2017-03-09

Vin og vandring på Cypern

Cypern er bedst kendt for sine strande, men øen har mere at byde på end blåt vand og hvidt sand. Prøv f.eks. at vandre blandt madeltræer, plukke appelsiner eller gå på vinsmagning. Her har vi samlet de bedste tips til en dag i Trodosbjergene.

Skip strandturen og tag op til Troodosbjergene i Pafosregionen på Cypern. Her findes et hav af udsigtsposter og bjerglandsbyer. De større byer som Platres har bagerier og keramikværksteder. I småbyerne kan man købe friske figner direkte fra gårdspladsen. Med lidt planlægning kan en tur hertil blive et fantastisk minde.

Smag vin på en lokal vingård

På vingården Tsiakkas guider familien med samme navn dig rundt blandt vinstokke og -tønder. Her produceres den kendte cypriotiske dessertvin Commandaria samt vinene Chardonnay og Cabertnet Sauvignon. Vingården ligger i byen Pelendri.

Besøg en kunstner

I bjerglandsbyen Lania vrimler det med kunstnere. Gå rundt i den gamle bydel og sving ind i atelierne, som oftest har åbent for besøgende. En af kunstnerne er Michael Owen, som viser faverige kunst i den gamle bydel.

Minivandring i nationalparken Avakas

En times vandring i Avakas, Cyperns største nationalpark, tager dig igennem en imponerende bjergkløft. Her dufter der af mynthe, rosmarin og lavendel og udsigten er betagende.

Chokoladefristelser i Platres

Gør et stop i byen Platres for at lære om kakaobønnen. Her får man smagsprøver på de gode fyldte chokolader. Følg skiltningen mod Chocolate Workshop.

Køb friske figner

På byens torv eller på gaderne langs vejene sælger de lokale nyplukkede figner, bønner og appelsiner. Fyld en pose - mere lokalt bliver det ikke.

Kunstværker i kirkerne

Blandt pinjetræer og kapersbuske i Troodosbjergene ligger ti små byzantiske kirker (alle er på Unescos verdensavsliste). Kig ind og beundre kalkmalerierne.

Vinfestival i Limassol

Rejser man til Cypern slutningen af august/starten af septemer kan man opleve fejringen af vinguden Dionysos. I to uger er temaet dans, musik og vin. Pladsen for festlighederne er Limassol Municipal Gardens.

Gør det enklere og lej bil samtidigt med at rejsen bookes.

Lignende indlæg

Miniguide til Seychellerne

Seychellerne står øverst på manges liste over drømmerejser. Her hjælper vi dig med at vælge ø, finde den fineste strand og fortælle, hvad mere du kan foretage dig i dette paradis.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-22

Stor guide – Kanarieøerne for to

På Kanarieøerne finder du alle ingredienserne til en vellykket ferie på tomandshånd. Uanset om du rejser med din partner, din søster eller din tennistræner, og hvad end I er på udkig efter småluksuriøs afslapning, nye indtryk, kulinariske oplevelser eller aktive eventyr. Her er den store guide, der hjælper dig med at vælge den det rigtige rejsemål og unikke oplevelser til netop jer.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-23

Vandreturer i Kroatien

Har du lyst til at vandre i det smukke Kroatien? Her giver vi dig tips til fantastiske vandrestier, der tager dig rundt i Dalmatiens Bjergene, søerne ved Plitvices nationalpark, til Krkas berømte vandfald og rundt mellem kroer og vingårde på øen Brac.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-25

Bestil din egen villa på Cypern

Har du overvejet at leje hus på Cypern? Med os kan du bestille hele pakken, både egen villa og fly. Vi har flere villaer at vælge mellem, nogle med fire soveværelser og plads til 8 personer! Du kan blandt andet vælge at bo i en villa med havudsigt eller med adgang til børneklub på et nærliggende hotel. Læs mere og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-12