herlige strande og grønne skove. Øens rige historie gør, at den er fuldspækket med historiske spor. Øen har været knudepunkt mellem forskellige kulturer og religioner og mange afgørende hændelser gennem tiden. Det giver mulighed for nogle fantastiske oplevelser - du skal bare vide, hvor du finder dem. Vi hjælper gerne og lister her de bedste udflugter på Samos.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-13

De 5 bedste udflugter på de græske øer

Grækenlands øverden har utroligt meget at byde på. Som om klimaet, maden og stemningen ikke var nok, så findes der udflugter og aktiviteter, der passer til historienørder såvel som strandfotografer og eventyrere. Her følger fem af vores rejsendes favoritudflugter i den græske øverden.
Laura Laura 2019-06-04