Vin og vandring på Cypern

2017-03-09
Laura
Cypern er bedst kendt for sine strande, men øen har mere at byde på end blåt vand og hvidt sand. Prøv f.eks. at vandre blandt madeltræer, plukke appelsiner eller gå på vinsmagning. Her har vi samlet de bedste tips til en dag i Trodosbjergene.

Skip strandturen og tag op til Troodosbjergene i Pafosregionen på Cypern. Her findes et hav af udsigtsposter og bjerglandsbyer. De større byer som Platres har bagerier og keramikværksteder. I småbyerne kan man købe friske figner direkte fra gårdspladsen. Med lidt planlægning kan en tur hertil blive et fantastisk minde.

Smag vin på en lokal vingård

På vingården Tsiakkas guider familien med samme navn dig rundt blandt vinstokke og -tønder. Her produceres den kendte cypriotiske dessertvin Commandaria samt vinene Chardonnay og Cabertnet Sauvignon. Vingården ligger i byen Pelendri.

Besøg en kunstner

I bjerglandsbyen Lania vrimler det med kunstnere. Gå rundt i den gamle bydel og sving ind i atelierne, som oftest har åbent for besøgende. En af kunstnerne er Michael Owen, som viser faverige kunst i den gamle bydel.

Minivandring i nationalparken Avakas

En times vandring i Avakas, Cyperns største nationalpark, tager dig igennem en imponerende bjergkløft. Her dufter der af mynthe, rosmarin og lavendel og udsigten er betagende.

Chokoladefristelser i Platres

Gør et stop i byen Platres for at lære om kakaobønnen. Her får man smagsprøver på de gode fyldte chokolader. Følg skiltningen mod Chocolate Workshop.

Køb friske figner

På byens torv eller på gaderne langs vejene sælger de lokale nyplukkede figner, bønner og appelsiner. Fyld en pose - mere lokalt bliver det ikke.

Kunstværker i kirkerne

Blandt pinjetræer og kapersbuske i Troodosbjergene ligger ti små byzantiske kirker (alle er på Unescos verdensavsliste). Kig ind og beundre kalkmalerierne.

Vinfestival i Limassol

Rejser man til Cypern slutningen af august/starten af septemer kan man opleve fejringen af vinguden Dionysos. I to uger er temaet dans, musik og vin. Pladsen for festlighederne er Limassol Municipal Gardens.

Gør det enklere og lej bil samtidigt med at rejsen bookes.

Lignende indlæg

Sådan er det at rejse til Mauritius

Kridhvide strande, kokospalmer, afkobling og et turkisblåt hav. For mange er Mauritius et drømmerejsemål. Vi har mødt Emma og Johan, som var på Mauritius i januar. Her fortæller de om rejsen og giver gode råd til, hvordan du går mest ud af livlige Mauritius.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Klatring på Kalymnos

Googler du ordet "klatring", vil du snart sidde og læse om den græske ø Kalymnos. Blandt sportsklatrere har øen samme status, som Michelin-restauranter har for foodies. Hvorfor? Vi har forsøgt at finde svaret og har mødt en ekspert, som selv har hængt i en tynd line under de overhængende klipper.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-01-30

Vandretips til De Kanariske Øer

Med vandreskoene på kan du opdage en helt ny og hemmelig side af De Kanariske Øer. I de tågede bjerge venter vilde og uberørte terrasser, mandeltræer og sølvfarvede laurbærskove.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-08-21

5 grunde til at du skal rejse til Barbados

Det er måske ikke supersvært at finde gode argumenter for, hvorfor du skal besøge Barbados. Mange har helt sikkert Caribiens mest solrige ø – med kridhvide strande og turkist hav – højt på listen over drømmerejsemål. Men hvis du mod al forventning stadig ikke er overtalt, så kommer her fem gode grunde til, at din næste rejse skal gå til Barbados.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-21