2018-11-19

Tenerife for hele familien

I de kolde og blæsende vintermåneder vælger mange danske familier at tanke op på D-vitaminkontoen med en tur til de kanariske øer. Tenerife er et populært valg – især på grund af den smukke grønne natur og ikke mindst den kæmpe vulkan, Teide, i centrum af øen. Udover de lune og milde dage byder øen på mange oplevelser for hele familien. Vi har samlet nogle af de allerbedste lige her.

Uanset hvor du bor, så kan du med fordel leje en bil flere dage. Øen har en god motorvej, så du nemt og hurtigt kommer rundt. Det er desuden bekvemt, når du rejser med børn, så I selv kan bestemme programmet og tilpasse dagen efter en middagslur og frokost.

Siampark

Uanset om du rejser med små børn, barnelige sjæle eller ægte vandhunde, så er Siam Park et aboslut must! Det kæmpe vandland er blandt verdens bedste af sin slags, og her kan du være sikker på, I ikke kommer til at kede jer. Parken har et utal af vilde rutsjebaner, der får selv de største mænd til at hvine højt. Send far en tur i Tower of Power, der tårner sig over vandparken med sine 28 meter. Her kan familiens største adrenalinjægere lader sig glide ned af den stejle rutsjebane med cirka 80 kilometer i timen, inden de flyver gennem akvariet fyldt med hajer og rokker.

For de lidt mindre er der The Lost City – en kæmpe legeplads i vand, hvor de små kan lege og plaske rundt. I flere af rutsjebanerne sidder du desuden i baderinge, så de mindste kan få følge af en forælder eller en større søskende. Rejser I med bedsteforældre, eller trænger I bare til en lille lur i løbet af en actionfyldt dag, så kan I slappe af ved den rolige, kunstige strand.

Køber du entré har du adgang til alle attraktioner med undtagelse af nogle private villaer. I kan også slippe helt for at have penge op af lommen og købe all inklusive-armbånd til hele parken. Siam Park arrangerer desuden busservice fra de største ferieområder. Læs mere på vandparkens hjemmeside.

Teide

Clash of the Titans, Fast and Furious, Dr. Who, Abernes Planet… Nationalparken omkring vulkanen Teide har dannet ramme for et utal af store filmproduktioner gennem årene. Det er en uforglemmelig oplevelse at køre gennem det mytiske månelandskab i nationalparken. Er det klart vejr kan man se til flere af naboøerne blandt andet Gran Canaria og La Gomera.

Vil du til tops på vulkanen, skal du købe billet til svævebanen. Den bringer dig fra 2.356 meter over havets overfalde til den øverste station 3.555 meter over havets overfalde på 8 minutter. De sidste små 170 højdemeter kan bestiges til fod, men da det kun er et begrænset antal gæster, der får lov om dagen, skal du være ude i god tid.

Det kan være en god idé at besøge nationalparkens hjemmeside på forhånd og bestille svævebanen hjemmefra. Teide Nationalpark er af gode grunde meget velbesøgt og hav derfor tålmodigheden med jer – samt en varm jakke!

Teide; Tenerife med børn
Du genkender måske månelandskabet for foden af vulkanen – det har nemlig dannet ramme om flere filmproduktioner.

Forestal Park Tenerife

Nationalparken på øens midte huser også øen største zipline-park. Familier med børn over 6 år kan her lege Tarzan og Jane i skoven, mens I bevæger jer rundt mellem træerne op mod 30 meter over jorden. Der er baner til alle niveauer, og det suser i maven, når du svæver gennem luften. Det nemmeste er at komme hertil med lejebil, men der går også busser til parken.

Karneval i Santa Cruz de Tenerife

Vidste du, at verdens andet største karneval (efter Rio de Janeiro i Brasilien) holder til i Tenerifes hovedstad Santa Cruz? Santa Cruz karneval bliver afholdt over halvanden uge, men fejringen fortsætter over hele øen i over en måned.

Vil du time ferien efter festlighederne, så skal du sørge for at lægge ferien i slutningen af februar til starten af marts. Hovedattraktionen er selvfølgelig den store parade gennem Santa Cruz de Tenerifes hovedgade, som denne vinter falder på den 5. marts 2019. Årets festival bliver med garanti en våd oplevelse – temaet er nemlig ”The deep sea”.

Karnevallet turnerer som sagt rundt på hele øen, så misser du den store parade i Santa Cruz de Tenerife, så kan du i stedet besøge de mindre lokale versioner. Her bliver der opstillet tivoli til børnene, madboder i massevis og selvfølgelig farverige parader med masser af glitter, glimmer og en havfrue eller to.
Du finder datoer for karneval i Los Cristianos og Los Gigantes her.

Oplev pilothvaler og delfiner i deres naturlige element

Ud for øens kyster trives delfinfamilier, og ind imellem passerer en pilothval forbi med sin unge. Du kan sejle ud fra kysten nær Los Gigantes og møde de store havpattedyr på deres hjemmebane. De legesyge delfiner bringer helt sikkert smil frem på læben, og der er en fantastisk ro ved at se de store hvaler svømme beskyttende omkring deres unger. Udover de fantastiske havdyr får du en masser vind og havsalt i håret og måske en dukkert fra båden til de friske.

Delfinerne ud for Tenerifes kyst er ofte nysgerrige og kommer gerne op og hilser til glæde for børnene.

En tur i ubåd

Det klare vand, der omgiver øen, gør det våde element eminent til undervandseventyr. På flere af de kanariskeøer kan du prøve en tur i den gule ubåd og opleve verden under overfladen. Der er selvfølgelig store koøje og siddepladser, og det er fantastisk at se livet lige uden for vinduet. Derudover er det ikke hver dag man har mulighed for at teste så specielt et fartøj.

Lignende indlæg

Hoteller på Kanarieøerne, hvor All Inklusive indgår

Vil du vide præcis, hvad ferien kommer til at koste og være sikker på, at der altid er noget mad, der falder i hele familiens smag? Så kan det være en god idé at bestille et hotel, hvor All Inklusive indgår i prisen. Her har vi listet alle de hoteller på De Kanariske Øer, hvor du får All Inklusive med i prisen.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-13

Gran Canaria eller Tenerife – hvilken ø skal du vælge?

Sommer året rundt med 2 700 soltimer, temperaturer, der sjældent kommer under 20 grader, og strande så langt øjet rækker. Det er ikke svært at forstå, hvorfor Kanarieøerne lokker mange besøgende til. Sværere er det at vælge, hvilken af øerne rejsen skal gå til, for hvilken er bedst? Gran Canaria eller Tenerife? Her hjælper vi dig med at finde ud af, hvilken af øerne, der passer bedst til dig.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-04

Find den kanariske ø, som passer til dig

Er du til shopping, surfing eller naturoplevelser? Måske du vil blande forskellige aktiviteter. De Kanariske Øer har mange ting til fælles for eksempel den lune varme og de dejlige strande. Men der er også mange ting der adskiller dem; både natur, oplevelser og kultur. Her kan du læse, hvad der kendetegner den enkelte ø og finde netop den ø, der passer til din ferie.
Laura Laura 2019-09-21

Svært ved at vælge? Her skal du bo på Mallorca!

Hos TUI kan du vælge mellem mere end 100 hoteller på Mallorca. Men de mange valgmuligheder kan gøre ferieplanlægning helt uoverskuelig. For hvor skal du bo, og hvilket hotel passer bedst til din ferie? Vi hjælper dig her med at vælge det helt rigtige område og hotel til netop dine behov og ønsker.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-17